Izlasot šo rakstiņu par Latvijas izglītības stāvokli un tā ietekmi uz valsti aizdomājos par to, ka štur izteiktas daudzas labas domas kuras dažu iemēslu dēļ nevar izpildīt:

 

1) Obligātā bezmaksas vidējā izglītība (jo ja beidzot cilvēku, kas normāli spēj strādāt vienkāršos amatos, kļutu arī vairāk iespēju lieliem amatiem, jo daudzi ietu tālāk par vienkāršo vidējo izglītību...)

 

2)Padomju izglītība labāka par tagadējo? (man liekas savā ziņā apgalvojums patiess, jo daudzas padomja laika gramātas daudzi man zināmi skolotāji atzīst par labāk pārskatāmām un ērtāk lietojamām, kaut arī nedaudz novecojošām...(izņēmumi ir piemēram vēstures grāmatas), bet ne par grāmatām, padomju laikos daudzi teiktu izglītība bija labāka, bet nestrīdēsimies. Katrā izglītības sistēmā ir savi plusi un mīnusi...)

 

3) Piektklasnieks gudrāks par profesoru? (cik gan stulbi vai banāli tas neizklausītos daļā šā ir patiesība, jo šobrīd agrā apmācības līmenī skolēniem zināšanas sabāž un cer, ka tās aprīs un "sagremos" (iezubrīs), kāmēr no obejektīvā viedokļa zināšanas būtu sakopoti un mēreni jādod skolēnam...)

 

ja būs 4) punts tad vē papildināšu pagaidām tās ir visas manas domas, par šo tēmu ko es gribu apspriest...

BTW padomju laiku fans neesu (drīzāk jau pretēji), bet šeit vienkārši kā piemēru labu minēja Krizdabz. Par to esmu viņa pusē...

 

Ja neesat vismaz pārskatījuši pusi no Krizdaba raksta tad neieteiktu komentēt...