Pēdējā laikā nesen sāku interesēties par latviešu pagānmetāla grupu ''Skyforger''. Nolēmu jums mazliet parādīt, kas ir šī grupa.

Latviešu folk/pagān metāla grupa ''Skyforger'' tika dibināta 1995. gadā, kad Pēteris, Imants un Edgars- dalībnieki no grupas ''Grindmaster Dead'' nolēma pievērsties savu senču kultūrai un tradīcijām, tādā veidā izveidojot jaunu grupu ''Skyforger''. Drīz ''Skyforger'' pievienojas ģitārists Rihards, un sākās aktīvs darbs pie grupas demo albuma- ''Semigall’s Warchant'', kurš iznāca 1997. gadā.

Grupas bilde 1998. gadā.

1998. gadā tiek izdots debijas albums ''Kauja pie Saules''. Šis albums tika veltīts 13. gs. baltu cilšu cīņām pret vācu ordeņa bruņiniekiem.

Grupas bilde no 2003. gada

2000. gadā klajā nāk 2. albums ''Latviešu Strēlnieki'', kurš klausītājus aizved Pirmā Pasaules kara laikā.

2004. gadā grupai pievienojas folk instrumentālists Kaspars

2008. gada 8. februārī ''Skyforger'' paraksta līgumu ar amerikāņu ierakstu kompāniju Metal Blade Records un jau 26. maijā tiek izdots jaunais ''Skyforger'' albums ''Kurbads''.

Esmu pamanījis, ka ‘’Skyforger’’ mūzika ir iecienīta ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs, un dažos komentāros ārzemnieki pat mēģina rakstīt latviski, izklāsta to, cik ļoti, tiem patīk šī mūzika.

Grupas dalībnieki:

Pēteris- Ģitāra, tautas instrumenti, solists.

Edgars a.k.a ‘’Zirgs’’- Bass, tautas instrumenti.

Kaspars- Tautas instrumenti.

Edgars a.k.a ‘’Mazais’’- Bungas, perkusijas.

Mārtiņš- Ģitāra.

Un dažas dziesmas nelielam ieskatam.

 

Laboja Wanted, labots 4x