Linux

  • obsidian
    0

    Pēc Ubuntu Edge izgāšanās, šis izskatās daudz reālistiskāks pasākums.
    https://www.theverge.com/2016/2/4/10914004/ca...let-convergence

    • mad
      +1

      Tas apvieno 2 lietas, kas man liekas nejēdzīgas - planšetes nu stacionāros datorus rofl_mini.gif

      Ja nu es apsvērtu kaut ko attāli radniecīgu planšetei, tad portatīvais, kam var atlocīt ekrānu un lietot kā planšeti šķiet daudz praktiskāks izgudrojums - tu nezaudē neko no datora funkcionalitātes, bet vari pabakstīt planšeti sēžot vilcienā, un protams var arī piespraust pie ārējā monitora un klavieres, ja rodas tāda vēlme.

      • Hibs
        0

        Tieši manas domas. Lai gan planšete ar dokstaciju/klaviatūru varētu būt samērā forša vieta. Māsai tāda ierīce ir, kuras vājākā daļa pavisam noteikti ir androīds. Ar pilnvērtīgu OS noteikti būtu foršs aparāts.

      • obsidian
        0

        Toties top-koments.

        Citāts:

        ...
        The convergence stuff isn’t even what interests me the most – best thing about this is having a classical GNU/Linux system on a tablet. It will just take some weeks, if not days, for the first alternative distros to pop up. Long last, my dream of a Gnome tablet will come true.
        Gnome planšete varētu būt awesome, jo jau tagad man Gnome šķiet diezgn touch-friendly. Un vispār ja tā būtu dzirksteli citām distrām izvērsteis nopietnākam touch atbalstam, tad mērķis būtu sasniegts. Touch 12.5-13.3" laptops ar Debian + Gnome, I know you feel me.
        • mad
          0

          Man savukārt nenormāli besī, ka gnome 3 ir aizgājusi touch interfeisu un tamlīdzīgu nejēdzību virzienā. Nākas lietot MATE (kas ir gnome 2 forks un turpinājums). Varbūt ja būtu touch devaiss, būtu citādāk, bet tā kā lietoju debian uz parastiem laptopiem un desktopa, tad gnome 3 uzdzen riebumu.