Angliskotais nosaukums: FireStorm

Režisore: Inta Gorodecka

Scenogrāfe: Inta Zaļkalna

Scenārija autore:  Gunta Kalniņa

 

Galvenie aktieri:

  • Marta: Dita Lūriņa
  • Aivars: Uldis Dumpis
  • Solveiga: Anita Kvāla
  • Zenta: Regīna Devīte
  • Milda: Ilze Vazdika
  • Vadims: Jakovs Rafalsons
  • Silvija: IlzePukinska
  • Mirdza: Indra Burkovska
  • Jagudins: Andris Bērziņš
  • Gunārs: Egils Melbārdis
  • Helēna: Zane Daudziņa
  • Kitija: Anna Šteina
  • Česlavs: Uldis Anže
  • Leons: Ģirts Ķesteris
  • Elizabete: Maija Doveika 

Sezonu skaits: 5

Sēriju skaits: Vairāk kā 230

Seriāla formāts: 4:3

Sērijas garums: ~30 minūtes

Valsts: Latvija

Valoda: Latviešu

Mūzika: Tumsa – „Mans neatklātais super NLO”

Kaža – „Tici vai nē”

Oriģinālais kanāls: TV3


 

 Par un ap seriālu:

Ugunsgrēks ir turpinājums seriālam  „Neprāta cena”, jo režisore nolēma nomainīt šim nosaukumu.

Kā ceturtdien speciālā preses konferencē pastāstīja seriāla režisore Inta Gorodecka, pēc pirmizrādes no 16. marta 2009. gada seriāls ik nedēļu būs redzams no pirmdienas līdz ceturtdienai plkst. 20.20.

Skatītāji darba dienu vakaros TV3 varēs sastapties ar jau iemīļotajiem varoņiem: Leonu (Ģirtu Ķesteri), Elzu (Ilzi Ķuzuli), Martu (Ditu Lūriņu), Rihardu (Artūru Skrastiņu), Oto (Mārtiņu Freimani), Aivaru (Uldi Dumpi) un citiem tēliem.

TV3 ģenerāldirektore Baiba Zūzena uzsvēra, ka šī būs sen gaidīta dāvana TV3 skatītājiem, kas "ir svarīgi laikā, kad cilvēkiem īpaši nepieciešams optimisma avots un patīkamas emocijas".

Kad nosaukums tika mainīts, tika mainīta visa seriāla iekšiene, proti, tika būvētas jaunas istabas, kas izskatās pēc viesnīcas. Kopā tās tika sarasētas 17 no kurām  centrālās bija: virtuve, terase un kafejnīca. Pēc tam tika iegādātas mēbeles, no īpašas dizaineres stila. Pēc tam tika izvēlēts speciāls tepiķis jeb paklājs, kurš caurvīs visu viesnīcu. Pirmā sērija iznāca svētdien 15. martā 2009 gadā.

Pēc kāda laika daži no seriāla varoņiem mainījās. Jo notika balsojums par to vai Dita Lūriņa paliks dzīva un laimīgi kopā ar Leonu vai nē. Sākumā balsotāji bija pozitīvā pusē jeb par to, ka viņi dzīvo laimīgi kopā. Taču viss mainījās, kad Inta Gorodecka jeb seriāla režisore pa televīziju izteica vēlmi, ka viņa gribētu, lai viss notiek letāli un tad skatītāji sāka viņu atbalstīt un balsojuma beigās noskaidrojās, ka Dita Lūriņa nepaliks dzīva, tāpēc viņas vietā nāca cita aktrise Maija Doveika jeb seriālā pazīstama kā Elizabete.

Šobrīd seriāls tiek translēts pa TV3 kanālu, taču pirms tam tas tika translēts pa LTV1 kanālu. Seriāla nosaukums un kanāls principiāli tika nomainīts tā popularitātes dēļ, kuru laika gaitā seriāls tika iemantojis no skatītājiem.

Šobrīd seriālā viss ir gaužām vienkārši: t.i. Leons ir viesnīcas īpašnieks, Gunārs kafejnīcas īpašnieks, Vadims ir kazino īpašnieks, Aivars ir bagāts bijušais viesnīcas īpašnieks, Zenta ir pļāpu taša un viesnīcas uzkopēja, Milda ir galvenā kulināre kafejnīcā, Silvija ir Vadima sieva, Česlavs, Kitija un Aleksandrs ir cilvēki, kas vij intrigas. Īpaši vairāk lomu es jums nesaukšu, jo lomas seriālā mainas ļoti ātri, tāpēc vienu dienu tas var kļūt nederīgs un nepatiess.

 

Un tagad sīkāk par dažiem no aktieriem:


Uldis Reinis Dumpis: (dzimis 1943. gada 3. oktobrī Bauskā) ir latviešu teātra un kino aktieris.

 


 

 


Jakovs Rafalsons: Pazīstams arī kā Jakovs Orlovs. Dzimis 1946. gada 5. novembrī ukrainā ir Rīgas Krievu teātra aktieris, arī režisors. Precējies ar aktrisi Margaritu Orlovu, pieņēmis sievas uzvārdu kā pseidonīmu. Ir dēls Maksims.

 

 

 

 


 

Ģirts Ķesteris: Dzimis 1964. gada 14. februārī) ir latviešu aktieris. Kopš 1994. gada viņš strādā Dailes teātrī, iepriekš uzstājies Valmieras Drāmas teātrī. Ģ. Ķesteris ir piedalījies vairākās laitviešu spēlfilmās un televīzijas seriālos. Kopš 2006. gada atveido Leonu seriālos ‘’ Neprāta cena’’ un ‘’Ugunsgrēks’’.

1994. gada Latvijas Teātra darbinieku savienības skatē viņš saņēma apbalvojumu kā gada aktieris par Studenta Arkenholda lomu izrādē ‘’Spoku sonāte’’ un titullomu izrādē „Ferd inando”.

Ģirts Ķesteris ir režisora Zigurda Ķestera dēls. Laulībā ar aktrisi Leonardu Ķesteri dzimis dēls Pauls. Vēlāk, attiecībās ar Dailes teātra aktrisi Aiju dzērvi piedzima meita, bet šobrīd jau vairākus gadus viņš kopā dzīvo ar aktrisi Kristīni nevarausku.

Seriāla moto: mēs visi vēlamies būt laimīgi, rast harmoniju un piepildījumu gan savā personīgajā, gan darba dzīvē. Kāpēc mums neveicas, kāpēc neizdodas? Un ko darīt, lai beidzot izdotos?

 


 

 

Manas domas par seriālu:

Jau tik vien, ka tas ir latviešu seriāls, tas to padara labu. Manuprāt, šis seriāls ir interesants, bet tā diemžēl ir gaumes lieta,  un daudziem nepatīk šāda gaume. Ir dažādi faktori, kāpēc man patīk šis seriāls: aktieri, oriģinālvaloda ir latviešu valoda un sižets. Jā, man patīk dažreiz paskatīties, šo seriālu, kad māte viņu uzgriež... Agrāk man viņš nepatika, tagad arī ne ļoti, taču dažas sērijas ir visai interesantas!


 

 Vērtējumi:

  • Mans vērtējums: 6/10
  • IMDb vērtējums: 4, 9/10
  • IFDb vērtējums: 7, 06/10

 

Seriāla ''Ugunsgrēks'' mājaslapa: http://www.tv3.lv/ugunsgreks

 

Bildes:

 

Video:

 

Laboja mad, labots 5x