Galvenajās lomās- Toms Henks, Catherine Zeta-Jones, Chi McBride, Stanley Tucci, Diego Luna, Barry Shabaka Henley, Kumar Pallana, Zoe Saldana, Eddie Jones, Jude Ciccolella. 

Filmas režisors- Stiven Spielberg 

 

Par filmu īsumā- Viktors Navorskis ir ceļā uz Ameriku no kādas Austrumeiropas valsts, kad viņa dzimtajā valstī sākas apvērsums. Nonācis Kenedija lidostā, viņš tiek informēts, ka viņam nav tiesību iebraukt Amerikā, jo valsts, no kuras viņš ieradies vairs neeksistē un viņa dokumenti nav derīgi. Nu viņam jāpavada dienas un naktis lidostas uzgaidāmajā telpā, līdz karš viņa valstī būs beidzies. Pēc vairākiem mēnešiem, kas pavadīti lidostā, Viktors nāk pie atziņas, ka lidosta ir kā maza pasaule, kuras šaurībā sadzīvo absurdas situacijas, labestība un ambīcijas, izklaide un sabiedriskais stāvoklis, arī talants un mīlestība. 

 

Šo filmu pirmoreiz redzēju pie radinieka, taču tikai atsevišķus fragmentus. Kad atbraucu mājās sagribējās noskatīties filmu no sākuma līdz beigām. Teikšu tā- nenožēloju! Toms Henks šajā fimā spēlē ļoti profesionāli un iejūtas Viktora lomā nepārspējami. Filmā redzama patriotitāte kā arī tas, kā Viktors iemācas valodu, kura viņam līdz tam ir pilnīgi sveša. Taču visvairāk mani aizkustināja tas, ka viņs nevēlējās doties mājās iekams nedabūja parakstu no viena mūziķa, ko tik ļoti vēlējās viņa tēvs pirms nāves. Filma nav no jaunākajām, bet patiešām laba, tāpēc iesaku noskatīties. wink_mini.gif  

Laboja mad, labots 4x