Ronalds miniblogs

  • Ronalds
    0

    Ugh. Pēdējā laikā diezgan sāku izrādīt interesi par visām klimata pārmaiņām, bet īsti tā nekur skaidrus un izskaidrojošus faktus neatrodu. Fucking kas notiek un kad mums būs atpakaļ sniegotās ziemas, ka mašīnas jārok ārā no sniega čupām utt.


    Zinu, ka tās klimata runas daudzus mazliet triggero, ieskaitot mani dažreiz, bet kas notiek un vai tas tiešām ir dēļ cilvēka izraisītā faktora? Vai drīzāk šo mēs varam saukt par klimata pārmaiņām nevis globālās sasilšanas?

     

    Umm. Ļoti priecātos, ja jūs dalītos ar savām zināšanām tajā. 

     

    • Zveraboj
      +2

      Nav jaunums, ka pasaulē atsevišķas cilvēku grupas protestē pret globālās sasilšanas saistītajām problēmām.
      Es visā šajā neesmu pārāk iedziļinājies, tikai tā aptuveni. Novēroju pats šo un to - kā bija agrāk un kā ir tagad.


      Globālā sasilšana var novest, un uz to jau iet - uz daudzām problēmām nākotnē.
      Kūst ledāji, ūdens līmenis ceļas, klimata maiņas, ozona slāņa sairšana un citas herņas.
      Vismaz tie, kas novēro (dažādu valstu projektu ietvaros) saka, ka izmaiņas jau notiek un sekas jau ir redzamas.


      Šeit ir neliels video, kurā novērots Ziemeļu ledāju izmaiņas pa pēdējiem 35 gadiem.
      https://www.facebook.com/watch/?v=615281545678605


      Tad vēl šajā video (kurš ir aizliegts vairākās valstīs) ir pastāstītas daudz sekas pa visu pasauli, kas jūtamas no globālās sasilšanas problēmām.



      Manas domas.
      Cilvēciskais faktors tiešām ir ņēmis ietekmi, jo daudzi nedomā par nākotni - kurina rūpnīcas, piesārņo vidi. Daudzi ir ieinteresēti, lai par to mazāk runā, mazāk stāsta citiem, jo tas varētu ietekmēt negatīvi viņu "biznesu".


      Vai ir kāda rūpnīca aizvērusies, kura ir radījusi būtisku piesārņojumu?
      Iespējams kāds mazs uzņēmums, kuram darbību apturēja kāda vides kontroles lēmums. Cik ir tādi, kuriem vieglāk visu drazu ielaist upē, vai jūrā, ka tikai nebūtu jādomā par to kā savākt un uzglabāt videi kaitīgos piesārņojumus.


      Diskutēt var gari un plaši. Ērtāk ir paskatīties video pa šo tēmu un izdarīt secinājumus pašiem.

    • pj sk1ll
      +1

      Njā, par traku 11 vakarā ziemā 7 grādi bla

    • Amorphis
      +2

      Nav nekādas vieglas atbildes šim jautājumam. Zināms, ka cilvēce klimata pārmaiņas ietekmē, bet ne tik ļoti cik daudzi domā. Tas, ko un kā ietekmē ir visai loģiski izsecināms, pasaules slāņi ir savstarpēji ļoti cieši un kompleksi saistīti, mūs pārsvarā interesē biosfēra un atmosfēra. Klāt vēl var piemest hidrosfēru, taču ar nenormālo daudzumu piesārņojuma tiek ietekmēti biotopi, kam ir noteikta loma pasaulē. Other than that, viss ierastais piesārņojums, mežu izciršana, utt.
      Pats precīzi visu nezinu, rīt varu pajautāt cilvēcei saprotamo versiju, kaut ko varbūt iemetīšu.

    • Ronalds
      +1

      Nezinu kas par mīnusiņu pagadījās, bet paldies! Noteikti būtu arī nākamo versiju.


      Vispār kur par to visskaidrāk varētu izlasīt nevis par govju sūdiem, kas bendē pasauli.


      Es personīgi ticu vairāk, kā tās ir klimata pārmaiņas cikls, kas ir normāli, nevis globālā sasilšana, kur pēc 20 gadiem visi meži degs utt.

    • shevijs
      +3

      Viss atkarīgs kādā mērogā skatāmies. Lielākā laika skalā nekas jau īsti tāds nenotiek crazy.gif Problēma tikai tajā, ka cilvēks mūsdienu pasauli ir uzbūvējis un pieradis pie vieniem klimatiskajiem apstākļiem un visām izrietošajām sekām, taču tagad tas viss strauji mainās. Paši spējam iedomāties, cik daudz cilvēkam ir atvēlēts uz Zemes 4,7 miljardu gadu laika joslas.
      Fakts ir tāds, ka gan Zemei un dabas procesiem ir savi cikli, gan arī tas, ka cilvēks pavisam noteikti ir ietekmējis, taču kāds ir īpatsvars abām pusēm - to neviens nezina, te tad arī ir tā šķēpu laušana. Cik nu dažādi vēsturiskās temperatūras grafiki sastopami, tad daudz maz esam gan lielā (100 tūkstoši), gan arī mazā (ap 500 gadiem) cikla karstā gala pīķī, kopā ar ļoooti aktīvu cilvēka darbošanos uz Zemes un resursu atbrīvošanu atmosfērā veidojas diezgan bīstama kombinācija.
      Ņemot vērā aplēses, ka cilvēkam kā sugai vajadzētu izdzīvot arī tad, ja šodien uzlaistu gaisā visas saražotās ātombumbas, tad gan jau klimata pārmaiņas ar pārdzīvosim.
      Svarīga atziņa, ko katram pašam paņemt līdzi ir tāda, ka dzīvot dabai draudzīgāk nozīmē arī dzīvot labāk/kvalitatīvāk pašam sev. smile_mini.gif Vairāk domāsim un plānosim savus maršrutus - ietaupīsim naudu degvielā vai transporta biļetēs, ūdens un elektro patēriņa knifi atsauksies mazākos rēķinos, pavadām mazāk laika lielveikalos - vairāk laika paliks foršākām lietām/atbalstīsim vietējos ražotājus/iegūsim kvalitatīvākas preces - gan par pārtiku, gan apģērbiem u.c. lietām, ēdam gaļu 3 vai 4 reizes dienā - būs sabalansētāks, pilnvērtīgāks uzturs / atradīsim jaunus garšīgus ēdienus un receptes. Un protams, katram no mums būs savi grēki, kuriem nu nekādi pārkāpt nevarēsim, arī tas ir ok. Gluži kā ar vēlēšanām, protams, ja tā paskatās - viena balss neko nemaina, bet ja tā domā visa valsts?
      Kopsavilkumā noteikti var teikt, ka galvenais ir pasaules sabiedrības izglītība, izpratne kaut vai lielos vilcienos par dabas un tehnoloģiju procesiem un to savstarpējo mijiedarbošanos. Katrā ziņā mūs sagaida interesanti laiki. smile_mini.gif