Režisors: Debra Granik

Galvenajās lomās: Jennifer Lawrence, John Hawkes, Garret Dillahunt

Filmas darbība risinās ASV dziļos laukos. Septiņpadsmitgadīga meitene nokļūst visai neapskaužamā situācijā. Par jaunāko brāli un māsu pašai jārūpējas, māte ir slima, savukārt tēvs, starplaikā starp sēdēšanām cietumā, laiku aizpilda ar amfetamīna ražošanu un par ģimenes uzturēšanu īpaši neiespringst. Tomēr īstās problēmas sākas ar šerifa apciemojumu, kurš paziņo, ka tēvs, lai izvairītos no pirmstiesas apcietinājuma, ir ieķīlājis māju un nozudis. Novesta pilnīgā izmisumā, meitene mēģina sameklēt savu tēvu...

Kaut kur ļoti klusa un piezemēta filma par izdzīvošanu skarbā un nežēlīgā pasaulē, kā arī par ģimenes nozīmi cilvēka dzīvē. Drūma un depresīva filma, taču tajā pat laikā kaut kur var nomanīt arī gaišu cerību stariņu. Visā garumā tiek uzturēta nepatīkama spriedze un diskomforts (šoreiz - pozitīvā nozīmē). Uzfilmēts meistarīgi - viena no retajām filmām, kur vispār nav nekādu lieku detaļu, kā arī nav to trūkums. Vide un noskaņa pasniegta vairāk nekā pārliecinoši. Jennifer Lawrence tēlojums bija visai pieklājīgs, lai neteiktu vairāk, bet nu tomēr, John Hawkes tēls+aktierspēle bija tas, kas gluži vienkārši nonesa jumtu. Iespējams, iespaidīgākā otrā plāna loma ko sanācis redzēt.
Godīgi sakot, nav dziļas pārliecības, vai vidusmēra EXSietim šis gabals ies pie sirds. Ja gribas vakarā pirms gulētiešanas noskatīties kaut ko atslodzei un izklaidei, varbūt tomēr mēģiniet ko citu. Šo te tomēr atļaujos pieskaitīt pie nopietnā kino, kurš prasa nedalītu uzmanību.

Vienīgā filma, kurai atļaujos likt vērtējumu 10/10.

Neliels spoileris!!!

+1 balle pienākas par pašām filmas beigām. Viss tā kā vairāk vai mazāk nokārtojies veiksmīgi, un tad Teardrop's izmet to frāzi, ka viņš zinot KURŠ. Sākumā, pirmā doma, hei, vai tiešām vajadzēja? Nedaudz vēlāk, kad sanāk no filmas atieties, atliek vien secināt, jā, vajadzēja. Tiešām meistarīgi nobeigta filma, ne par saldu, ne par sāļu.

Laboja mad, labots 3x