Android

  • obsidian
    +1

    Pēc tā, kad OnePlus tika pieķerti pie ierīces analītisko datu vākšanas bez atļaujas, tagad vel atklājas tas, ka ierīcēm ir caurums, kas dod root tiesības.

    http://www.androidpolice.com/2017/11/13/onep...le-root-access/

    Tās ir labas ziņas visiem 1%, kas grib savu telefonu rūtot. Tās arī ir labas ziņas visiem kas grib urķēties iekš pārējo 99% telefoniem.

    • Brushie
      0

      O, jānorooto.

      • Shattred
        0

        1% tikai rūto?
        I don't believe in such things.
        Bet par OPO backdoor - not cool, ka dara tā pat kā Hujavej ar slepeno klausīšanos. Par root - izlasīju officiālo atbildi un nospļāvos. Zvaigznēm ir jānostājas vienā līnijā, lai varētu izmantot adb funkciju tam.. Uhh, toast pat varētu būt reālāk sastopams.
        On the same page, man ir OPO (1) un pat ja OP mani noklausās, tad Google to dara vairāk un labāk, tādēļ ir stulbi dod pīli par vienu un nedot par otru.

        • obsidian
          0

          Atšķirība binzesa modeļos:
          Google - Google servisi un Android ir par brīvu, bet tu esi produkts un tavis metadatus izmanto lai ieškiebtu tev reklāmas, bet bonusā no atlec labāka ēpasta filtrācija (ja izmanto Gmail), labāki raksti iekš GoogleNow, meklējuma rezultātu sync un uzlabojumi, Chrome sync utt. Google baigi labi rūpējas par šo datu drošību nav līku kā arī Gūgle par to brīdina, ja nepatīk atslēdz to un zaudē daudzas fīčas vai nelieto Gūgle ekosistēmu vispār.
          OnePlus - tu maksā no savas kabatas par ierīces iegādi. Kas zin kur tie OnePlus savāktie dati aiziet vai nelīkojas un cik no tā nopelna 1+.

          Jādod pīle par abiem, bet svarīgs ir konteksts un šeit 1+ ir shady af.

          • Shattred
            0

            Nu.. jā. Tā arī sanāk, par ko neaizdomājos vairāk salīdzinājuma izdarīšanas brīdī.
            1+ tas sanāk shady, tā par kā hujavei, kuri bez piekrišanas tā dara. But then again es jau rēķinos, ka visu, ko daru kāds pieraksta un citiem pārdod; tā pat kā Mikrosoft ar savu location un suggestion settingiem - visu atķeksēt, ka "nepiedalos", bet pierādīja, ka viņi visu noklausās, reģistrē un izmanto un lietotājam dod fiktīvu izvēli.
            Sadly, bet es jau rēķinos arī ar to, ka manu chrome incognito reģistrē un kāds vēlāk izmanto tos datus ar manu unique fingerprint.

        • Mole
      • pirtnieks3
        0

        Sola ka izvākšot ārā 'engineer mode' ar nākamo update.
        Es sajūtās pievienojos Shattred. Ja Fb mesengeris man piespēlē reklāmas atkarībā no tā par ko esmu sarunājies ar draugiem tas mani satrauc vairāk ka ķīniešu serveros ir manas lietošanas meta data.

        @Shattred - vai vari īsumā ievilkt galvenos iemeslus kāpēc teju tīra adroid ierīce būtu jā-Root'o?

        Ja kādreiz iegādātos Samsung vai Motorolla ierīces man nav divu šaubu ka Root ir ceļš lai atbrīvotos no Bloatware, bet citādi neredzu motivāciju zaudēt telefona garantiju.

        • obsidian
          +2

          FB man pat vel melnākā maisā nekā 1+, gūgle vismaz piedāvā pakalpojumus ko es gribu izmantot, bet no fb servisiem man izdodas izvairīties.

          Power-user aklums - kad pats dari foršas lietas bieži, sāk liekties ka pārējie dara tāpat. Vidusmēra rūtotājs to dara jo padzirdēja no čomiem, ka viņi tā darīja un telefons tagad krutāks skaitās. Beigās pats nezin ko īsti ar to darīt un atstāj viegli ievainojumu ierīci jo nopircis samsung/lg/huawei kuram ražotājs apgrieza atbalstu jau pirms pirmā gada beigām. Man tas pats bija ar pirkstu nospiedumu lasītājiem, bet redzot vairāk ļaudis ikdienā (sabiedriskais transports galvenokārt) mani vienkārši iznīcina tas ka cilvēki lieto grafisko atslēgu pin/parole+pirkstunopsieduma vietā.

          • Lukijs
            0

            Tikko browsojot sūdīgu rakstu delfos, ko splateris nošēroja, man piedāvāja nopirkt apacus, kādus jau nesen nopirku. Normāli strādā google.

        • Shattred
          +1

          For me - es rūtoju priekš Titan backup, Xposed/Magiski un akumulatora appu darbināšanai.
          To pašu arī ar ģimenes locekļu telefoniem, bet viņiem vēl arī dēļ funkcijas noņemt bloatware ja nelieku custom ROM+Gapps.
          Rādīt spoileri


          Kā arī, ES likumi (un LV arī ja nemaldos.. varis neatceros) ļauj rootot/custom software likt (normas robežās). Es jau vienu telefonu ar Root/custom rom 3x un citu 1x esmu nodevis garantijas remontā un tur neko nepiekasījās, tho visas reizes bijis LMT.
          Remontā būtu jāpierāda, ka mailfunction noticis dēļ custom rom/root, lai varētu tev uzmest garantijas remontu.

          • Lukijs
            0

            >zaudēt garantiju
            Tu neko nezaudēsi, tas jau ir sen zināms. Tu vari uzmest orģinālo fmw atpakaļ un neko nepateiks. Tu domā viņi centros arī diži ko saprot? Es esmu ntās reizes runājis un skaidrojis tehniskākas lietas un šie tik bolās.
            Kā jau shattred teica, titanium backup etc, es vairs neizmantoju custom roms par cik telefons strādā lieliski tāpat un arī turu titanium bekap, ja vajag visu viegli bekapot un citām lietām.

            • pirtnieks3
              0

              Varbūt vari ieteikt kādu sakarīgu bezmaksas back-up aplikāciju kam nav nepieciešams Root'ot telefonu?

              Pēc pēdējā negadījuma ar klausuli nopirku budžeta pagaidu risinājumu, bet tā kā tūlīt tikls laists klajā OP 5T, domāju sagaidīt pirmos reviews, pārliecināties ka pirmie sū#i tiks novērsti un nomainīt esošo klausuli pret to.
              Šobrī no šī striķa rādās ka titan backup ir viens no galvenajiem iemesliem kāpēc šeit cilvēku root'o.
              OP oriģinālais ROM ar nomainītu home launcher skinu man šķiet ļoti ērts, bet iz pieredzes redzot kā ierīces mēdz pievilt neadekvātos apstākļos vai doties nāvē pēc 2-3 gadiem - Backup šķiet kautkas kas būtu vērīgi ja telefonam ir.

              Līdzšim vienīgais backups man ir google servisos kontakti un bildes, bet citi dokumenti un faili kas palicis ierīcē parasti dodas nekurienē kopā ar ierīci.

            • Lukijs
              0

              Vienīgās kas strādā bez root ir kaut kādas oem apps. 3rd party nebūs

            • Shattred
              0

              @pirtnieks3 as @Lukijs teica - oem būs tuvākais , kas labi strādātu bez root, bet root ir tā vērts, lai nopirktu titanium backup un ar to visu darītu. Foolproof tehnikas rūtošanai plaši pieejamas un Titanium ir as basic as it comes, ar to nevar sačakarēties.

      • obsidian
        +2

        Tvītu striķis, kas noteikti neliek OnePlus izskatīties labāk.

        • pirtnieks3
          0

          Oneplus nav external SD kartes. tad tas attiecas uz visu telefona atminu vai uz emulated partition no atminjas?

          • obsidian
            +2

            Uz emulēto atmiņu.