Nosaukums: Cogs

Gads: 2009.

Žanrs: Puzles, indie.

Izstrādātājs: Lazy 8 studios.

Izdevējs:  Lazy 8 studios.

Platforma: PC, Mac, Iphone.

sdf

Manas domas par spēli: Ļoti vienkārša un viegla spēle. Tai nav ne sižeta, ne kā cita ar ko tā ļoti atšķirtos no citām spēlēm. Bet tomēr, man iepatikās..

cvbrt7y

Spēles gaita tik tiešām bija vienkārša. Viss, kas bija jādara - jāpārbīda klucītis. Tas skan vienkāršāk nekā tas patiesībā ir, jo visi līmeņi, jeb puzles bija gana sarežģīti. Galveno sarežģītību radīja izvietojums. Tas nevienmēr bija 9x9 vai citādāks, kuru salikt būtu ļoti viegli. Puzles bija 3D, tātad bija vairākas virsmas, kas jāsaliek. Arī dziļums bija svarīgs, jo ne visi zobrati bija vienāda augstuma un lieluma. Un ne jau tikai zobrati bija jābīda. Gan trubas gan vadiņi, gan citi vadītāji. Dažreiz arī puzles bija nevis jāsaliek, bet jāizjauc. Un ja tomēr tas skan viegli, tu vari sacensties izmantojot nelielu laika periodu, kas atvēlēts puzles salikšanai, vai arī izmantojot ierobežotu klucīšu pārbīdījumu skaitu. Vai arī vienkārši - abus reizē. Spēle nav ļoti sarežģīta, tātad ir ļoti labs laika kavēklis. Te ir jābūt asam prātam, bet tomēr cilvēks nekļūs ļoti dusmīgs, ja iesprūdīs kaut kur. Un visu interesantāku padara ''steampunk'' noformējums un sajūta, ka tu esi tā laika zinātnieks, kurš pinķerējas ar dažādiem mehānismiem, īsti nezinot, kas galā var sanākt.

dfgd

Vizuālie efekti un mūzika bija gana labi šai indie spēlei. Mūzika kopā ar steampunk stila spēli bija ļoti baudāma. Visas skaņas, kas atdarināja zobratu griešanos, uguns pūšanu vai gāzes pārvadāšanu bija ļoti reālas. Bet tam visam arī bija nozīme, jo dažos līmeņos bija vajadzība vadīties pēc skaņas, ne tikai attēla. Piemēram, līmeņos, kur jāsaliek mūzikas kastīte. 3D noformējums visos līmeņos bija ļoti augstā kvalitātē un labāk pat neko no šīs spēles prasīt nevajadzētu.

dfg45thfvh

Vērtējumi: 

  • Mans: 6.7/10
  • Gamespot: 7.3/10
  • IGN: 7.3/10

Trailers:



Laboja Ridiculus, labots 2x