Metascore vērtējums:

79/100

Režisors:

Terry George

Galvenajās lomās: 

Don Cheadle, Sophie Okonedo, Nick Nolte

Bildes:


Treileris: (satur nelielus spoilerus)

Manas domas:

Izvēlējos skatīties šo filmu, jo Ruandas genocīds ir viens no tiem vēsturiskajiem notikumiem, par kuriem liela daļa sabiedrības, es tajā skaitā, ir informēta ļoti minimāli.

Kamēr filma oficiāli skaitās biogrāfiska, man vairāk radās iespaids, ka skatos mākslas filmu. Tas nedaudz lika vilties, jo biju gaidījis ko informatīvāku - genocīda cēloņi bija uztverami ļoti minimāli, notikumi, kuri neskāra galvenos varoņus netika pieminēti vispār, vairāki svarīgi sižeta pavērsieni notika bez paskaidrojuma.

Kaut gan filma nebija tas ko sagaidīju, jāsaka, ka vienalga ne mazākajā mērā nenožēloju skatīšanos. Starp aktieriem nav neviena pazīstama vārda, bet, neskatoties uz to, manuprāt tieši aktieru darbs padarīja šo filmu tik īpašu. Tas, gan, atkal, norāda uz to, ka šī ir vairāk domāta kā mākslas filma kas balstīta uz patiesiem notikumiem, nevis dokumentāla filma. Specefektu nebija daudz, bet pietiekami, un nostrādīti veiksmīgi. Pats stāsts arī, kopumā, bija saistošs un aizkustinošs, vienīgi, kā jau minēju, tas piedāvā maz informācijas cilvēkiem, kuri nav daudz dzirdējuši par Ruandas genocīdu.

Filmai dodu vērtējumu 8/10, jo, lai gan nesaņēmu to, pēc kā biju nācis, vienalga biju apmierināts, un, galu galā, pārējo varu izlasīt arī Wikipediā.

Laboja mad, labots 4x