Perseven miniblogs

  • Perseven
    +1

    Iesakat šašlika marinādi lucu.

    • risins
      0

      Kefira, medus

    • Lukijs
      0

      Alus, bet ne jau lētā susla.

      • pirtnieks3
        0

        Mana recepte parasti iziet no tā visa kas ir leduskapī un ap to.

        Nianses atkarīgas no gaļas veida:
        1)putna gaļu var iemarinēt krietni ātrāk un parasti marināde ir maigāka, lai saglabātu gaļas garšu;
        2)cūka/lielops - jāmarinē ilgāk, jācep ilgāk. Ar spēcīgāku marinādi var gaļu izmiecēt, lai tā ir mīkstāka kad cepta.

        par bāzi marinādei var izmantot:
        1)skābpiena produktus - jogurtu;kefīru; paniņas;
        2)etiķi,
        3)raudzētus šķidrumus - alus; kvass;
        4)skābi saturošus augus - sīpolu ripiņas, citrusu ripiņas, ogas (Jāņogas ir mans favorīts);

        Pārējo visu liec pēc garšas un izjūtas.
        kad process pabeigts visu kārtīgi sajauc lielā traukā un uzliec vāku ar smagumu virs tā, lai izspiestu gaisu ārā. atstāj tumšā vēsā vietā uz ~12h un baudi uz uguns.