Sveiki!

Daudziem rodas jautājums, kur pirkt datoru un kādu labāk izvēlēties, lai atbildētu uz šo jautājumu mēģināsu rādīt dažus piemērus un sniegt padomus par to, ko mums īsti izvēlēties. Pirmais rakstiņš būr par portatīvajiem.

Pirmā un svarīgākā izvēle - kam dators pārsvarā tiks izmantots:

  • Interneta pārlūkošana, darbs ar offisa programmām
  • Resursprasīgas datorspēles un augstas izšķirtspējas video skatīšana un rediģēšana

Ja datoru lietosim tikai un vienīgi vienkāršām nodarbēm (kā pirmajā variantā), tad pietiks ar vienkāršāku jeb lētāku datoru, šajā gadijumā portatīvais būs ideāls variants.

Portatīvais dators netikai aizņems mazāk vietas, bet arī attiecīgi patērēs mazāk elektrības, portatīvais patērē no 10w - 90w, kas ir krietni mazāk kā stacionārais dators ar monitoru, plus varēsim paņemt līdzi paņemt datoru pie omes, lai parādītu kā ar draugiem nesen cepta gaļa. Pie portatīvā izvēles jaatceras arī paredzamā lietošanas intensitāte, ja dienā lietosiet to apmēram 4 - 6h, pilnīgi pietiekami būs lietot ar lētākā gala portatīvo, ja tomēr tā teikt dzīvosiet ar iekārtu tad vēlams ņemt kādu dārgāku un pielietojuma klasi augstāku.

Nesliktākie izvēles varianti būtu:

Lētākais gals

Dārgākais gals

Mūsdienās portatīvos var izmantot arī spēlem, tomēr šadā gadijumā ir jāmekle iekārta ar ATI vai Nvidia videokartēm un jāatceras, ka spēlējot spēles gulta vai dīvans nebūtu tā labāka vieta kur to darīt, jo nāksies bieži vien tīrīt datoru no putekļiem lai tas nepārkarstu.

  • HP 630 , baterija darbojas ~2 - 3,5h
  • DELL N5110, baterija darbojas ~2 - 3,5h

Protams spēlējot uz portatīva neceram uz augstu detalizāciju un lieliem fps, tam būs vajadzīgs krietni jaudīgāks portatīvais kā piemēram kāds no Alienware vai Dell XPS sērijas:

Laboja mad, labots 4x