Dealing With Scabaras.

(Izrēķināšanās ar Skarabeju).

 

Nepieciešamās lietas:

*Obligātās prasmes - 21 firemaking, 50 agility, 60 thieving, 60 strenght

*Obligāti jābūt izpildītām šādām misijām(quests) - The Feud, Zogre Flesh Eaters, Contact!

*Vajadzīgās mantas - 19 bronzas tāfeles (Bronze Bars); viens spainis(bucket), pildīts ar Ugthanki Dung; 10 zelta greznumlietiņas (Gold trinkets) no Pyramid Plunder; 1 Piramīdas Virsotne (Pyramid Top) no Agility Pyramid.

*Rekomendējamās prasmes - 60 crafting, 95 firemaking.(var pilnībā arī iztikt bez tām, bet tas aizņems drusku ilgāku laiku);
*Rekomendējamās lietas - ‘'Desert Robes'' un ‘'Waterskins''; daži koka gabali (logs), Relicym's Balm vai ‘'Bracelet of Innoculation''; Sale Amulet; ieroči; ēdiens; dziras (Potions) un bruņas, lai pietiktu dažu 100combat, vienam 206combat nosišanai, kā arī aizsardzībai no 148combat monstriem.

 

Misijas izpilde:

 

Misija jāsāk, aizejot pie High Priest, kuru var sastapt Icthlarin Templī(Temple of Icthlarin), kas atrodas Sophanem pilsētā. Kā jau visās misijās, lai sāktu, vajag runāt ar šo cilvēku.

Talkt to High Priest

 

 

 

High Priest izskaidros, ka viņa rokās ir nonācis kaut kāds mirušais, un priesteris grib, lai Jūs to identificētu. Tad nu ejam stāvu augstāk'' un sakām wow'', jo High Priest maģiskā veidā ir jau ticis augšā un, protams, vēlas ar Jums runāt.

 

Gulosa Sieviete

 

Jums būs jāsaka, ka līķi nepazīstat., tāpēc viņš sāks apburt mirušo. Sieviete atdzīvosies, ejiet ar Masia parunāties. Meitene teiks, ka ir atradusi tuneļus uz Sophanem pilsētu. Jums ir jādabū atļauja no High Priest, ka Jūs drīkstat pārmeklēt šos tuneļus. Ok, tad ejam pie priestera! Svētais teiks, ka ir jāatrod High Priest of Scabaras un jānolīgst miers, kas ir arī labāk nekā vienkārši viņu noslepkavot.

 

Karte

Ejam uz austrumiem no Sophanem, tieši uz purvu(swamp)(var redzēt augšējā zīmējumā). Purvā var sastapt briesmoņus, kas uzbrūk ar tuvcīņu(melee) un šaušanu(range). Lai tiktu cauri purvam, vajag arī pagrūst malā niedres(reed). Ziemeļ-rietumu stūrī ir nokrituši stabi(fallen pillars). Lieniet tiem pāri!

Fallen Pillars


Kāpiet augšā pa kāpnēm un runājiet ar arheologu(Archaeologist), viņu var sameklēt pie ugunskura. Turpat blakus ir atspere(spring), ko var izmantot, lai uzpildītu jebkuru tukšu pudeli(waterskin).

Arheologs teiks, ka Jums ir jārunā ar Simon Templeton, bet pirms tam arheologs pārbaudīs Jūsu matemātikas zināšanas un uzdos pāris ‘'vieglus'' jautājumus. Atrodam kalkulātorus tie, kam te matemātikā pa trijniekiem. Iesaku arī visiem pārējiem!

Pēc matemātikas kontroldarba skolotājs pateiks, ka Simon Templeton vajag šādas lietas:

  • *Senus bronzas priekšmetus;
  • *1 zelta artefakts no Agility Pyramid;
  • *10 zelta priekšmetus no Pyramid Plunder, kas atrodas Sophanem.

 

Lai sataisītu vajadzīgo bronzas priekšmetu, Jūs varat izmantot divas metodes - ja Jums ir 60 crafting, varat izmantot spaini ar Ugthanki Dung uz bronzas tāfēlēm, bet, to darot, obligāti ir jāatrodas karstā vietā(tur, kur ir nepieciešams arī dzēriens). Otra metode aizņem vairāk laika - aiznesiet gan Dung gan bronzu pie arheologa. Kad visas tāfeles ir apstrādātas, lietojiet tās uz tukšās kastes(empty crate).

 

Kad viss vajadzīgais atrodas pie Jums, ejam pie Simon, viņu var sastapt pie Agility Pyramid.

 

Simon

 

Lai pierādītu, ka esiet atnesis visu nepieciešamo, Simon iedos Jums papīru, kuru jāaiznes arheologiem. Pēc tā atdošanas arheologi iedos Jums grāmatu "Scabaras Research". Tā no sākuma ir tukša. Lai to piepildītu, Jums vajag nosist tuvējos Mummies, Skeletons un Zombies.

mummies

 

Aizpildīt šo grāmatu var, iegūstot tās saturu(lapas) kā monstru nomestu lietu. To lapu Jums jāiekopē grāmatā.

copy notes

Kad esat sakrājuši vismaz 4 lapas gabalus(ne mazāk kā 4), ejiet atpakaļ pie arheologiem. Viņi Jums iedos Scabarite atslēgu(key), Jūs sapratīsiet, ka tā nekad nav izmantota. Iemesls tam ir arheologu lielās bailes.

Ejam uz ziemeļiem, kur atrodas skeleti(skeleton) un rāpjamies lejup pa kāpnēm. Uz dienvidiem ir Clay Golem, ar kuru Jums vajag parunāt. Viņš Jums paskaidros par svirām(levers), kuras vajag paraut, lai tiktu tālāk. Bet pirms tam Jums vajag aizdedzināt kamīnu, kas atrodas ziemeļos. Lai to izdarītu, izņemam benzīnu no uzglabājamās kastes (storage box), kas atrodas netālu no kurināmās vietas, un lietojam to uz kamīnu.

storagebox

Kopā ir 3 iespējas, ar ko var aizdedzināt kamīnu(ja neizdodas- vajag ņemt pašiem savus koka baļķus).

 

Pēc tam runājam ar Clay Golem vēlreiz, pārbaudot vai ir viss līdzi, lai kautos ar 206. level combat milzu skarabeju(Giant Scarab). Pasakiet Golem arī savu vēlamo grūtības līmeni, jo augstāka grūtības pakāpe, jo vieglāks izaicinājums. Istaba ar visšaurāko eju ir Agility pārbaude, tukšā istaba ir Strenght pārbaude, istaba ar noslēpumaino kasti ir Thieving pārbaude, bet istaba ar skarabeju - Combat pārbaude. Kad esat pavilkuši pirmo sviru, ārā no pazemes neejiet, jo, ja Jūs iziesiet, Jums būs jāvelk sviras atkal no jauna(tās, ko esiet jau pavilkuši, tās rādīsies, ka vairs nav pavilktas)!

Kad esat pateikuši, kādu grūtības pakāpi gribat, ir pienācis laiks pavilkt sviras!

 

*Pirmā istaba ir ziemeļrietumos. Tā ir Agility istaba. Te Jums vajadzēs pāriet pāri caurulei un pavilkt sviru, pirms dodieties atpakaļ.

*Otrā istaba ir dienvidaustrumos. Tā ir Sstrenght istaba. Viss, ko Jums ir jāizdara ir jāpavelk svira.

*Trešā istaba atrodas dienvidrietumos. Tā ir Thieving istaba. Šajā istabā Jums nevajag pavilkt sviru, bet gan jāsaliek puzlis. Iesaku atrast lapiņu, kur pierakstīt!

*Ceturtā istaba atrodas ziemeļrietumos, kurā iekšā dzīvojas 206. līmeņa skarabejs. Skarabejs izmantos tuvcīņu un maģiju, tā kā būtu izdevīgi likt "Protect from Melee", valkājot Dragonhide Armour. Kad esiet skarabeju nosituši, OBLIGĀTI PAVELCIET SVIRU vai arī skarabejs atkal atjaunosies!

scarab bilde

 

Tagad, kad esiet nosituši skarabeju un pavilkuši Combat Sviru, Jums ir iespēja ieiet priekšistabā. Tagad Jūs varat mierīgi teleportēties vai iziet ārpus pazemes, un durvis paliks atvērtas uz visiem laikiem.

Ja esiet gatavi(ir food un prayer) ejam tālāk! Ejot pa ceļu, esiet uzmanīgi no slazdiem, tie var atņemt 15 hitpoints.

 


search floor

Turpiniet iet uz rietumiem, līdz ceļš sāk vest uz dienvidiem. Pēc tam ejam atkal uz rietumiem caur dažiem slazdiem un ieejam iekšā istabā. Istabā Jūs atradīsiet High Priest of Scabaras, Jums vajag ar viņu iet runāt.

high scarabas priest

Kamēr ar viņu runāsiet, priesteris Jums uzbruks. Svētais izmantos Melee, Magic, un Range. Iespējams viņš Jūs arī saindēs. Inde var atņemt 9 dzīvības punktus. Kad Scabaras priesteris būs pie zemas dzīvības, viņš apstāsies un atvainosies.


Note:
Ja gadījumā esiet priesteri saindējuši un šis nomirst runāšanas laikā, logojieties ārā un tad atkal iekšā, Jums vairāk nevajadzēs cīnīties.

Ejam atpakaļ pie High Priest, pie kura misiju sākām, un misija ir izpildīta!

 

Par misijas izpildi Jūs saņemat:

  • *7, 000 Agility, Prayer, Strength un Thieving punktus;
  • *Iespēju sataisīt ‘'Enchanted Water Tiara', lai apstādinātu tuksneša efektu, ka ir jādzer ūdens;
  • *Iespēju izdarīt ātro misiju priekš Simon Templeton;
  • *Iespēju sākt Scabaras Research Mini-Quest;
  • *1 Quest punktu.

Laboja , labots 1x