Lielbritānijas exieši

  • Zveraboj
    0

    Sveiki grupas biedri. Gribēju izveikt nelielu diskusiju par esošo politiku un tās šķietamiem virzības plāniem.
    Nav jau tā, ka esmu informēts par visu 100%, tieši tādēļ es vēlējos aprunāties, pie viena uziināt jūsu saprašanu par norisēm un dot skaidrākas atbildes citiem, kas vnk lasa šīs sarunas.
    Tātad mazs ieskats vēsturē, lai saprastu notikumus.
    Notika referendums, kurā puse iedzīvotāju (52%) nobalsoja par izstāšanos no EU.
    Teorētiski tas bija tautas vārds. Praktiski, par to vēl bija jānobalso Augstākai tiesai.
    Tā augstākā tiesa balsoja (11 cilvēku sastāvā) - 7 par Brexit, 4 pret.
    Jaunā premjerministre Teresa Meja (Theresa May) uzņēmās izstāšanos, jo tipa vairums tautas balsojuši par izstāšanos un grib to novadīt pēc iespējas ātrākā laikā.
    Līd ar to šobrīd tiek pieņemti visādi likumi, kuri vēl nesākas spēkā, jo tos vēl jāapstiprina.

    1. lieta, kas visiem Anglijā jāsaprot, būs grūtāki laiki un tas attieksies uz dažādām sfērām.
    2. Izstāšanās procesi notiks 2 gados (līdz 2019) gadam.
    Līdz tam laikam būs pieņemti jaunie noteikumi (likumi) attiecībā par visu, kas varētu skart arī mūs.
    >Ceļošana
    >Darba meklēšana
    >Darbs
    >Sociālie pabalsti
    >iespējams vēl kas tāds, ko nenosaucu.

    Īsumā - Anglija tagad un turpmāk skaitīs katru centu, lai to lieki neizdotu, tāpēc iespējami grūtāki laiki.
    Slikti apstākļi tiem, kas šeit Anglijā uzturās mazāk par 5 gadiem, kam nav "Permanent resident status". Nekādi pabalsti, nekādi atvieglojumi. Jāstrādā pietiekami labā darbā, lai varētu nodrošināt sevi un citus apgādājamos ar visu nepieciešamo. Ja nevar, tad deportācija. Slikti darbosies tas, ka tu esi "EU citizen", vai pat vispār nedarbosies, jo visus lēmumus Anglija pieņems pati, kā pašai tīk. Anglija labprāt uzņems kvalificētu darba spēku, gudrus cilvēkus, kam līdzi ir noteikts daudzums naudas, lai var noīrēt / nopirkt dzīves vietu, kuriem ir konkrēts darba līgums noslēgts laicīgi. Jaunus darba meklētājus šeit neturēs nelaidīs. Būs darba vīzas. Ceļošana Anlijā būs atļauta, tas ir uzturēties līdz 3 mēnešiem neko neprasīs.
    Vēl grūti spriest par ceļošanu, kā būs pašiem angļiem, taču mums izbraukt uz EU nebūs problēmas, vienīgi atgriežoties no ceļojuma varētu kaut ko prasīt uzrādīt. Par to vēl domā.
    Tirgus būs sačakarēts, jo nebūs brīvais tirgus, gan imports, gan eksports, līdz ar to kāps cenas visam.
    Tā vien šķiet, ka balsojot paši angļi nenojauta, kādos mēslos tagad paši dzīvos. Balsojot domāja par vienu, bet sekas tikai tagad būs redzamas.
    Ja kādam ir sava informācija, piem. @SJohnson, tad droši rakstiet klāt komentāros. Ja kādam ir kādi jautājumi, jautājiet.

    • pumasiK
      0

      Kaa ar Skotiju? Isti politikas fans neesmu, kada ir iespeja ka Skotija dabus savas tiesibas palikt ES vai kaadus bonusus no ES/UK sakara ar to ka nobalsoja 62% pret izstasanos?

      • Zveraboj
        0

        Skotija pagaidām piederās pie UK. Un tā nevēlās izstāties no EU. Līdz ar to, ja Anglija izstāsies (kas patlaban notiek pilnā sparā), tad Skotija taisīs savu referendumu par izstāšanos no UK un iestāšanos atpakaļ EU.
        Skotiem pašiem ir 3 lietas ar ko sevi, kā valstij uzturēt, tā ir nafta, laši un trešo lietu tagad esmu aizmirsis. Pats tagad strādāju uzņēmumā, kas skaitās Skotijas uzņēmums, bet mana darba vieta (fileāle) atrodas Anglijas daļā (Yorkshire). Neviens vēl nezina kā būs vēlāk.
        Zinu piemēram par kompāniju Siemens.

        Šī kompānija ir visā UK un tā vienozīmīgi nepaliks ārpus EU.
        Līdzīgi savu darbību varētu pārtraukt daudz ražotnes, kompānijas. Domājams pat angļu kompānijas, kam nebūs noieta EU, vai citos eksporta tirgos.

        • SJohnson
          0

          Tā ir britu, nevis skotu nafta. Ja Skotija izstājas, viņi par to naftu var aizmirst.

    • SJohnson
      +1

      Tu aizbrauci diegan lielās auzās ar grūtākiem laikiem un brīvo tirgu un pabalstiem. Brīvais tirgus būs. Nav garantēts, ka nebūs muitas nodevas precēm no/uz EU, bet kapitālisms nekur nepazudīs. Ar tirgu pilnīgi nekas nenotiks.

      Nekādi grūtāki laiki nebūs. Konservatīvā valdība vienkārši samazina publisko sektoru un piegriež pabalstus un tā tālāk un tā joprojām lai varētu samazināt nodokļus, jo mums īsti nerūp uz pabalstiem sēdētāji vispār. Un labi vien ir.

      Tas, ka Lielbritānija tiks vaļā no visiem EU likumiem un regulām etc ir tikai pluss.

      Kopumā izmaiņas būs pozitīvas, nevis negatīvas. Uz pabalstiem dzīvotājus izmetīs ārā, labi vien ir. EU studentiem būs jāmaksā ārzemju studentu tuiton britu universitātēs? Labi vien ir.

       

      Nevaru sagaidīt to mirkli pēc 3 gadiem kad es varēšu paņemt UK pilsonību.

      • SJohnson
        0

        Un Siemens nekur nepazūd, viņi vienkārši samazina investīcijas.

      • Zveraboj
        0

        Daudz jau var spriest kā būs tā vai šā. Ja vienam labi un nekas netraucē, tas nenozīmē ka kopumā ir viss ideāli. Visi imigranti ir vienā maisā. Vot tikai kurus izmaiņas skars un kurus neskars cits jautājums. Tu Sven ar savu nākotnes Angļu pasi mūžam paliksi imigrants (ar nosacījumu, ka esi nokārtojis pilsonību). Tas nav slikti, tas vnk uzliek savas nianses.

        Atbildot uz tavu jautājumu, kāpēc man joprojām nav savas pases, es varu atbildēt to, ka man līdz šim viņa nav bijusi vajadzīga un es iemeslam būt neredzu jēgu. Neesmu vēlējies naturalizēties Anglijā, jo viss kas var mainīties manā dzīvē. Dzīvošu tālāk kā ir un tad jau redzēs.

        Konkrēti šodien pa īstam jau notiek visādas lietas (nejēdzības) ar imigrantiem Anglijā, tajā skaitā ar latviešiem. Tās nav preses (ziņu) sapūsta informācija, tas reāli notiek. Notiek dažādas aktivitātes uz tā pamata, ka kāds nezina pietiekami labi angļu valodu, vai nevar uzrādīt piemēram dzīves vietas īres līgumu.
        Saprotu, ka vajag kaut ko darīt, bet kāpēc nepacensties palīdzēt latvietim iegūt oficiālu īres līgumu, dot laiku +/- 3 nedēļas, nevis uzreiz likt parakstīt papīrus, ka piekrīt pa brīvu iegūt atpakaļ ceļa uz Latviju biļeti ar liegumu atgriesties Anglijā gadu.
        http://puaro.lv/tiesiskums/latviesi-lielbrit...da-deportaciju/
        Kāpēc šāda rīcība nesākās no tiem, kas ir Anglijā ne no EU valstīm ?
        Tipa šādus EU pilsoņus var vieglāk noformēt un izsūtīt?

        Vispārēji vēl gribēju teikt, ka deportācija draudēs biežāk visiem imigrantiem, kas nevar sevi nodrošināt, prasa valstij jebkādu palīdzību (pabalstus).

        • SJohnson
          +1

          A tas ir kaut kas baigi slikts, būt imigrantam? Es varu tikt pie britu pases, nomainīt vārdu un anglisku, tikt vaļā no akcenta, iemācīties vietējo slengu, apgūt britu kultūru un vēsturi un es gandrīz būšu tieši tik pat brits, cik natīvie anglo-skasoni.

          Manas kompānijas MD ir imigrants. Vairāk kā puse no boarda ir imigranti.

          Un man nav pilnīgi ne mazāko problēmu ar to, ka melnstrādniekus izmet ārā. Labi vien ir. Izmest visus, kuri nevar sevi nodrošināt vajag. Tur nav pilnīgi nekā slikta.

           

          Nezini angļu valodu - pazūdi

          Nestrādā/nespēj sevi nodrošināt - pazūdi

          Nav īres līguma un liela daļa ienākumu ir kreisajā - pazūdi.

           

          Izcilas politikas. Nav par ko piesieties.

          • Zveraboj
            0

            Neteicu, ka ir kaut kas slikts būt imigrantam. Pilnībā atbalstu ideju par to, ja nevari sevi nodrošināt, tad nav ko te uzturēties.
            Visvairāk man besī kaut kādi indieši, pakistānieši, kas dzīvo kā žurkas pilna māja ar bērniem un kopumā lielā skaitā visādi smilšu nēģeri un tiem neķeras īsti klāt. Nah tādus te uzturēt, ka pa lielam nav lojāli valstij (islamisti). Atbalstītu ideju par nenoderīgās masas masveida deportāciju.

          • SJohnson
            0

            @Zveraboj ar tiem neko nevar padarīt. The Commonwealth. Vēsturisku iemeslu dēļ viņi visi ir Queen's Subjects. Britu impērijas pārpalikums.