Izstrādātāji:
EA Black Box
Quicklime Games
EA Singapore

Spēles žanrs:
MMORG(massively multiplayer online game)

Minimālās prasības:
Intel procesors: Pentium 4 2.0 GHz
AMD procesors: Atholn xp 2000+
Nvidia videokarte:GeForce FX 5600 Ultra
AMD videokarte: Radeon 8500 Series 64MB
RAM atmiņa. 1.5GB
Operētājsistēma: WIndows xp 32bit
DiretX: 9 (es šaubos vai kādam ir vecāks  )
Brīva vieta uz cietā diska: 2BG

Par spēli:

   Sākšu jau ar, manuprāt, pašu nozīmīgāko un svarīgāko lietu par šo spēli: Šī ir free to play spēle, respektīvi, pirmā un līdzšim arī vienīgā oficiālā Need For Speed spēle, kuru var bezmaksas lejupielādēt spēles oficiālajā mājaslapā. Ja Tev ar šo teikumu jau pietikās, tad droši sāc spēles lejupielādi jau tagad, bet ja nē, tad turpini lasīt.  
Spēle gan nav no tām jaunākajām un tikai izlaista jau 2010 gada jūlijā, bet tā kā šī ir online spēle, tad pa retam notiek dažādi atjauninājumi un tiek piedāvātas jaunas mašīnas, bet pa mašīnām jau mazliet vēlāk.
   Spēles sākums, kā jau katrs nfs spēļu sērijas fans ganjau zin, notiek ierastajā veidā. Izvēlies kādu no pašas zemākās klases mašīnas, izbrauc pārīti sacīkstes kuras nevari skippot un tik pēc kādu 5-10 min čakarēšanās beidzot vari ķerties klāt spēlei.
  Spēle, protams, nav zaudējusi savu veco būdību un tu piedalies dažādās nelegālās ielu sacīkstēs, bēdz no policijas, kā arī nodari zaudējumus pilsētai to cenšoties iznīcināt vēl vairāk, kā Chris Browns Rihannas seju (ceru ka nedusmosieties pa kādu jociņu jautrākai lasīšanai)
  Labi.. sāksim no paša sākuma.. Spēles mērķis ir iegūt pēc iespējas vairāk DriveScore. Kā var iegūt šos punktus? Pildot achievementus(ceru ka nav jātulko un visiem ir nojausma pa pāris spēļu terminiem) Kopā tie ir 5000+ , bet gandrīz katra spēlētāja sapnis ir sasniegt 5000drivescore, kas ir patiešām grūti izdarāms.. Jautāsiet kāpēc tieši 5000? Jo sasniedzot šo punktu skaitu, tu esi izpildījis achievmentu, kas tavā garāžā noparko spēles ātrāko un retāko mašīnu kuru nekādā savādākā veidā nav iespējams iegūt. Vai nav skaista? Protams arī pa citiem achievmentiem Tu sanemsi mašīnas( kopā gan tik 4) tūninga detaļas, powerupus, naudu un Skill Modus, pa kuriem gan pastāstīšu mazliet vēlāk..
  Nu ko, Runa tad iet pa NFS spēļu sērijas spēli.. laiks ķerties pie mašīnām.. oii.. Klāsts ir patiešām plašs.. 150+ automašīnas, kuras ir sadalītas pa klasēm S- Supercars, tālāk A,B,C,D un visbeidzot E klase, kuras, pēc nelieliem izbraucieniem ar augstāko klašu mašīnam liekas ka ir lēnākas pat pa traktoriem.. Un es nedomāju tos traktorus, kuros trakie Amerikāņi ir salikuši raķešdzinējus un velk uz dragrace trasēm.  Bet protams visas mašīnas ir iespējams iedabūt augstākā klasē sametot iekšā Performance tūninga detaļas. Jā.. mašīnas patiešām ir daudzas, bet te jau sākās NFS mantkārība... Ne visas mašīnas var nopirkt pa spēles naudu. Dažas var pirkt tikai pa speedboostiem(par šo brīnumu pastāstīšu mazliet vēlāk) un pa dārgākajiem spēkratiem nākas šķirties no gandrīz 30 Eiriķiem... dēm... veselas 2 alus kastes tur sanāk  Bet pa retam dažas no Speedboost mašīnām tiek ieliktas pārdošanā pa spēles naudu.. Tad nu jāķer kamēr vēl tā nav atpakaļ pie speedboost cars..
   Tagad mazliet par treasure hunt un speedboostiem. Treasure hunt ir events, kas norit katru dienu.. Tev kartē ir atzīmēta teritoreja, pa kuru nu Tu vari braukāties un mēģināt savākt 15 dimantiņus un uz pēdējiem 2-3 būt gatavs jau pamest spēli, jo rodas sajūta, ka visu to apgabalu esi izbraukājis jau ntās reizes un viņi tur nav. Par katru veiksmīgi izpildītu treasure hunt protams ka iegūsti atalgojumu, kas ir tāds pats kā no achievmentiem. Bet āķis ir tāds, ka jo vairākas dienas pēc kārtas izpildi, jo labāka balva + lielāka naudas summa bonusā.. Un arī uz gandrīz 200 pēc kārtas izpildītiem treasure huntiem Tu saņem mašīnu.. Vai nav forši.. Tev tikai 200 dienas no vietas ir jāspēlē šī spēle lai tiktu pie special edition bembja.
  Speedboosts - nfsw izstrādātāju peļņas avots. Kā jau katrā spēlē, arī te ir mašīnas, tuninga detaļas un citi knifiņi, kurus ir iespējams iegādāties tik pa šīm supernaudiņām     Ganjau sīkāk paši visu izpratīsiet, kad sāksiet spēlēt šo spēli.. Bet nesatraucies, arī ar parastajām mašīnām, Tu bez problēmām vari konkurēt pret "krutajām" pa speedboosts pirktajām mašīnām..
   Sacīkšu veidi?
Team escape - kopā ar savu komantu centies tikt līdz finišam izvairoties no policistu patruļām un izliktajām lamatām.

Pursuit Outrun- Tev astē ir policijas vienība, no kuras Tev ir jāaizbēg

Drag - cmon.. Ja nezini kas ir drag race, tad šī spēle nav priekš Tevīm.

Circuits - brauc vairākus apļus pret citiem online spēlētājiem, saviem draugiem vai datora spēlētājiem un centies uzvarēt.

Sprints - Tik bliez ko tavs autiņš ir spējīgs no starta līdz finišam un atrādi pretiniekiem savas mašīnas smukos pakaļējos uguņus vai nos liesmas.

Visos šajos sacīkšu veidos var izmantot arī powerupus, bet tos gan ļaušu katram pašam apgūt.

Par auto tuningu?? Tas šeit ir patiešām plašs un auto vari krāsot visās sirds krāsās, likt klāt visādus tuning partus kā arī dažādus zīmējumus.

Augstāk minēju Skill Mods.. Tie ir uzlabojumi, kas katrai mašīnai ir jāliek atsevišķi, bet palīdz uzlabot tās sniegumu konkrētajā jomā.. Kādus tieši liksi savās mašīnās, tas nu ir atkarīgs pašam no sevis, jo viņi arī ir diezgan daudz un dažādi.

Nu ko.. Ceru ka jums tagad būs neliels ieskats šinī spēlē un pa vidu neapnika lasīt šo eseju. Traileris:


Ekrānšāviņi:


Posted Image
Posted Image
Posted Image

Laboja mad, labots 2x