Izstrādātāji: Phillip Tanner and Brett Clements.

Spēles žanrs: Šausmu galda spēle ar video.

Izdošanas gads: 1991.

 

Ne vienmēr ir interesanti lasīt datorspēļu apskatus, tāpēc izdomāju izveidot pavisam savādāku spēles apskatu, proti, šis būs galda spēles apskats. Spēlei līdzi nāk DVD disks, kurā ir video, kas spēli padara interesantāku. Galvenajā lomā esošais personāžs piedalās spēlē kopā ar visiem spēlētājiem, kas arī padara šo galda spēli tik ļoti interesantu, jo parasti galda spēles, bez ļoti labas kompānijas, var būt arī garlaicīgas.

Kāpēc spēle ir vēljoprojām populāra? Tā ir iznākusi 1991. gadā, tomēr, viens un tas pats video katrā partijā, ar laiku visiem tas apniktu, bet izstrādātāji neapstājās un veidoja jaunas spēles- tie paši noteikumi, bet jauns video, negaidīti pavērsieni un jaunas kartiņas spēlē, kas atkal liek cilvēkiem pamēģināt šo spēli.

1) Nightmare

2) Nightmare & Expansions

3) The Harbingers

4) The Harbingers & Booster tapes

5) The Harbingers & The Soul Rangers

6) Atmosfear: The Gatekeeper

7) Atmosfear: Khufu the Mummy

 

Es pastāstīšu tieši par Atmosfear: The Gatekeeper. Pats galvenais, kas ir nepieciešams, lai šo spēli varētu spēlēt- tā ir draugu kompānija. Nav svarīgi kāds ir jūsu vecums, jautri būs vienmēr, patiesībā, es pat neieteiktu šo spēli gados jauniem bērniem, jo spēli pavadošais video materiāls ir diezgan rupjš, spēles vadītājs visu laiku ņirgājas par spēlētājiem, apsaukā tos un visādi izlecas.

Spēles princips ir vienkāršs. Met kauliņus un ej uz priekšu, seko līdzi norādījumiem uz lauciņa, kur uzkāpi, vai nu paņem ''time'' kartiņu (tā konrētā laikā tev dod kādu ekskluzīvu iespēju), vai iespēju kartiņu, teleportēties pēc izvēles, duelēties un citi. Viens no svarīgākajiem lauciņiem ir ar atslēdziņas zīmējumu. Tas nozīmē, ka vari no tā reģiona paņemt atslēdziņu. Kopā ir seši šādi reģioni, kad esi savācis visu krāsu atslēdziņas, vari doties dziļāk spēlē un mēģināt uzvarēt, kas arī nav vienkārši, ir jātiek līdz lādei centrā, un to drīkst atvērt, ja tev nav melnās krāsas atslēdziņas, kas ir tikai viena, atšķirībā no pārējām krāsām, kas ir pa 6 katra. Kad atver lādi, tur ir katrs dalībnieks iemetis lapiņu ar uzrakstītām savām lielākajām bailēm, uzvarēt var tikai, ja izvelc savu lapiņu. Spēlei ir arī ierobežots laiks, uz ekrāna iet atpakaļgaitā laiks, līdz ar to jāspēlē aktīvi, jo atvēlētais laiks ir 49 minūtes, kas tiešām paskrien ļoti ātri. Ik pa laikam, spēles vadītājs apstādina spēli un dod kādu uzdevumu kādam no dalībniekiem, vai arī uzrunā cilvēku, kam tajā brīdī bija gājiens, to vadītāju varētu raksturot kā velnu, jo viss, kas redzams viņam apkārt, ir kā ellē, un izskatās viņš arī šausmīgi, no viņa lielā mērā ir atkarīgs, kas uzvarēs, spēles beigās viņš piedāvā iegūt visas atslēdziņas, bet to var izdarīt tikai viens, kas pirmais izpilda viņa prasīto un līdz ar to šis cilvēks jau ir tuvu uzvarai. Apmēram, kad paliek kādas 3 minūtes un beidzot visiem izdodas savākt visas atslēdziņas, tad sākas viss interesantākais. Spēles fonā vēl ir mūzika, kas rada spriedzi norādot uz to, ka laiks tūlīt iztecēs.

Kopumā interesanta spēle. Izspēlējis ar draugiem esmu vairākas partijas, nevienā spēlē neviens no mums tā arī neuzvarēja, jo spēlē ir ļoti daudz nianšu, kas var likt atkal nokļūt pašā sākumā, atšķirība tikai, ka laiks ir daudz pagājis un līdz beigām paliek maz. Lai arī video ir viens un tas pats katrai partijai, sajūta bija, ka varētu spēlēt vēl un vēl, vienīgais mīnuss, ka pēc laika sāc jau atcerēties, kurā momentā kas notiks.

Mans vērtējums: 8/10 (Varēja būt vairāki scenāriji vienai spēlei).

Bildes: