Sveicināti, mani mīļie cilvēki! Ceru, ka sagaidījāt Jauno gadu starp sev tuviem cilvēkiem. Ceru, ka nenožēlojat neko no iepriekšējā gada, jo padomājiet tik, atpakaļ skatīties vairs nav vērts, domājiet tikai par tagadni un nākotni. Ja jau aizrunājāmies par nākotni, tad gan jau esat izdomājuši savas Jaunā gada apņemšanās. Es jau esmu izdomājis savējo — kļūt par kādas 2013. gada nominācijas ieguvēju. Kāpēc? Karma, draugi. Un medaļa. Un garāks e-p.. asts.. Nu jūs sapratāt.

Jūs vēl nezināt, kas tās par nominācijām ir? Tas ir virtuāls apbalvojums tiem, kas ir kaut kādā veidā izcēlušies šogad eXs.lv mājaslapā. Ir gan pozitīvas nominācijas, gan arī negatīvas (bet pozitīvo ir vairāk, tāpat kā plusiņu miniblogos, vai ne? smile_mini.gif ). Šovakar es arī jums pastāstīšu, kādas tad nominācijas kurš lietotājs ir ieguvis, tāpēc iesēdieties ērtāk uz sava piepūšamā matrača, uzlieciet roku ap savas gumijas lelli, ielejiet glāzē ķiršu kompotu un izbaudiet šovu.

šovs notiks? Es centīšos izveidot tādu kā stāstiņu, jo nu vienkārša nomināciju uzskaitīšana, manuprāt, ir gaužām neinteresanta. Jūs redzējāt, ka nesen @Static tika uzlikts moderatora statuss, ar to arī viņu apsveicam. Es domāju, ka viņš varēs būt viens no kandidātiem 2013. gada nominācijā "Gada jaunais administrācijas darbonis". Šogad šo nomināciju saņēma @skakri, kurš pārliecinoši uzvarēja visas savus iedomātos pretiniekus. smile_mini.gif

Es ceru, ka nākamgad šī cīņa būs daudz spraigāka un interesantāka, jo būs vairāki jauni modiņi un admiņi. Mēs taču Modrim (Static) nevaram ļaut tā vienkārši uzvarēt.  Protams, parasti notiek tā, ka parasto lietotāju paaugstina RA amatā, tad RA paaugstina moda amatā; arī šoreiz Modrim zaļais niks tika nomainīts uz zilo. Bet tas jau neliedza kandidēt "Gada rakstu autors" nominācijā. Jāatzīst, ka par modiem šajā nominācijā balsoja, bet tomēr RA ir un paliek RA, un arī par šīs nominācijas ieguvēju kļūst cilvēks ar zaļu niku — @Whisper. Hmm, domāju, ka man ir jāņem piemērs no šī cilvēka, rakstot kādu pamācību vai vēstures rakstu. Tie viņam padodas izcili!

Vai zināt, ar ko zinātniski pamācošs vēstures raksts atšķiras ar blograkstu? Pilnīgi ne ar ko, jo paralēli iepriekšējai nominācijai eXs.lv administrācija piedāvāja noteikt arī "Gada blogotāju". Tātad kurš ir tikpat izveicīgs ar pirkstiem kā Vadims (Whisper)? Es domāju, ka neviens cits, kā "eXs.lv Ziemassvētki" autors — @Styrnucis. Nu bet padomājiet, kuram gan būs labāka iztēle par šīs nominācijas ieguvēju, kurš vēl varētu stāstīt par interesantajiem priekšautiem un jauko eXs bāru? Pelnīti!

Klau, bet nu nopietni! Kad mēs uzrīkosim eXs.lv Ziemassvētkus vai Jauno gadu? Labi, varbūt ne pilnīgi ar visiem 20 000 lietotājiem, bet nu ar tiem aktīvākajiem, populārākajiem? Ak, es piemirsu, mums jau ir dažādas ballītes, kurās savācas eXs.lv krējums un runā par politiku, sportu, alu, seksu utt, mums ir vairāki sporta turnīri, kuros piedalās izveicīgākie eksieši, bet kurš tad ir tas "Gada pasākums"? Es domāju, Gatis priecāsies, jo šīs nominācijas ieguvējs ir "Ogre 2012" pasākums. Nākamgad atkal pie tevis, vai ne? Pie tevis jau vienmēr var! 

No vienas pozitīvas nominācijas mēs ieslīdam otrā (nepadomā neko nepiedienīgu). Kā jums šķiet, kurš šogad rakstīja visgudrāk? Kurš izteica asprātīgas piezīmes precīzākajā laikā? Kurš mājās nēsā cilindru un piesmēķē cigāru pie katra labā komentāra publicēšanas? Kurš ir "Gada inteliģence"? Es jums pateikšu priekšā - tieši tas eXs.lv lietotājs, kurš šogad ir arī atzīts par "Gada dzejnieku". Aha, tu saprat' pareiz.. Šim lietototājs ir iekarojis veselas divas nominācijas. Tas ir mūsu biezuzacis @Hibs!

Kā, lūdzu? Jūs uzskatāt, ka ir kāds lielāks klauns šajā lapā? Ka ir kāds imigrants no Norvēģijas, kurš mūs izklaidē biežāk nekā mūsu mīļais Rolands (Hibs)? Ak, jūs runājat par "Gada trolli". Teikšu atklāti, gada sākumā viņš spridzināja vienkārši, bārstīja savas anekdotes kā graudus no caura maisa (esmu pieminējis rudzus, gaidu 5/5 šim rakstam). Jā, mūsu zemnieks @darks ir pelnījis šādu nomināciju. smile_mini.gif

Bet, ja tā padomā, eXs.lv patiešām izplešas. Jauni lietotāji nāk un iet, bet daļa paliek. Un paliek jau tie foršākie, ne? Mums ir interesanti raksti, jautri pasākumi un gaumīgi joki - pilns komplekts jaunu upuru.. es gribēju teikt, draugu piesaistīšanai. "EXS ir kā "Purvs", tas pievelk un ievelk sevī," teica kāds gudrs vīrs. Vai arī neteica, bet nu kāds kaut ko minēja uz šo pusi. Tomēr, vai tā patiešām notiek, ir jājautā mūsu jaunpienācējiem, mūsu jaunajiem lietotājiem, kuri atnāk un paliek lapā, kļūst aktīvāki, iekaro eksiešu sirdis.. Sirdis? Tieši tā, eksā viss ir iespējams, jo šogad "Gada jaunpienācējs", prezīcāk, jaunpienācēja, ir lietotājs, kurš līdzīgi kā Rolands ir izcīnījis uzreiz 2 nominācijas. @Riki īpašumā ir gan šī nominācija, gan arī "Gada meitenes" nominācija.

Meitenes, meitenes.. EXS vairs nav vīriešu klosteris. Katru mēnesi (manuprāt) te parādās pa kādai jaunai daiļā dzimuma pārstāvei, tāpēc nav brīnums, ka nominācijas "Gada pozitīvais pārsteigums lietotāju vidū" ieguvējs ir fakts, ka meitenes eksā ir īstas. Laikam jau eksiešu puiši nav nemaz tik neglīti.. Vai arī viņas pievelk tikai Madars? Vai arī Madara Audi? Ak, es sapratu, viņas grib iegūt adminu, lai padarītu šo lapu par sieviešu klosteri, padzītu visus gīkus un pārsauktu mūsu mājas par virtuve.lv... Vai arī es vienkārši esmu paranoisks cilvēks...

Lai arī cik skaisti neskanētu visas iepriekšējās nominācijas, visas tās nevar pārspēt "Gada pozitīvākā lietotāja" titulu. Nu tas ir vienkārši neiespējams, šis lietotājs ir licis viņam likt plusus tikai ar vienu vien bildi. Viņam jau ir parādījušies sekotāji, diemžēl viņiem līdz sensejam vēl ir tālu, tālu.. kā Mainkfratā līdz zemes malai. Apsveicam @Viesty ar šo jauku un patiesi pozitīvo nomināciju. 

Protams, nepastāv bez Jaņ, tāpēc mani sauc Jānis, kas ir līdzīgs vārdam Jaņiņ, un tur ir iepriekš minētie Jaņ un , un viņi nepastāv viens bez.. "Aizveries, Jāni!" tieši tā tagad nodomātu nākamo nomināciju ieguvējs. Jā, ir vēl viens lietotājs, kurš savācis ne tikai vienu nomināciju, šoreiz tās ir veselas trīs. Es patiešām nezinu, cik priecīgs viņš būs par šīm nominācijām, jo viņš solīja būt jauks un pūkains, bet iespējams tie bija kārtējie "Šogad vairs ne..." joki. Tad jau redzēsim, kā viņš uzvedīsies šogad. Par pagājušo gadu mēs gan varam teikt, ka viņš bija "Gada negatīvākais lietotājs jeb vissirslikti", "Gada riebeklis" un "Gada kritiķis". Visas šīs nominācijas ir ieguvis lietotājs @Hyacinth. Jāmin, ka "Gada riebekli" ieguva vēl viens eXs.lv lietotājs (jā, šogad ir vairākas dalītās nominācijas), par kuru es tālāk stāstīšu.

Jāatzīst, ka šis lietotājs ļoti aktīvi cīnījās ar iepriekšējo nomināciju ieguvēju. Kā redzat, tikai vienā cīņā viņam ir izdevies panākt neizšķirtu. Bet es domāju, viņš nav bēdīgs. Viņam arī kopā ir 3 nominācijas, attiecīgi "Gada kritiķis", "Gada spamotājs" un "Gada aktīvākais lietotājs". Gan jau pieliecis pilnas bikses un gaida, kad nosaukšu viņa niku. Es arī nevilcināšu laiku un teikšu: "Šlesers! Svens! Kurš gan cits?" Šo trīs nomināciju īpašnieks ir lietotājs @S_J. Sveicam!

Ak, jā. Vēl pie negatīvajām nominācijām ir pieskaitāma šī "Gada "show off" jeb ekshibicionists". Jāsaka atklāti, ka par 2. vietu cīnījās vairāki populāri eksieši, bet nu par lielāko ekshibicionistu tika atzīts @zaks4. Ja nu kāds nesaprot, par ko ir runa, tad jāmin viņa RSGP pirkšanu 60. grupā. Tomēr viņš nebija tā lielākā izgāšanās. Par "Gada izgāšanos" atzīta @Selīna. Redz kā sanāk, cilvēks cenšas, cenšas, bet pretī dabū miskastes maisu uz galvas. sad_mini.gif

Mēs esam gandrīz galā, tāpēc ir laiks vienai no šī vakara kulminācijām. Vai eXs.lv grupai "Cirlejerk" ir izdevies combo? Vai tā kļūs par "Gada labāko grupu" un "Gada bezjēdzīgāko grupu" vienlaicīgi? Es teikšu kā ir, viņiem tas daļēji arī ir izdevies. Abas šīs nominācijas pieder CJ grupai, bet ir viens "bet". "Gada labākās grupas" balvu džerkotāji dala kopā ar "Girls'n'More" grupu. Arī tā šogad ir pasludināta par gada labāko grupu. Vēl jo vairāk, CJ grupas biedri var priecāties, jo par "Gada jauno aizraušanos" tika nosaukts tieši "cirlejerkings". Sveicam!

Es domāju, ka par CJ priecājas visi dīvaiņi, kas ir grupā, bet visvairāk, grupas administrācija. Bet vienam biedram es varu pačukstēt ausī (nope, seksa nebūs), ka viņam ir vēl viens iemesls priecāties. Par "Gada video" ir kļuvusi @skakri deja. Tagad visi saliekam rociņas kopā, mistiskā veidā piespiežam "Play" pogu un dejojam līdzi!

Es jau iepriekš minēju lietotāju @darks, kurš ir mūsu gada trollis. Bet tā nav viņa vienīgā nominācija. Vēl viņš ir ieguvis "Gada banotais" un "Gada atgriešanās" nominācijas. Tikt nobanotam bija liels risks tā troļļojoties, kā viņš to darīja. Tāpēc katru reizi, kad šis lietotājs tika atbanots, lielākā eksiešu daļa bija sajūsmā un vienkārši gaidīja jaunos Darka jokus. Darka kārtējā atgriešanās bija liels notikums eksa dzīvē.

Ja jau ir balva par atgriešanos, tad jau ir tikai loģiski, ka ir balva arī par atvadīšanos. Šo nomināciju dala 2 lietotāji. Jāsaka atklāti, ka nekāda dižā atvadīšanās tā jau nebija, ja jau pēc laika viņi bija atpakaļ lapā. biggrin_mini2.gif Nomināciju iegūst @stassy un @Ducky.

Tagad mazliet par tehniskām lietām saistītām ar eXs.lv. Par "Gada lapas jaunievedumu" atzīta gan "Junk" sadaļa, gan iespēja minēt lietotājus (@tox), gan heštegot (#exs). Domāju, ka abas šīs lietas ļoti noder un ir izmainījušas eksa ritējumu. Paldies administrācijai, ka lapa tiek uzlabota. Par "Gada lētāko spēli" atzīta kompānijas "Cheap Crap" spēle "Kebabi un Gatis". Aizraujošs sižets, vienreizēja 1D grafika un simt procentīga jautrība — tas viss jūs sagaida, spēlējot šo spēli. eXs'ā jautrība neaprobežojas ar dažādām spēlītēm, nē! Mums vēl ir savas memītes un dažādi citi joki, par kuriem es jums arī pastāstīšu. Par "Gada citātu" tika atzīta frāze "tava mučiņa".

Par "Gada bildi" un "Gada memīti" kļūst @Ridiculus bilde ar burvīgo smaidu un seksīgo pozu (to viņam iemācīja @Werwe). Bilde ir bilde, avatars ir avatars, tāpēc ir arī atsevišķa nominācija "Gada avatars", kuras ieguvēji ir divi lietotāji — @Jesus un @Maadinsh. Jēzus iekaroja eksiešu sirdis ar savu epileptiķa avataru, bet Madars — ar savu mīlestību pret Reičelu. smile_mini.gif Par "Gada konkursu" atzīts "RA konkurss". Un tas ir arī labi, mums ir jāatbalsta jaunie rakstītājii. Kas zina, varbūt drīz tiks atklāts kāds jauns zaļais niks? wink_mini.gif

Un vēl mums ir palikušas tikai 4 nominācijas. Par "Gada izpalīdzīgākajiem lietotājiem" atzīti divi modiņi — @Ridiculus un @Viesty. Par "Gada maigākajiem  administrācijas darboņiem" atzīti tie paši divi modiņi — @Ridiculus un @Viesty —, kā arī @Obsidian Laikam jau visi tie laipnākie, jaukākie, mīļākie un izpalīdzīgākie nāk no izdomātās Latgales. smile_mini.gif Bet ir vēl viena nominācija, kurā parādās @Ridiculus. Jūs jautāsiet "Kur gan vēl šis āksts ir ticis? Viņam nepietiek ar 4 nominācijām?" Lai kam jau viņš ir arī ļoti savtīgs cilvēks, bet nu par "Gada aktīvāko administrācijas darboni" ir atzīts tieši viņš. Ak, jā, mēs zinām maigākos modus, bet vai jūs gribat zināt arī "Gada bargāko administrācijas darboni"? Tas ir mūsu mīļais @Susuris, iepriekš zināms kā Kordiljers.

Nu tas šogad arī viss. Novēlu jums patīkamu un notikumiem bagātu Jauno gadu, lai katra diena jums ir aizrautīga un piedzīvojumiem bagāta ne tikai eksā, bet arī reālajā dzīvē. Centieties nokļūt kādā nominācijā nākamgad, atā!

Laboja , labots 2x