Spēles nosaukums: Metro 2033

Žanrs: First person shooter

Iznākšanas datums: 16.03.10

Konsoles: Xbox 360, PS3, PC

Izstrādātājs: 4A Games

 

Spēles minimālie parametri

Dual core CPU ( any Core 2 duo or better will do) DirectX 9, Shader Model 3 compliant graphics cards (GeForce 8800, GeForce GT220 and above)
1 GB RAM 


Īsumā par spēli

Ir 2033. gads. Šī spēle ir izdzīvošanas, šausmu spēle, kas ir bāzēta uz Dmitry Glukhovsky noveles. Viss norisinās post-apokaliptiskā Maskavā pēc liela atomsprādziena. Kā jau nojaušat visi ir gājuši bojā un daži, protams, izdzīvojuši. Tie, kuri bija tik gudri, lai paslēptos metro tuneļos. Metro 2033 pasaule ir pilna ar mutantiem un dažādām bīstamām anomālijām. Stāsts, ir par kādu civilo vārdā Arķoms, kurš dodas svarīgā misijā nogādāt sūtijumu uz kaimiņu staciju. Tas, protams, neizvēršas nemaz tik viegli, jo jums to traucēs izdarīt mutanti, kā arī visādu veidu slazdi . Darbība notiks tumšajos un mitrajos metro tuneļos un arī virszemē. Spēles atmosfēra ir lieliska un pārsteigumu pilna. Ja esiet šausmu žanra cienītājs, tad šī spēle ir domāta tieši tev. Briesmas un kutelīgas situācijas jūs gaida aiz katra tumšā metro stūra, pieņemsim, pēkšņi jums priekšā izlec briesmīgs briesmonis un jums tas ir jāpiebeidz, izmantojot kādu no ieročiem, kuri, starp citu ir izstrādāti ļoti labi un to ir vesels kvantums.

Vide izstrādāta ir labi, bet personāžu grafika gan mazliet pieklibo.

Skaņas arī ir kvalitatīvas. Visas balsis un efekti ir izstrādāti lieliski. Ja neskaita pāris krievus, kuri fonā visu laiku kliegs, kamēr tev no muguras uzbruks liela žurka.

Misijas varbūt ir mazliet vienveidīgas, bet katrā būs kaut kas atšķirīgs, kas uzturēs nelielu intrigu.

Lai nu kā kā jau katrā spēlē neizpalikt bez gļukiem. Metro 2033 tādu ir pat pārāk daudz. Pieņemsim, dažādas neskaidrojamas darbības, no kurienes uzrodas tavs pretinieks, bet tas īpaši netraucē.

 

Iespējas

Dažādais spēlēšanas stils- vari spēlēt gan par brutālu kareivi, kurš visu šķaidīs, gan par neuzkrītošu slepkavu.
Spēlē nav obligātu uzdevumu un story-line arī nebūs lineārs.
Atklājiet kodolstacijas, pilsētas, kurās miermīlīgi iedzīvotāji dzīvo savu dzīvi neatkarīgi no spēlētāja. Bērni skraida un spēlējās starp mājām, sievietes gatavo ēst un ada, vīrieši diskutē un tīra ieročus.
Augstā līmeņa pilnvaroto NPC modeļu uzvedība cīņās, līdzināsies reālam cilvēkam.
Dažādas anomālijas: Automatizēti nozīmes attēli, gravitācijas traucējumi, enerģijas recekļi un vēl daudzums visādu noslēpumu, kurus atklāt.
Munīcija ir nauda. Izmantojiet savas smadzenes, kad pārlādējat ieroci, jo nākamais šāviens var būt gan veiksmīgs, gan letāls, ko uz katra stūra jūs gaida izsalkuši monstri.
Dažādas mini-spēles.
Vēl arī spēlēsanu padara interesantāku daudzas nepieciešamās papildlietas. Piemēram, izejot virszemē jums vienmēr būs nepieciešama gāzmaska, kurai ik pa laikam būs jānomaina filtri. Vēl arī elektrība. Piemēram, kādā tumšā vietā jums būs nepieciešama gaisma, bet gaismai var beigties jauda un tam jums palīdzēs speciāls pumpis, kurš šo elektrību atjaunos. Vēl arī būs dažādi uzpumpējami ieroči, lidzīgi visiem pazīstamajai 'gaisenei'.

Manas domas (neesmu spēlējis, bet viss pēc bildēm un treilera):

Plusi:

  • Interesants story-line.
  • Patika telpas un vide.
  • NPC daudzveidība.
  • Lieliska mehānika.

Mīnusi:

  • Kā naudas līdzekli izmanto lodes un tas pamatīgi jauc galvu.
  • Daudz gļuki.

 

Screenshots:

 

Traileris:

P.S Paldies gangz par informatīviem avotiem.

P.S.S Atvainojos visiem liekuviensjonavtavudomuparspēli, jo nevaru neko par to pateikt, neesmu spēlējis, paldies par sapratni.

Laboja mad, labots 10x