Lielbritānijas exieši

  • Zveraboj
    0

    Nesen UK notika vēlēšanas, kurās uzvaru izcīnīja Konservatīvā partija (David Cameron).

    Tas nozīmē, ka Deivids Kamerons arī turpmāk saglabā savu vietu uz turpmākiem 5 gadiem.
    Ko tas varētu ienest tuvākā laikā ?
    Kopumā prognozes varētu izskatīties šādas, ka Kamerons mērķtiecīgi veicina visus procesus izstāšanos no Eiropas Savienības.
    Patlaban Eiropas savienībā nav 3 valstis Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Lai arī šīs valstis nav ES dalībvalstis, to pilsoņi var strādāt Eiropas Savienībā tajā pašā līmenī, kā ES pilsoņi, jo tie pieder pie Eiropas Ekonomikas zonā. Strādnieki no dažādām ES valstīm var saskarties pagaidu ierobežojumiem strādāt Islandē, Lihtenšteinā vai Norvēģijā.

    Mans personiskais viedoklis ir šāds.
    Ja jau UK ir nolēmusi izstāties, tad jau laikam tā tas būs, jo neviens negrib atkal jaunus 100k imigrantus no citām eiropas valstīm, jo ES likums paredz brīvu ceļošanu (strādāšanu). UK negrib maksāt un jau nemaksā ES.
    Piemērs, 2012.gadā UK samaksāja ES £20 Bil,. no kuriem £8 Bil atgriezās UK dažādu subsīdiju un kvotu veidā. Jau 2014. gadā UK atteicās maksāt ES un tas ir liels solis uz to, ka UK ir stingri nolēmusi naudu paturēt savā kabatā, nevis dalīties ar mazāk turīgām valstīm ES.
    Tas savukārt varētu veicināt pašu UK ekonomiku, taču ne par to gribēju runāt.
    Pamatā jau problēma bija, ka pārāk daudz imigranti legālā veidā ieceļo UK un sāk iegūt dažādus pabalstus, līdz ar to veidojas neveselīga vide.
    Personīgi es attiecos neitrāli pret procesiem. Iespējams tie ir labi, bet kas zin, kā būs piemēram ar ceļošanu, ja UK izstāsies no ES.

    • SJohnson
      0

      UK neizstāsies no EU, jo tas ekonomiku iedragās diezgan pamatīgi. Un Lielbritānijas ekonomika grib tos imigrantus, un ekonomikai tie ir vajadzīgi. Kamerons negrib izstāties no EU, un viņs lieliski zin, ko tas nozīmēs.

       

      Šai ekonomikai ir vajadzīgi arī visi tie pabalstu slaucēji. 4 pabalstu slaucēji rada vienu darbavietu britu valdībā.

      • Zveraboj
        0

        Redzēsim tālāko attīstību. Kaut kā tavam sacītajam negribās piekrist.

        • SJohnson
          0

          Come on, Tu pats dzīvo Anglijā, un ļoti labi saproti, ka šeit bezdarbnieki ir tikai tie, kas negrib atrast darbu/strādāt. Darba vietas ir vairāk nekā darbinieku. Ekonomika aug ar ātrumu 3.4% gadā, un inflācija ir ~2%, tieši tā, kā jābūt. Nav tā, ka imigranti atņem britiem darbu.

          Lielbritānija negrib izstāties no EU, Lielbritānija grib lielāku varu @ EU.

           

          Un EU likums paredz pilnīgi brīvu tirgu, bez nekādiem ierobežojumiem. Darbspēks arī ir daļa no tā. Tūlīt būs arī TTIP, tāds pats līgums Eiropas Savienībai ar ASV. Ne tik plašs, bet ar tādu pašu ideju.

      • Zveraboj
        0

        Būs referendums, tad arī paši lemsim (angļi un citi balstiesīgie) par turpmāku dalību ES.
        Vēl jau Kameronam ir citi nevisai labi plāni, tas pats attiecībā uz NHS sistēmu, pilnībā reformēt un pāriet uz maksas veselības aprūpi.

        • SJohnson
          0

          Nu tas gan ir atbalstāms.