Datori un IT

  • Ramekin
    0

    Kādi speci laptopam jāņem vērā, lai nebūtu problēmu izmantot pieslēgtu monitoru? Ja nu kas, mans laptops:
    https://www.dateks.lv/cenas/portativie-dator...-windows-10-pro
    Monitors, ko vēlos nopirkt un pieslēgt:
    https://www.dateks.lv/cenas/lcd-monitori/145...vision-p27q-27-

    Bija vēl ideja nopirkt ultra wide monitoru (29" 2560x1080), bet man nav ne jausmas, vai mana laptopa hdmi atbalsta tādus monitorus (netā izlasīju, ka 2.0 versija sader, bet ar 1.4 hdmi dažreiz ir problēmas).

    • shevijs
      0

      Ja pērc tikai priekš datora, vai ir jēga piemaksāt par WQHD?

      • Ramekin
        +2

        Vēlos investēt normālā monitorā, lai kādu laiku nav par to jādomā. Ja pirktu mazāku monitoru, varbūt vēl apdomātos, bet strādāt pie 27" ar FHD gan nevēlos. Ar WQHD iegūšu vairāk vietas uz monitora, kas man ir svarīgi, strādājot vienlaicīgi AutoCADā, wordā, excelī utt., nemaz nerunājot par daudz skaidrāku bildi.

        • Ramekin
          0

          Btw, lūdzu, labojiet mani, ja kļūdos, bet pēc manas saprašanas pirkt monitoru ar 1080p vispār nebūtu jēgas, jo uz mana laptopa jau ir tāda izšķirtspēja. Reāli uz monitora redzētu to pašu, ko laptopā, tikai viss būtu palielināts un miglaināks. Ok, ja būtu slikti ar redzi un grūti saredzēt smalkumus, tad vēl būtu attaisnojums, bet ne manā gadījumā.

          • Ramekin
            0

            @Filtretajs Palasīju, ko citi par to saka (pārsvarā redditā), pievēršot lielāku uzmanību YT (tur biežāk skatos nekā filmas / seriālus). Daži, protams, sūdzas par kvalitāti, bet lielākā daļa neuzskata to par problēmu, daži pat nesaskata atšķirību 1080p video kvalitātē uz 1080p vai 1440p monitora. Pa ceļam atradu vienu ieteikumu (http://www.teamliquid.net/forum/tech-support/520153-1080p-video-on-1440p-monitor), kas mby varētu noderēt, ja tā upskeilošana griezīs man acīs.