Režiors: Álex de la Iglesia

Galvenajās lomās: Álex Angulo, Armando De Razza, Santiago Segura

Katoļu priesteris Andžels Berriatua, pētot Bībeli atšifrē tajā apslēpto ziņu par Antikrista nākšanu pasaulē. Lai glābtu pasauli, Andžels mēģina pastrādāt iespējami vairāk grēkus, tādejādi tuvinoties Sātanam, ar nolūku izzināt Antikrista nākšanas pasaulē vietu un to nogalināt. Visai savdabīgā veidā šajā misijā iesaistās viens metālists un vēlāk arī okulta šova vadītājs.

Pēc visai iespaidīgā, lai gan savdabīgā Balada Triste de Trompeta noskatīšanās, radās interese par Iglesiasa citiem darbiem. Pēc laba cilvēka ieteikuma noskatījos El Dia de la Bestia un nebiju vīlies. Uzreiz teikšu, ka neko diži ģeniālu te nesaskatīju, bet stāsts bija visai sakarīgs, kā rezultātā jutos samērā labi izklaidēts.

Pats sižets, vismaz pēc apraksta, noteikti rada asociācijas ar Dena Brauna darbiem. Taču tas šoreiz būs maldinoši. El Dia de la Bestia nevienā brīdī nemēģina pretendēt uz kaut kādu dziļo patiesību un nemēģina mums "atvērt acis". Par to arī pienākas zināma cieņa.

Filma ir pat ļoti spraiga, nevienā brīdī nebuksē un nekļūst lēna. Lai arī daži sižeta pavērsieni liek pie sevis pasmaidīt, sakabinot to visu kopā ar sakarīgu aktierspēli un skumji ironisku noskaņu kopumā režisors savu darbu ir izdarījis visai sakarīgi.

7/10

Viena balle pienākas par episko nobeiguma ainu uz soliņa.

Laboja , labots 3x