Nosaukums: Hauru no ugoku shiro (Howl's Moving Castle) (Ceļojošā pils).

Aktieri: Christian Bale, Jean Simmons, Lauren Bacall, Emily Mortimer.

Žanrs: Multiplikācijas filma.

Gads: 2005

Režisors: Hayao Miyazaki

Ieskats filmā: Kādā brīnumainā pasaulē, kur iespējams ir gandrīz viss ir sācies karš. Tam vairs nav īsti nozīmes vai tie ir mūsējie vai ienaidnieki - bombardēšana būs un jādzīvo tālāk ir. Lai karā uzvarētu tiek darīts pilnīgi viss - saukti labākie burvji un ragas, sagūstīti pūķi. Bet nekas to nespēj apturēt. Un ne visi grib palīdzēt karā. Sofija strādā cepuru veikalā. Tas ir viņas prieks dzīvē, savu darbu viņa neatdotu ne pret ko. Kad viņa ir pabeigusi šūt cepuri viņa dodas pilsētiņas ielās. Viņa gan nedevās pa galvenajām ielām, kur viss ir droši, bet pa šaurieliņām, kur viņai uzglūn daudz nelādzīgu cilvēku. Divi sargi viņai sāk uzmākties, bet tad ierodas kāds skaists, spēcīgs vīrietis un aizved viņu tālāk. Sofija pat nenojauta, kur ir ievilkta. Viņiem pakaļ dzinās bezķermeņa būtnes, kuras izlīda cauri pat visbiezākajam tēraudam. Sofija ar jaunekli aizbēga. Bet kāda ragana ar to nebija apmierināta un domāja, ka Sofija visu ir paveikusi tādēl pārvērta Sofiju 90 gadus vecā večiņā. Sofija aizbēga no sabiedrības un devās meklēt jaunekli briesmu pilnajā pasaulē.

Mans komentārs: Nu ko lai saka? Es pirmoreiz skatījos īstu japāņu filmu. Līdz šim es biju skatījies tikai korejiešu pokemonus, digimonus un bakuganus. Filmas gaitā varēja uztvert japāņu kultūru. Tas man patika, bet zinot, ka viņiem ir lielā cieņā anime porno es daudzās vietās sapratu, ka drīz var sākties. Protams, filma ir bērniem un tādēļ nekas tur nebija. Filma man godīgi sakot patika, lai gan man nebija ar ko salīdzīnat. Tāpat kā kultūras nevar salīdzīnāt šo arī nevarēju salīdzināt. Es uzskatu, ka filma bija laba, jo tā, pirmkārt, pamācīja vairākas lieta, otrkārt, tā bija jauka, kas noteikti patiktu bērniem, bet tai pat laikā to varētu skatīties jebkurš pieaugušais. Es ieteiktu jums filmu noskatīties pēc izvēles, jo nekāda domājamā vai action filma tā nebija. Tā bija vienkārši skaista filma. Vai jūs skataties vai nē ir uz jūsu pleciem, jo tik pat labi tā jums var nepatikt, bet lai iepazītu nedaudz japāņus, šī gan ir īsta filma un arī latviešu valodā, kas ir liels pluss!

Mans vērtējums: 6.7/10

IFDB vērtējums: Neuzrāda neko.

Traileris: US traileris.

P.S. Ja gribat nolādēt PM man. Un sakat, ko uzlabot. Un Minka tu arī pasaki, kas jālabo, jo es takš redzu, ka esi labojis iepriekšējo rakstu.

Laboja mad, labots 3x