Aktieri: Joel Edgerton, Tom Hardy, Jennifer Morrison, Frank Grillo, Nick Nolte

Budžets: 25$ miljoni

Režisors: Gavin O'Connor


Sižets:  Atbraucot mājās, bijušais boksera treneris, satiek pie sava mājas lieveņa savu dēlu Tomiju. Viņš esot ļoti ilgu laiku pavadījis armijā un nu visbeidzot atgriezies. Tomijam ir prātā doma piedalīties jaukto cīņas mākslu turnīrā, taču viņš ir sapratis, ka bez trenera viņam neiztikt un tāpēc viņš pierunā savu tēvu trenēt viņu. Savukārt, smago ģimenes apstākļu dēļ un naudas trūkuma dēļ, Tomija brālis Brendons, fizikas skolotājs, arī ir nolēmis ņemt dalību šajā turnīrā, lai sakārtotu savu ģimenes finansiālo stāvokli. Cīņās viņiem nāksies pārvarēt dažnedažādus pārbaudījumus.

Ja vēlaties patiesi izbaudīt filmu, tad nelasiet tālāk manas domas par filmu, neskatieties treileri un arī bildes nebūtu ieteicams skatīties!!!

Manas domas par filmu:

Jāsāk laikam būtu ar to, ka iepriekš sākot skatoties šo filmu es nebiju lasījis pilnīgi nekādus aprakstus par filmu, jo man pašam patīk sākumā noskatīties filmu un tajā iedziļināties, visbeidzot arī uzrakstīt aprakstu un manas domas par filmu no sevis, nevis norakstīt no citu veidotiem aprakstiem.

Izlasot filmas nosaukumu biju gaidījis pilnīgi un galīgi, ko citu filmā. Warrior – šis vārds man pārsvarā vienmēr ir asociējies ar karu, karavīriem. Biju ļoti pārsteigts, ka vārds ‘Warrior’ šajā filmā tika attiecināts tieši uz cīkstoņiem. Nevis uz tiem, kas varbūt cīnās kādā kara laukā, bet ringā. Pareizāk sakot par tiem, kam tas ir darbs un vienlaicīgi arī dzīve.

Daļēji šo filmu mani pamudināja noskatīties arī cilvēki, kas teica, ka šī ir viena no labākajām emocionālākajām filmām. Katrā ziņā bija ļoti jauki uzzināt, ka filma ir par cīkstoņiem, nevis par bieži vien bez šizetiskajajiem kariem un bieži vien arī nekad nebeidzošajām lodēm. Lai gan, filma bija nedaudz saistīta ar karu, bet tā bija tikai stāsta iesākuma daļa, kura gandrīz vai netika attēlota filmā.

Jāatzīst, ka filma tiešām bija emocionāli smaga. Noteikti daži, kas noskatījušies šo filmu to ir salīdzinājuši ar ‘Titāniku’, taču, manuprāt, šīm abām filmām nav nekā kopīga, to jūs uzzināsiet noskatoties filmu. Diemžēl neesmu vairs tik gluži emocionāls, ka pie šādas filmas man nobirtu asaras, lai gan, kad biju mazāks un kad skatījos ‘Titāniku’ pirmo reizi, tā filma man patiešām izspieda asaras, bet tā jau ir pagātne un labas atmiņas.

Ļoti patīkami, ka režisors ir sasniedzis šo emocionalitāti bez pēkšņas traģēdijas un tas, manuprāt, jau ir nu jau neapslēpts talants režisoram. Tiesa, jau iepriekš ir bijušas līdzīgas filmas par cīkstoņiem, bet neviena filma nestāv klāt šai! No filmas arī var daudz mācīties, tā parāda, ka dzīve nemaz nav tik rožaina un kādas sekas var nodarīt alkohols. Arī par attiecībām šajā filmā var uzzināt ļoti daudz, proti, kā tomēr mēdz notikt šajā pasaulē. Varētu pateikt tiem, kas vēl nav noskatījušies... Neuztraucieties, ja pat noskatījušies pusi filmas Jūs vēl neesat izpratuši kurš ir kurš, jo filmas gaitā viss kļūs skaidrs! Nu šī nesaprašana varētu būt raksturīga cilvēkiem, kuri nav izlasījuši filmas aprakstu, piemēram, man.

Vēlētos atgādināt visiem! Atceraties, ka ģimene ir vissvarīgākie cilvēki pasaulē un ja tos Tu pazaudēsi, visdrīzāk, ka pats pazudīsi. Vēl es vēlētos izcelt abu brāļu tēva (Nika Noltes) izcilo aktiera spēli, tiešām, es biju noticējis, ka viņš tiešām ir viņu Tēvs. Viņa mīmika bija tik ticama un žēlabu vērta! Jāatzīst, ka vienu brīdi manī tiešām raisījās asaras, to izraisot uz manis, vien jau norāda uz šī aktiera izcilību. Pateicoties viņa izcilajai aktierspēlei viņš ir arī ticis nominēts septiņās nominācijās

Filmai noteikti vajadzētu patikt jebkuram cilvēkam, pat tam, kuram šī sišanās liekas nesaprotama un, protams, domāju, ka visvairāk šo filmu izbaudīs tieši cīņas mākslu cienītāji, to fani un kā tad bez to piekopējiem! No pēdējo gadu filmām, ko esmu skatījies, šī noteikti ir labākā. To var nojaust pēc raksta garuma. Jāatzīst, ka par filmu es varētu rakstīt vēl un vēl, taču nedrīkst jau spoilot!

Filma bija izcila! Nezinu vai gluži desmitnieku vērta, bet 9, 0 no manis noteikti pelnījusi, jo ļoti aizrāva. To, ka filma jau ir vien noskatīšanās vērta, atgādina arī pārējie filmu datubāžu vērtējumi.

Vērtējumi:

  • Mans: 9.0/10

Bildes:

Video:

Laboja mad, labots 6x