Esi dziļā depresijā un gribi, tā teikt, aizbēgt no visiem vai pazust? Ne miņu no kādas civilizācijas, ne miņu no datoriem, ne miņu no telefoniem, ne miņu no skolas un tiem garajiem mājasdarbiem, pie kuriem pavadi visu nakti? Tad tu esi gatavs šo spēli spēlēt! 

Sāc savu spēli uz pamestas salas, ar pamestām ģimenēm. Izaudzini tās cauri vairākām paaudzēm un izveido savu sapņu ciematiņu.

 

 Nosaukums:  Banished
 Žanrs:  Simulācijas, Izdzīvošanas, Stratēģijas un City-Building
 Platformas:  PC
 Iznākšanas datumi:

 2014. gada 18. februāris

 Spēles režīmi:  Vienspēlētāju
 Izstrādātājs:  Shining Rock Software
 Izdevējs:  Shining Rock Software

 

Par spēli

Kas tad pie velna ir šis murgs? Īsi sakot, kā jau rakstīju ievadā, tu esi izmests uz vientuļas salas un tev ir jātaisa savs mazais ciems. Izklausās diezgan vienkārši un elementāri, vai ne? Nekā, še panu pierē un sāc no jauna spēli, jo tu attopies pie tā, ka visi tavi ļautiņi ir vai nu nosaluši, vai nu izbadējušies, vai arī nav pietiekami priecīgi, lai pārotos un veidotu nākamo paaudzi. Spēle balstās uz to, kā tu koriģē savus cilvēkus darīt darbus, tev ir jābūt kontrolei pār saviem cilvēkiem, jo vienmēr var atgadīties kāds negadījums spēles laikā, kādas slimības izplatīties, ēdiena trūkums, vai arī kādu resursu trūkums, vai arī pat pašu cilvēku trūkums, jo tie jau pašā sākumā ir ļoti mazā skaitā, bet viņi lēnām pārojas.

Lai nu kā, kad esi pirmās divas stundas nospēlēji Banished, neskaitot to, ka tev ir mazliet nograuzti nagi vai arī esi apēdis pusi no ledusskapja satura, beidzot esi sapratis kā spēlēt to, ir maza nojausma, ar ko sākt pirmo, kur labāk likt savas mājas vai noteiktās būves, kas dos resursus, kā menedžēt savus cilvēkus.

Lai nebūtu ilgi jāspēlē vai grūti jāspēlē, pf, mīkstie, vienmēr ir uzstādijumi, ko vari uzlikt pirms savas spēles sākšanās. Neskaitot šos uzstādijumus, Banished ir arī opcija izvēlēties speciāli ģenerētas salas, tātad, ja tev ir kāda sala, kas tev ļoti patika, tikai atceries tās kodu un iedod arī draugam paspēlēt. 

Spēles grafikas nav no tām zeltainākajām, bet tās ir pietiekami labas priekš šādas spēles, kur principā nevajag katram cilvēciņam izveidot perfektu sejas izteiksmi. Protams, kā jau parasti, uz zemākajām grafikām spēle izskatās kā pirmais Doom, bet nu, tur jau ir to cilvēku problēmas, kuri nevar atļauties jaudīgākus datorus. 

Mm, mūzika, lai gan pats to neklausos iekš spēles, jo pēc pirmajām 2-3 stundām ir vienkārši līdz kaklam, tā tomēr ir dievīgi. Ļoti mierīga un patīkama mūzika. Un arī protams spēles skaņas, mm, tās ir tik omulīgas kopā ar mūziku. Izstrādāji ir ļoti labi pacentušies, tā ir laikam tā lieta, kas man paliks atmiņā saistībā ar Banished, lieliska skaņa un mūzika.

Tā kopumā ņemot un uzmetot aci, es neteikšu, ka tā ir šī gada labākā spēle, arī ne uz šī žanra, bet noteikti spēle, ko ir jāuzspēlē cilvēkiem, kuriem ir tieksme ir city-building un stratēģijas žanriem.

Prasības

Intel CPU  Pentium Dual Core E2180 2.0GHz
 AMD CPU  Athlon 64 X2 Dual Core 4600+
 Nvidia GPU  GeForce GT 120
 AMD GPU  Radeon HD  4550
 RAM  512 MB
 OS  Vista | XP | 7 | 8
 DirectX  DX 9
 HDD  250 MB

 

Vērtējums

 IGN  8.6/10
 Gamespot  8/10
 Mans

 8/10

Treileris

Ekrānšāviņi

 

 

Laboja Worst, labots 1x