Pūķu slepkava 2. daļa.

Leo gribēja atriebties par savu dzimto vietu un pārējiem vēl joprojām ieslodzītiem cilvēkiem. Viņš vēlējās izglābt nevainīgos no pūķu varas, bet Leo nezināja - kā. Juris Lielais, Pazemes pilsētas galvenais padomes loceklis, teica, ka zinot, kur puisēnu var iemācīt tādām lietām. Viņš pasauca Sinndiju, savu meitu, un sacīja, lai viņa sagatavo ceļa somu Leo prom aiziešanai. Leo bija priecīgs, ka varēs vismaz pietuvoties savam sapnim. Pēc tam alas vecākais pasauca Lāčplosi, labākais cīkstonis Spēkadārza armijā. Juris pavēlēja Lāčplosim iet kopā ar Leo drošībai un ceļa rādīšanai. Tā arī notika. Pēc stundas garas gatavošanās beidzot Leo un Lāčplosis iznāca ārā no alas.

Lāčplosis piekodināja Leo, lai turas pa gabalu no ceļa, jo pūķi visu laiku uzmana to. Pēc ilgas bradāšanas pa purviem, ceļotāji nonāca pie Apburtā meža. Te dzīvoja elfi - gaišie elfi, kuri bija labestīgi, pēc izskata atgādināja cilvēkus, tikai viņiem bija garas ausis un mati; kā arī tumšie elfi - neteiksim, ka tie bija lieli ļaundari, bet svešiniekus nepieņēma, ja tikai piesolīja labu naudu. Pēc izskata viņi atgādināja kāda rūķa un goblina krustojumu - maziņi, grumbaini, ar saplēstām drēbēm, nekārtīgi.

Leo un pavadonis ienāca Apburtajā mežā. Viņi gāja ilgi jo ilgi, rāpās pa kokiem, līda pa koka tiltiem, likās, ka mežš nekad nebeigsies, līdz beidzot viņi nonāca plašā laukā - pļavā, kur ziedēja gandrīz visas pasaules puķes. Viņi piegāja pie kāda milzīga akmeņa. Lāčplosis divreiz pieklauvēja, it kā tās būtu kādas durvis, un, patiešām, no turienes nāca skaista jaunieša balss. Tā vaicāja, kas ceļotāji ir. Lāčplosis atbildēja, ka viņš pavada jauno puisēnu uz Elfu Cīņas un Maģijas skolu. Sargs viņus ielaida. Kad Leo ienāca akmenī, viņam mute palika vaļā. Izrādās, ka akmenis bija daudz, ļoti daudz reižu lielāks nekā izskatījās. Viņam pavērās milzīga un brīnumaina pilsēta.

Viņš ieskatījās, kur vien varēja, kamēr viņi piegāja klāt kādai mājai. Tā ēka arī būs, kur Leo mācīsies visas savas ieceres. Ienākot iekšā, viņi gāja pa garu gaiteni, kur no abām pusēm bijā kādas istabas. Tās istabas bija klases. Uz turieni Leo vajadzēs iet, kad viņam notiks stunda. Galā atradās kāds kabinets ar uzrakstu Mr. Džordžs Garausis. Viņi ienāca iekša, apsveicinājās, un ... Lāčposis ar Garauša kungu sāka runāt nepazīstamā valodā. Leo nesaprata ne vārda.Viņam palika neomulīgi.

Bet tas drīz beidzās. Lāčplosis pavērsās pret Leo un teica, ka tas būšot viņa skolotājs latīņvalodā, jo tā ir izplatīta pūķu starpā. Pēc tam Leo izrādīja visas telpas: klases, ēdamistabas, vannasistabas un protams viņa guļamistabu. Pēc nokurdinošā ceļojuma viņš uzreiz likās gulēt, bet Lāčplosis vēl aizgāja paēst. Tad leo sākās murgi .. vai sapņi. Jo viņš redzēja tikai kādas sievietes seju, kura dziedāja kādu dziesmu nezināmā valodā. Ļoti iespējams, ka tā bija tā pati latīņu valoda.

Turpinājums sekos...

Autors - Ugunsputns
Gaidu atsaucības! Vērtējiet 10 ballu sistēmā!



Laboja nazīts @ 19 Apr 2008 08:43 am