Bija doma rakstīt jau 3dien, bet tomēr atstāju līdz šodienai, lai pilnāks raksts. Šoreiz būs dienasgrāmatveidīgs stāstiņš. Jauku lasīšanu!


Trešdiena - pašlaik smagākā diena visā I semestrī.

Jau sākumā zināju, ka šodien ir ļoti daudz visādu kontroldarbu, bet diena izrādījās vēl smagāka! Viss sākās ar Krievu valodu, jau 8:10. Vajadzēja tulkot tekstu no latviešu valodas uz kreivu valodu. It kā jau nekas grūts, bet puse teksta sastāvēja no vārdiem, kurus pat vārdnīcā nevarēja atrast - senleja, grava, smilšakmens uzbērums u.c. Pēc viegla mindfuck'a devāmies uz blakus kabinetu, kurā notika latviešu valoda. Pa abām stundām (kopā ar Literatūru) rakstījām nolādēto domrakstu par Gētes "Faustu". Domraksti kā jau domraksti man vienmēr ir riebušies, nemaz nerunājot par to, ka ir jāraksta par kaut kādu sasodītu grāmatu. Pēc 2 stundu mokām devāmies uz mūziku, kur cerējām atpūsties, bet nekā. Skolotāja iesmērēja darbu uz atzīmi - izveidot krustvārdu mīklu par Renesansi (atklāti sakot labāk tā, nekā nākamo trešdienu rakstīt KD). Kad izveidojām K.M. ar 20 vārdiem gājām uz "pavisam vieglo" stundu - Ķīmiju. It kā nerakstījām nekādu darbu uz atzīmi, bet tomēr tā ir Ķīmija, kur ir jāmācās. Pēc stundas aizgāju uzēst. Paņēmu 2 porcijas "Sevišķā plācenīša" un salātus "Lira", protams nedrīkst aizmirst tēju un cepumu "Svetlana". Kad paēdu un it kā savācu nepieciešamos spēkus nākamajiem kontroldarbiem, posos uz Vēsturi. Tur ikdienišķā KD vietā teica rakstīt eseju (šodien jau otrā!). Temati arī nebija parocīgi. Es izvēlējos "Viduslaiku rudens sabiedrības attīstības nozīme". Pagāja 20 min (puse no stundas), līdz vispār iebaucu tematā, tad centos ātri rašot, lai paspētu uzrakstīt eseju. Noskanēja zvans, eseja bija tikai pusē. Pierunāju skolotāju, lai atļauj pabeigt pēc stundām. Tad no 3. stāva nokāpu uz 1., lai ietu uz Matemātikas stundu, kur mūs jau gaidīja kārtējais KD šajā dienā. Apsēdos savā vietā un, saņemdams KD uzdevumus, sapratu, ka ir jāzin teorija. Pie velna, matemātikā ir jārēķina uzdevumi, nevis jāmācās teorijas. Nomierinājos, atradu grāmatā nepieciešamo teikumu un norakstīju. Turpināju risinār pārējos uzdevumus. Pēc stundas steidzos atpakaļ uz Vēstures kabinetu, lai pabeigtu savu eseju. Tur jau manai klasei notika Kulturoloģija (es to nemācos). Rakstot eseju, sapratu, ka viņiem tur iet ļoti jautri, jo no aizmugurējām rindām izdalījās dīvainas dzīvnieku skaņas, kā piemēram, "mjau" un "woof". lol_mini.gif Protams, es zināju, kurš to dara, bet mēģināju koncentrēties uz savu eseju. Uzrakstīju eseju, gāju uz mājām, noliku somu un paņēmu nošu grāmatas, devos uz atpakaļ uz skolu. Tur man vajadzēja notikt korim. Nonākot līdz aktu zālei, uzzinu, ka koris nenotiek. Biju mazliet dusmīgs, jo vēl nesen bija Mūzika, kuru pasniedz kora skolotāja, viņa mūs varēja brīdināt par to, bet nekā. Aizvelkos atpakaļ uz mājām un atpūšos divas stundiņas. Tad pienāca jau arī treniņš, kur es uzzinu, ka uz sacensībām nebraucu, jo esmu par vecu - nav tādas gadu kategorijas. Biju sarūgtināts, jo tām es nopietni gatavojos. Tagad nākamās sacensības tikai decembra sākumā. Tā pagāja mana diena.

EDIT: Uzzināju, ka Vēsturē par eseju man ir 9, bet Matemātika KD - 10. Esmu ļoti priecīgs. Krievu valodā no sākuma visai klasei bija 1, jo milzum daudz kļūdu, bet vēlāk, paši izlabojot savas kļūdas + papildinot uzrakstīto, dabūjām augstākus vērtējumus. Man ir 7. Šis rakstītais domraksts man ir labākais kāds vispār ir bijis - gan pamatskolā, gan vidusskolā. Parasti man vērtējumi bija 7/7 vai 6/6. Šoreiz 9/9. Pašam mute bija vaļā, kad ieraudzīju šo atzīmi! Mūzikā, kā jau cerēju, par krustvārdu mīklu dabūju 10. Galvenais, ka man pašam prieks, ka spēju savākties un uzrakstīt darbus uz tik labām atzīmēm, neņemot vērā smago dienu. smile_mini.gif


Ceturtdiena - priecīgā diena.

Ceturtdienas man vienmēr ir tās vieglākās dienas nedēļā. Par laimi Matemātikā darbu uzrakstījām iepriekšējā dienā, tāpēc šodien pirmās divas stundas varējām čillot, jo ņēmām jaunu vielu - Statistiku. Pēc matemātikas aizgāju uz mājām pēc sporta tērpa maisa (man brīva stunda), kurā ieliku Fizikas kladi un nošu grāmatas. Aizgāju jau savlaicīgi uz sporta zāli, kur palēkāju, pievilkos, līdz atnāca klasesbiedrs. Paspārdījām futbolbumbu, līdz atnāca skolotāja un pārējā klase. Stundā nokārtojām tāllekšanu novietas un devāmies uz Fiziku. Šoreiz bija KD. Gatavojies, kā parasti nebiju, jo ļāva izmantot pierakstus, tāpēc paļāvos uz tiem. KD izpildīju, konsultējoties / salīdzinot ar vēl vienu čali un meiteni. Kopumā var teikt, ka KD izpildīju pats, par kuru dabūju arī 10. Bija liela gandarījuma sajūta, ka nevis norakstīju, bet pats izpildīju darbu (lai gan tas tā arī parasti ir). Informātikā beidzot sagaidījām, kad sāksim kaut ko arī darīt, nevis "stulbi" lasīt teoriju. Bija darbs uz atzīmi, par kuru, manuprāt, dabūšu labu atzīmi. wink_mini.gif Pēc tam gāju uz kori, kura sastāvs šoreiz nebija no lielajiem (~ tik 20 cilvēki). Bet skanēja tīri jauki, patika gan pašiem, gan skolotājai. Uzzinājām, ka piedalīsimies kaut kādā pasākumā, kurā dziedās kori. Kā savu dziesmu izvēlējāmies "Ai, jel, manu vieglu prātu". Visiem šī izvēle bija pieņemama, kā arī varēja atpūsties no ierastā repertuāra.


Piektdiena - ballīte?

Šodien pirmā stunda bija Bioloģija (kā es to nevaru ciest). Tur pildījām praktisko darbu ar mikroskopiem, kur pētījām augu stumbrus un saknes. Mums bija samērā liels palielinājums priekš šī darba, jo vajadzēja aprakstīt nevis šūnu, bet gan audus. Dažreiz mikroskopā bija tādas bildes, ka, skatoties uz to ilgāk par stundu, varētu izdirst varavīksni! lol_mini.gif Pēc episkās Bioloģijas vilkāmies uz Matemātiku, kur it kā dažus sauktu atbildēt par iepriekšējo tēmu - Statistiku. Puse nobastoja. Tas skolotāju sadumsoja un visiem, kuri bija uz Bioloģijas (un nākamo Angļu valodas stundu) salika n/v. Mēs jau aizstāvējām tos, ka darīšanas, pie ārsta utt, bet tomēr salika n/v. Epic fail klasesbiedriem. Par laimi aizgāju uz stundu. Kā jau minēju nākamā bija Angļu valoda, kur vnk diskutējām par pārcelšnos uz citām valstīm, problēmām saistītām ar to, ieguvumiem utt. Samērā viegla stunda. Nākamā stunda man būtu it kā brīva, bet izrādījās, ka arī pēc tam man nenotiktu ne Literatūra, ne Krievu valoda. Sarunājām visu līdz galam par ballīti un devos uz mājām.

Ballīte mums ir sadraudzības vakars ar paralēlklasi, jo mūsu savstarpējās attiecības nav diez ko draudzīgas, lai gan abas klases ir ļoti draudzīgas starp klasesbiedriem. Ballītes tēma - Oldschool / Nūģi. Man ir vnk episkas drēbes (rūtains krekls, platas bikses ar šauriem galiem galā). Protams dzērieni arī būs, jautras spēles. Vārdu sakot, esmu pārliecināts, ka pavadītais laiks būs ideāls. Pie tam ballītē paliekam pa nakti mazajā skolā (tur mācās 1. - 4. klases skolēni).

EDIT: Ballīte ir beigusies. Kopumā tā ir izdevusies. Iespējams labākais baļļuks pēdējā laikā. Sākumā it kā "iepazināmies" (lai gan mēs viens otru pazīstam), pēc kuras drīz arī sekoja pirmā spēle. Tā bija visiem zināmā spēle, kad dejo apkārt krēsliem un ir jāapsēžas, kad beidz skanēt mūzika. No 40 cilvēkiem paliku 10. (sun) Tad iedzērām aliņus, atstatus no skolotājām, protams. Atkal dejas, spēles. Paliku 4. vēl vienā spēlē (nespēšu paskaidrot noteikumus). Protams izdzērām vēl aliņu. Kopā līdz 2:00 izdzēru 3 aliņus. 2:00 vajadzēja jau visu vākt, bet mēs sarunājām, ka iesim tusēt pie viena klasesbiedra, tāpēc nebijām tik ļoti noskumuši. Es pieteicos uz aparatūras nešanu. Mūzikas aparatūra bija jānes uz lielo skolu. Aiznesām vadus, pulti, vienu tumbu, un vēl kādam bija jāatnes otra tumba. Dzirdējām, ka otrajā stāvā jau kāds nes to. Ieraudzījām, ka tas bija viens no tiem čaļiem, kurš jau bija autā. Līdz ko mēs pateicām: "Otomār, tu?" Tumba nokrita un noripoja veselu stāvu zemāk. Vai viņa strādās, mēs nezinājām, tāpēc atstājām turpat aktu zālē. Pēc aparatūras aiznešanas gājām uz klasesbiedra mājām, kur turpinājām tusēt. Čalis, kurš nometa tumbu, aizgāja uz blakus istabu gulēt. Tomēr izrādījās, ka lielākā pālī bija pavisam cits čalis. Tas vnk aizvēma visu tualetes podu, nolauza tam vāku, vēlāk pats tur sēdēja bāls. No sākuma viņš vispār nevēlējās taisīt vaļā durvis, bet par laimi, mums izdevās viņu dabūt ārā. Nolikām viņu gulēt turpat pie Otomāra. Patusējām, izdzēru atlikušās 2 alus pudeles, kad pārējie jau sāka izklīst. No sākuma aizgāja tie, kuriem bija autobuss uz mājām, pēc tam tie, kuriem jau nāca miegs, līdz palikām 4 - dzīvokļa saimnieks, vēl viens klasesbiedrs, kurš gaidīja maršuteni, jo dzīvoja otrā pilsētas malā, es un Raimonds (čalis, kurš vēma tualetē). Kad jau lūzām nost, pēkšņi atnāca atpakaļ divi čaļi, kuri, pavadot meitenes, izvēdināja galvas un nolēma atkal piebiedroties. Tomēr jau 5:30 visi gājām prom, jo zinājām, ka neizturēsim ilgāk. Atnācu uz mājām un 6:00 gāju gulēt. Nākamajā dienā uzzināju, ka ar Raimodu viss kārtībā (viņš palika tajā dzīvoklī pa nakti) un ka viņš ir mājās. Tāda, lūk, ballīte.


Tas tā kā būtu viss par pēdējā laika notikumiem. Nezināju, ka es tik stipri izplūdīšu vārdos, bet es vēlējos jums to pateikt. Update'ošu rakstu, kad zināšu, kā beidzās ballīte un kādas atzīmes saņēmu 3dienas kontroldarbos. Pašlaik viss.

Laboja Ridiculus, labots 9x