Par ekspedīciju: Piedzīvojumu ekspedīcija „1000 jūdzes Persijā”. 2011. gada februāris. 

1000 jūdžu ekspedīcija dodas uz Persiju, vienu no skaistākajām un interesantākajām Tuvo Austrumu valstīm. Ekspedīcijas komanda plāno nokļūt līdz nozīmīgākajām senās Persijas vēstures un kultūras vietām, kā arī uzzināt, kā mūsdienās cilvēki dzīvo valstī, kura atrodas gandrīz pilnīgā attīstīto valstu izolācijā.

Dalībnieki: ceļotājs Edgars Zaķis, radio 101 dīdžejs Egons Reiters un mūziķis Kārlis Kazāks.

Mans skatījums un pārdomas:

Šī ekspedīcija ir sadalīta 10 sērijās, katra nedaudz īsāka par 25 minūtēm. Jau 3. reizi piedzīvojumu ekspedīcija dodās tālākā pārbraucienā ar lidmašīnām, bez ierastajiem džipiem un gida pavadībā. 

Kārtējā valsts, kārtējais reģions, par kuru ikdienā ir dzirdams daudz negatīvā un sliktā. Bet vai attīstīto valstu medijiem ir taisnība? Noskatoties šo raidījumu ciklu pavisam noteikti varu teikt NĒ! Pati galveno lomu  sliktajā tēlā ieviešs reliģija, bet tas atkal ir uzpūsts burbulis - vismaz Irānā. Jā, ir ļoti daudzas un dažādas dīvainības, kas mums šķiet dīvainas un nesaprotamas, bet tas jau nepadara cilvēkus sliktākus.  Arī ēdiena kultūra ir pavisam savādāka, sākot ar maizi, līdz pat nacionālajam ēdienam kebabam. Bet kopumā cilvēki šeit ir ļoti draudzīgi, cik atļauj valodas barjera, tik arī cenšās komunicēt ar iebraucējiem, vienmēr ir gatavi izpalīdzēt, sākot ar parastiem garām gājējiem, līdz pat policistiem, kuri paši piedāvā palīdzību.

Valsts ar iespaidīgu vēsturi, ar krāšņiem kultūras mantojumiem un dabas ainavām. Pagaidām Irāna vēl nav pati labvēlīgāka valsts tūristiem, taču laika gaitā jau daudzas lietas ir vērsušās uz labo pusi un sava veida eksotiku šeit atrast varēs vienmēr. Re, šeit arī bezmaksas lejupielāde un citas noderīgas lietas: http://www.qfilma.lv/persia.html .

Attēli:

Video:

Laboja mad, labots 2x