Raksta galvenā bilde

Finger Eleven ir kanādiešu rokgrupa no Burlingtonas, Ontario, dibināta 1989. gadā. Grupa savu karjeru sāka zem Rainbow Butt Monkeys nosaukuma, bet jau deviņdesmito gadu beigās grupa nomainīja savu nosaukumu, kā arī grupas sastāvs piedzīvoja nelielas izmaiņas. Pagaidām izdoti 6 studijas albumi, 2003. gada izlaistais albums Finger Eleven grupai atnesa labus panākumus ASV un Kanādas topos, lielā mēra pateicoties dziesmai One Thing. Pēc četriem gadiem klajā nākušais albums Them vs. You vs. Me, iekļaujot dziesmu Paralyzer, iekaroja ļoti daudzu topu virsotnes, apbalvojumus, kā arī zelta un platīna statusus ASV un Kanādā. 

Debija un grupas pirmais albums Letters from Chutney (1989 – 1996)

Grupas pirmais albumsGrupa pirmo reizi sanāca kopā Burlingtonas vidusskolā kā Rainbow Butt Monkeys. Grupas pirmā sanākšana plašākas publikas priekšā bija skolas ziemassvētku koncertā 1990. gadā. Turpmākie 5 gadi tika pavadīti grupas audio tēla veidošanā un jaunu dziesmu sarakstīšanā. 1995. gadā grupa izdeva savu pirmo albumu Letters from Chutney no līdzekļiem, kurus ieguvu radiostacijas CHTZ rīkotajā konkursā, meklējot labāko rokgrupu. Līdz ar to arī ieguva apbalvojumu Dienvid Ontario labākais roks. Ātri vien pēc debijas albuma grupa nomainīja savu vadību. Vietā stājās Robs Lanni, Ēriks Lavrens un Sāra Pārhama no Coalition Entertainment 1996. gadā.

 

 

Nosaukuma maiņa un grupas otrais albums Tip (1997 – 1999)

Grupas otrais albumsLīdz ar grupas vadības maiņu grupa saprata, ka viņu mūzikas stils ir mainījies un gribēja, lai viņi tiek uztverti vēl nopietnāk. līdz ar to grupas vecais nosaukums Rainbow Butt Monkey tika nomainīts uz Finger Eleven. Nosaukums Finger Eleven nācis no dziesmas Thin Spirits, kura ir iekļauta albumā Tip, demo versijas. ''Kad viss tevi velk vienā virzienā, bet tu intinktīvi dodies citā, to sauc par finger eleven, šo no galves es nekādīgi nevarēju izmest'', skaidro grupas solists Skots. Līdz ar nosaukuma maiņu klajā nāk arī grupas 2. albums Tip, kuru kanādā 1997. gadā izdod Mercury Records, bet gadu vēlāk Amerikas Savienotajās valstīs Windup Records. Jaunais albums iezīme lielas pārmaiņas grupas skanējumā. Albumu producējis Arnolds Lenni, kurš grupu iesaistīja arī tūrē kopā ar tādām grupām kā Creed un Fuel.

Izmaiņas sastāvā un grupas trešais albums The Greyest of Blue Skies (2000 – 2002)

Grupas trešais albumsPēc albuma Tip izdošanas, grupas budzinieks Robs Gommermans grupu pameta, viņa vietu ieņēma Riks Beddo, kuru grupas ģitārists Džeims Bleks nejauši bija saticis grupas Alice In Chains koncertā. Kopā ar jauno tūkstošgadi grupa klajā nāca ar trešo albumu The Greyest of Blue Skies, arī šo albumu producējis bija Arnolds Lenni. Labi panākupi grupai bija Kanādā iegūstot zelta statusu, tas nozīmē, ka grupa pārdevusi vismaz 50000 albumu kopijas. 2002. gadā grupa ierakstīja dziesmu Slow Chemical priekš restlinga zvaigznes Keina kā ienākšanas mūziku. (WWE) Šo dziesmu iekļāva filmas The Punisher albumā.

 

 

 

Grupas ceturtais albums Finger Eleven (2003–2006)

Grupas ceturtais albumsAlbumam tika dots grupas nosaukums - Finger Eleven, iznācis 2003. gadā, šoreiz producents bija Džonijs K. Šis albums iekļauj iesnaudušos hītu One Thing, kurš grupu ievelk mainstreamā. Šī dziesma pārsvarā bija hits roka, popa un piaugušo radio topos. Paeicoties šai dziesmai grupā arī Amerikā ieguva savu pirmo zelta statusu - 500000 pārdotas albuma kopijas un Kanādā platīnu - 100000 pārdotas albuma kopijas. Šī pati dziesma One Thing ierindojās Amerikas topa sešpadsmitajā vietā un tika iekļauta daudzos TV seriālos kā Scrubs, Smallville un Third Watch. Dziesma tika arī izmantota restlinga (WWE) 2007. gada video WWE Monday Night Raw, kurā piedalījās arī restlinga zvaigzne Kriss Benoits. Kopā ar Eimiju Lī no grupas Evanescence savādāka dziesmas versija arī tika ierakstīta. Grupa devās tūres pa Eiropu, Austrāliju un Ziemeļameriku no 2003. līdz 2004. gadam. Grupa eiguva arī MuchMusic apbalvojumu klipu sadaļā.

Hīts Paralyzer un grupas piektais albums Them vs. You vs. Me (2007 – 2009)

Grupas piektais albumsGrupas piektais studijas albums Them vs. You vs. Me tika izlaists 2007. gada 6. martā, tāpat kā iepriekšējajam albumam, arī šim albumam producents bija Džonijs K. Pirmā dziesma no albuma bija Paralyzer, kura pakāpeniski kļuva par grupas vispopulārāko dziesmu, iekļūstot Amerikas hītu top 100 pašā virsotnē jeb top 10. Tik pat labi 2007. gada novembrī dziesma kļuva par Kanādas un Amerikas roka topu hītu numur viens. 2007. gada decembrī klajā nāca arī grupas DVD, kurš ietver visu grupas karjeru. Pats albums jau martā Amerikā ieguva zelta statusu un uzvarēja Juno Award kā 2008. gada labākais roka albums.

2008. gada aprīlī kopā ar Jūtas orķestri Juno Awards pasākuma ietveros grupa uzstājās Kalgarī, Kanādā - šī uzstāšanās bija vērojama arī nacionālajā televīzijā. Tūrē Ņujorkā grupa piedalījās Steve Wilkos Show, kura ietveros spēlēja savus pazīstamākaš dziesmas kā Talking to the Walls, One Thing un Paralyzer. Grupa arī plānoja vairākus vērienīgus koncertus Vācijā, Anglijā un citās valstīs Eiropes tūres laikā, bet īsi pirms tam grupas solists sastiepa kaklu un tūre tika atcelta. 2008. gada beigās grupa tomēr devās tūrē pa Eiropu, bet šoreiz kā Kida Roka atbalstītāji.

Grupas sestais, pagaidām arī pēdējais albums Life Turns Electric (2010 – šobrīd)

Grupas sestais albumsJau 2010. gada sākumā grupā sāka darbu pie sestā albuma, 30 jūlijā oficiāli paziņojot, ka albumu sauks Life Turns Electric, kuš klajā nāca 5. oktobrī, albumu producēja grupas dalībnieki - Džeims Bleks un Riks Džakets. Pirmā dziesma, no jaunā albuma, Living in a Dream 20. Jūlijā tika izlaista iekš iTunes. Novembra baigās iTunes piebiedrojās arī grupas nākamā dziesma Whatever Doesn't Kill Me. Pēc albuma iznākšanas, 2011. gada 13. janvārī tika pabeigts arī dziesmas Whatever Doesn't Kill Me video klips, kuru producēja Reactiv Pictures. 2011. gada pašās beigās, precīzāk decembrī, grupa piedalījās arī divos koncert-šovos Toronto. 2012. gada vasarā fani savu grupu varēja sastapt trijos koncertos - 14. jūlijā Ohaijo, 4. augustā Manitobā un 17. augustā Pensilvānijā.

 

Grupas dalībnieki 

Vokāls

Skots Andersons:

  • Vokāls
  • 1989 - tagad
Vadošā ģitāra, bekvokāls

Džeims Bleks:

  • Vadošā ģitāra
  • Bekvokāls
  • 1989 - tagad
Ritma ģitāra

Riks Džakets:

  • Ritma ģitāra
  • 1989 - šobrīd
Basģitāra

Šons Andersons:

  • Basģitāra
  • 1989 - šobrīd
Bungas, perkusijas

Riks Beddo:

  • Bungas
  • Perkusijas
  • 1999 - šobrīd

Ieskats grupas dziesmās 

 
 
 
 
 
 

Seko līdzi Finger Eleven

Laboja mad, labots 1x