Perseven miniblogs

  • Perseven
    0

    Sveiki!
    Bioloģijā jāraksta argumentēta dzeguzes aizstāvības runa, bet nenāk nekas prātā, varbūt kāds var pamest idejas ko tur rakstīt? (10 kl.)

    • Danalabi
      -2

      Ķer!

      • Perseven
        0

        Es jau domāju, ka kāds pokemons iepostos sucsu par manu izteicienu.

    • Styrnucis
      +5

      Ko lieto tava skolotāja?

      Sāc ar virsrakstu:Kādas dzeguzes aizstāvības runa tiesā.

      Jūsu godība, zvērinātie. Lūdzu jūs ieklausīties tajā, ko es teikšu.

      Vai tiešām mums būtu jātiesā dzeguze par to, ka viņa skaita mums gadus vai kūko tad, kad kabatā nav naudas?

      Dzeguze ir cēls un prātīgs putns. Un arī viltīgs. Galu galā - vai dzeguze nav īsteni latvisks putns? Tā iemāna savus bērnus citu bērnu ligzdās, gluži kā izlutināta un spaisu pīpējoša bērna vecāki mēģina visiem iestāstīt, ka viņu bērns ir tīrais eņģelīts un pelnījis mācīties vislabākajās skolās.

      Un gadu skaitīšana? Nu skan kā kārtīga latviešu lauku tante, kas par visiem zin visu, pat to cik ilgi kurš dzīvos, kuram ir sifiliss, kuram smadzeņu vēzis un kuram cūku gripa. Vai gan dzeguzi var nosodīt par to, ka tā līdzinās mūsu pašu viedajām kundzēm. 

      Par naudas piekūkošanu komentāri ir lieki. Kā zināms latvietis ir skaudīgs. Protams, ka dzeguze kūkos tad, kad jums kabatā nav naudas. Kurš gan īstens latvietis novēlēs kaimiņam to, kā nav viņam pašam. Nē, kurš gan latvietis novēlēs jebkuram, jebko labu? Viss, ko no latvietis novēl citiem ir policisti, kuri kā reiz brauc garām, kad dedziniet jūsu niecīgos 50 hektāriņus kūlas, Maksimas salāti un Optima līnijas alus.

      Cienījamā tiesa,zvērinātie un vērotāji. Lūdzu jums visiem ieskatīties savās latviešu sirdīs un ieklausīties saprāta balsī. Es lūdzu ne vien dzeguzi pilnībā attaisnot, bet arī atzīt to par Latvijas nacionālo putnu, Ušakova mantinieci, beztermiņa Latvijas prezidenti Bērziņu Dzeguzi, kā arī Eiroparlamenta deputāti. Sēsim īsteno latvietību ne vien Latvijā, bet arī visā Eiropā un ļausim latvju tautai zelt zem diženās dzeguzes spārniem. Es vēršos pie jums ar drosmīgu devīzi - Dzeguzi par prezidenti!

      • Perseven
        +1

        Viņa ir dīvaina. Dažus teikumus pat izmantošu, paldies!

        • Styrnucis
          +1

          Nav par ko. Es gan ieteiktu izmantot pilnu tekstu un nedaudz to papildināt, lai iekļautos apjomā.

    • pirtnieks3
      0

      Apsūdzība, apsūdzētājs, apstākļi?!

      • Perseven
        0

        Vienalga kāda, vienalga kas, vienalga kādi.