Nosaukums: King's Bounty: The Legend
Žanrs: Stratēģiskā RPG
Platformas: PC
Iznākšanas datums: 2008. gada 25.aprīlis Krievijā, 2008. gada 23. septembris Eiropā un Ziemeļamerikā
Izstrādātājs: Katauri Interactive
Izdevēji: 1C Company,  NAAtari,  Nobilis Games
Vērtējumi: 
 -IGN: 8.1 no 10
 -GameSpy: 4.5 no 5
 -GameZone: 8.2 no 10

Īss apraksts

King's Bounty: The Legend spēlētājs iejutīsies mītiskas pasaulē - Endorijas - varoņa tēlā, kurš zvērējis uzticību Darionas karaļvalsts karalim, kura uzdevumus pildot tu pamazām vien atbrīvosi pasauli no naida un ļaunuma. 

Spēles sākumā tev būs iespēja izvēlēties starp 3 klasēm, un katrai ir savas īpatnības.

Warrior - efektīvi spēs izmantot gandrīz jebkura tipa karotājus. Samērā plaši spēs izmantot "Spirits Of Rage" (par to raksta turpinājumā)

Mage - loģiski, ka lietojot šo klasi nāksies paļauties uz burvestībām, kas ļaus samazināt zaudējumus cīņā, padarīt jebkuru karotāju spēcīgāku vai arī novājināt pretinieku.

Paladin - pa druskai gan no Warrior gan Mage, rezultātā nav izcils nevienā no jomām, toties ir diezgan labs iesācējiem.

Kad būsi izvēlējies klasi, sāksies tavas apmācības. Pārvietošanās notiek ar peli klikšķinot pa karti. Iespējams arī staigāt lietojot tastatūru, kas gan nav tik ērti kā ar peli. Spēlē iespējams vilkt paralēles ar "Heroes" sērijas spēlēm. Varonis pats lāga neiesaistās cīņā, bet tavā komandā ir 5 karotāju vienības, kuras melno darbu paveiks tavā vietā. Tāpat iespējams uzvilkt artefaktus, kas tevi un tavus karotājus padara stiprākus. Cīņās tu iegūsi pieredzi, kuru krājot augs tavs līmenis un arī tavas spējas uzlabosies, kā rezultātā arī tavas armijas spēks pieaugs. Pieredzi iespējams iegūt arī pildot karaļa un citu NPC uzdevumus.

Karotāju dažādība ir diezgan plaša. Ir gan cilvēcīgas radības, gan fantāzijas augļi (zirgērgļi, grifi, pūķi). Kā īpašu spēles iezīmi var minēt "Spirits of Rage", jeb "Dusmu gari". Šos spēcīgos karotājus iegūsi spēles gaitā un katrs no tiem prasīs no tevis ko īpašu (piemēram atrast spēcīgas enerģijas avotu). Gari tev nepakļausies pirms tu nebūsi izpildījis viņu prasības.

Spēlē iespējams arī apprecēties, turklāt, katra sieva dos savādāku bonusu. Protams arī bērni var dzimt. Tāpatās iespējams šķirt laulību un šādā gadījumā, gluži kā dzīvē, sieva savāks daļu no tavas naudas un arī visus bērnus un pazudīs tālēs zilajās.

Mans viedoklis. Spēle var aizraut uz ilgu laiku, bet pēkšņi vienā brīdī apnikt. Diezgan apnicīga ir garā staigāšana kā arī vairāki gandrīz neizpildāmi uzdevumi. Arī monstrus var veiksmīgi izvilināt no viņu "sargposteņiem" un vienā mierā savākt to, ko viņi sargā bez liekas piepūles. Protams, tādā gadījumā nesaņem arī pieredzes punktus. Interesanti bija veidot skill tree ar rūnu palīdzību. Patīkami, ka ir lietas, kas to padara atšķirīgu no citām šī žanra spēlēm. Fonā skan samērā nomierinoša senatnīga mūzika, kas nemaz tik traki nekrīt uz nerviem. Kopumā dotu smuku 8+. Šķita interesantāka piemēram par Heroes V.

 

Gameplay:

Ekrānšāviņi:

Personāža ekipējuma un prasmju skats kā arī Skill tree

Cīņas skats

Spirits of Rage (Krievu versijā)

Cīņa pie cietokšņa

Laboja mad, labots 4x