1. Sliekām negaršoja.

Kas lai zina, kāpēc 12000 latu bija nomesti pagrabā aiz burkānumucām. Zināms vien tas, ka glītās paciņas aiz tām pavadīja krietnu laiciņu un kļuva par slieku upuriem. Kad Latvijas Bankas laboratorijā salipušos klucīšus plēsa vaļa un žāvēja, konstatēja ka nauda sliekām īsti pie sirds nav gājusi. Krustu šķērsām sataisītājās ejās tās bija pavisam tievas un bāliņas. Melnzeme tomēr vairāk treknuma.

2. Zem linoleja.

Nelāgi izgāja kādai pensionārei, kas savu simtlatnieku pabāza virtuvē starp veco un jauno linoleja slāņiem. Drošā slēptuve pievīla viņu, jo grīda laika gaitā uzsūca gan kanalizācijas problēmas, gan mazgāšanas slapjumu. Simtlatnieks uz visiem laikiem ielipa starp linolejiem.

3. Kāmīša midziņā.

Uz naudu kāri ir ne vien cilvēki, bet arī dzīvnieki. Bieži atstātā nauda uz nakts skapīša tiek piesavināta kāmīšiem. No naudaszīmes tad paliek pāri knābi sacaurumots papīŗits vai dīvaini smaržojoša velga masa.

4. Mazbērni nozaga?

Kāda sieviete paslēpa naudu zem līdakastes poda. vēlāk pārbaudot, naudu neatrada. Mazbērniem todien gan labi tika pa dupsi. Kad nāca laiks pārstādīt puķi izrādījās, ka nauda pielipa pie poda apakšas.

5. Caurā jumta nauda.

Caurā jumta remonts jau bija sācies, kad darbu pasūtītāja devās uz savu slēptuvi pēc šim nolūkam glabātu naudu. Rūpīgi satītu avīzē un iebāztu celofānā, nauda bija paslēpta labi pārdomātā vietā - zem caurā jumta. Viss ietaupījums bija pārvērties ķieģelim līdzīgā klucī.

6. Svētku pārsteigums.

Drošai naudas pārvadāšanai ir izdomāti speciāli koferi ar taimeri. Ja savulaik koferis netiks atvērts vai to mēģinās uzlauzt tad uz naudu izlaiž sarkanu tinti. Nelāgi sanāca vienas firmas darbiniekiem, kuri Jaungada brīvdienas uzlika taimeri kā uz parastām brīvdienām. Kad atnāca uz darbu, ieraudzīja, ka koferi ir uzsprāguši un naudai ir beigas. Iekša bija 43 000 lati! Šo naudu apmainīt jau nav iespējams.

7. Vedeklas atriebība.

Kādas sievietes vedekla zināja, kur vīra māte glabā ietaupījumus. Šķiroties viņa smalki atriebās  - banknotes ar šķērēm sagriežot gabalos. Latvijas Bankas darbinieki salika banknotes kā puzli un apmainīja naudu.

8. Melnas, sarullētas desiņas.

Ne tikai vecās filmās redzēts, kā vīri no svārku kabatām izņem sarullētas un ar gumiju nostiprinātas naudas "desiņas". Tieši ar tādām pirms vairākiem gadiem uz banku pēc padoma devās kādas firmas pārstāvji. Rullīšus viņi glabāja ventilācijas lūkā. Savstarpējo reikinus kārtošanas laikā konkurenti angāram pielaida uguni.

9. Uzticamais gumijnieks.

Kas gan var būs uzticamāk par personīgo gumijnieku, kuŗa zem zolītes pabāzta no sievas acīm slēpjamo piecīti? Kas no tā vēlāk paliek pāri, nav grūti uzminams. Otra tikpat "droša" vieta ir automašīnas gumijotais tepiķis.

10. Pīrāgi smaržo pēc T-krekla!

Iecienīta vieta glabāšanai ir cepeškrāsns. Nelaime vien tā, ka to tur paslēpis vectētiņš, bet vecmāmiņa izdomāja cept pīrāgus. Pēc mirkļa visa māja smaržoja pēc pīrāgos iecepta t-krekla. Tas ir tāpēc, ka lati izgatavoti no 100% kokvilnas.