Linux

  • WYM?
    0

    Sveicināti Linux pārzinātāji,
    Patreiz vēlos izmēģināt elementaryOS ,bet neesmu īsti pārliecināts par patrīcijām:

    https://failiem.lv/u/cbzkpcp

    Viena patrīcija priekš paša Linuz ,otrā priekš programmu un spēļu failiem. Vai esmu pareizi izveidojis un izvelējies type un mount point? Ja nē, lūgums pateikt kā pareizi.

    • obsidian
      0

      Man nav ne jausmas kā šādā gadījumā tiks izveidota swap vieta, jo es to vienmēr pats manuāli taisu (2xRAM).

      Es pēc abām partīcijām vienkārši atstātu swap vietu.

      • WYM?
        0

        Nu tākā man ilgi neatbildēja parakņājos internetā un ari manuāli izveidoju to SWAP vietu ,bet tur bija rakstīts ,ka parasti 768MB būtu labi ,tapēc arī tādu uztaisīju.

    • WYM?
      0

      Ir radusies nopietna problēma. Tātad kamēr centos uzlikt krievu valodu uz elementaryOS (taspats nav izdevies ,jo nav normālas krievu valodas) pēc datora restartēšanas, tagad pēc datora restartēšanas nezināmu iemeslu dēļ default tiek izmantota tā krievu valoda ,bet nomainīt uz latviešu nekādīgi nav iespējams. Ko man darīt?

      Ir iespējams kautkādīgi caur Guest profilu noņemt paroli tam administrātoram vai kāds tamlīdzīgs veids?

      • mad
        0

        Lai resetotu root paroli, var iestartēt no live cd, piemontēt partīciju, kur ir instalēta sistēma, iechroototies tur, un tad jau atliek palaist passwd.

        http://www.microhowto.info/howto/reset_a_for...stribution.html

        • WYM?
          0

          Mhm. A nav iespējams kaut kā caur Guest account vai kaut kā uzstādīt defaultos Language iestatījumus? Man vienkārši ir nepieciešams iegūt ,lai Login-in screenā lieto angļu valodu nevis kautkādu nezināmu valodu.

          • mad
            0

            Hvz, parasti jau pie logina ievadīšanas var samainīt valodu un grafisko vidi. Tā vismaz ir gnomei. Par elementaryos gan neko nezinu, IMHO tas ir piesmiets ubuntu, kas savukāt ir piesmiets debian, tā ka varbūt tur tādas fīčas vairs nav shura.gif

            • WYM?
              0

              Es īsti nezinu ,kas pie vainas ir vai manas greizās rokas vai pats elementaryOS. Patreiz ,kad ieeju Guest profilā pie valodas iestatijumiem nav atķeksēta neviena valoda rakstīšanai ,tāpēc viņš raksta kaut kādus ķeburus un tāpēc es nevaru tikt Administrātora profilā. Centos tikt caur Recovery mode un tur itkā bija kautkas saistīts ar shell u.t.t. ,bet tajā pašā tikt nevaru. Pieraksta "Loading GRUB", paspīd ekrans un parāda login-in ekrānu. Tāpēc interesējos vai ir iespējams kautkādigi piesaistīt viesim administrātora atļaujas vai caur viesa profila ar visiem veiktiem viesa profila iestatījumiem - pieslēgties Administrātora profilam.

            • mad
              0

              Ja kaut kas ir salauzts grafiskās vides konfigā, ar ctrl+alt+f1 (vai f2, f3 utt) tu vari atvērt termināļa sesiju. Tur var ielogoties no komandrindas, uztaisīt jaunu lietotāju vai nodzēst visus iestatījumus. Pēc tam ar ctrl+alt+f7 var tikt atpakaļ pie grafiskās vides.

    • WYM?
      0

      Labi, tad iztikšu līdz piektdienai ar šo sūda OS un tad būšu ar prieku nomainīt to pret kādu Debian.
      Nevienam neiesaku to nepilnību pilno elementaryOS!

      • mad
        +1

        Vai arī liec Ubuntu. Tikai LTS versiju, nevis pēdējo. Tā varētu būt lietotajam draudzīga, ja nevēlies mācīties kā lietas strādā un potenciāli ar mazāku čakaru un daudz atbildēm internetā biggrin_mini2.gif

      • Rihardoo
        0

        Par ātru rustled. Es lietoju man viss tip-top