Nosaukums: Hitman (2007) 2: Silent Assassin
Žanrs: Stealth | Action
Platformas: PC | PS2 | XBoX | GameCube
Spēlētāju skaits: 1
Iznākšanas datums: 2002. gada 4. oktobrī
Izstrādātājs: IO Interactive
Izdevējs: Eidos
Oficiālā mājaslapa: www.eidos.com


Minimālās dzelžu prasības:

  • Microsoft Windows 98 | ME | XP | Vista | 7
  • Pentium 3 450 MHz
  • DirectX 8.1
  • 128 MB RAM
  • 800 MB HDD
  • 32mb video karte  

Spēle balstīta uz kinofilmas "Hitman (2007)" motīviem.

  Tātad, jūs esat "aģents 47", kurš cenšās aizmirst, savas nelaimīgas likstas, ko viņš ir padarījis slepkavojot cilvēkus. Izsūdzot grēkus kādā baznīcā, viņš cenšās atturēties no domas "slepkavot pēc pasūtījuma". Taču ierodās dīvaini tipi, un noslepkavo mācītāju, kurš aģentam 47 ir bijis kā tēvs. Tad jums prāts vairs nespēj izturēt un sazinoties ar aģenti Diānu, sāksiet savu hobiju no jauna. Tātad jūsu uzdevums būs pēc pasūtījuma noslepkavot ļautiņus, kuri valdībai nemaz nepatīk. Ceļā būs jāglābj ķīlnieki, jāspridzina ēkas un galvenais jau tas, ka tas jācenšās izdarīt pēc iespējas klusāk, jo tā jūs palieliniet cerības neitralizēt pretinieku neiedarbinot signalizāciju un palīgā saucienus. Apciemosiet Sanktpēterburgu, Ēģipti, Londonu ar nelaimīgām kanalizācijām un vēl nelaimīgākus ciemus. Jūsu ieroču arsenālā ir aģenta iecienītie "bolleri", dažādu veidu pistoles ar klusinātājiem, AK, m4a1 un daudz citu tā saucamo - ložu beramo ieroču, pudeles ar salauztiem kakliņiem, žņaudzamais striķītis un neliels nažu arsenāls. Šos un daudzus citus ieročus jūs atradīsiet spēles gaitā, tai skaitā golfa nūju. Tie smuki uzglabāsies jūsu ieroču šķūnīti, tajā pašā baznīcā, kur jūs sākāt spēli. Misijas ir samērā īsas, ja ir izfunktierēta sistēma, kā to visveiklāk paveikt. Paiet apmēram 10 minūtes un misija ir galā. Diezgan interesanti ir uzlīst visaugstākajā tornī, paņemt snaiperi un šaujot skatīties nelaimīgo pretinieku reakciju. Noslepkavojot, vai apdullinot pretinieku, jūs varēsiet viņu iestumt vistumšākajā nostūrī un izģērbt, lai iegūtu viņu uniformu, kas samazinās iespēju, ka jūs ierauga pretinieks. Jāsargā ir aģenta pakauša kods, jo pēc tā viņi saprot, kas jūs īsti esat. Lūrot pa atslēgas caurumu, izpētiet labāko slēpšanās vietu turpmākajiem koridoriem. Diezgan palēna vadāmība un pretiniekiem nepatīk, ka jūs uz viņiem škielējiet. Grafika īsti nav tāda kā gribētos, jo sejas ir šausmīgi kantainas un lienot aukšā pa kanalizācijas kāpnēm vis skats tiek sabojāts. Katras misijas kartes nav īpaši plaši izstrādātas, bet detaļu ir tik daudz, lai spētu kārtīgi noslēpties. Aģente Diāna nedod kārtīgus norādījumus ko darīt, pārsvarā jācenšās izfunktierēt ceļu un attiecīgu mērķi, lai visu paveiktu perfekti. Pēc katras misija piedāvā statistiku ar noslepkavotajiem pretiniekiem un jūsu ranku, kurā parādīts, cik esat bijis skaļš un cik profesionāli esat visu paveicis slepus. Fonā kas skan nudien nesaucās mūzika, bet kaitinoši basi, kas cenšās uzturēt biedējošu noskaņu. Vārdsakot jums jācenšās atriebt mācītāja nāvi un atrast vaininieku, kurš veic slepkavības, kurām jūs neesat pielicis ne pirkstu.

Spēlei dodu:
6/10 par grafiku un pilnu "gļuku" arsenālu.
6/10 par scenāriju, kurš ir paredzams jau spēles pusē.

[+] Laba arkāde visiem stealth žanra spēļu cienītājiem. Spēles galvenais varonis cenšās noskaidrot savu personību un tas ir samērā interesanti, ja ņem vērā faktu, ka spēle veidota pēc tāda paša nosaukuma filmas motīviem. Līķi neieiet sienā pēc nelaimīga šāviena, bet atsitās pieklājīgi pret sienu un paliek kur vajag.
[-] Tā saucamie "gļuki" ir katrā misijā. Mūzika nerada nekādu spēlētprieku un misijas ir īsas, bet garas, kas aizstāj šo problēmu.
[=] Kautkas no Tom Clancy un The Chronicles of Riddick.

Laboja mad, labots 10x