Sactum ir datorspēle, kurā ir apvienoti divi, visai visai populāri, spēļu žanri: torņu aizsardzība un pirmās personas šāvējs. Spēle jau ir pieejama no 2011. gada 24. marta, kad to varēja iepriekšpasūtīt caur Steam. No šodienas, spēli ir iespējams nopirkt oficiāli.


 

Spēles nosaukums: Sanctum

Izstrādātājs: Coffee Stain Studios

Platformas: Windows

Žanrs: Action, strategie, tower defence, FPS

Iznākšanas datums: 15 Apr 2011

Spēles režīmi: Single-player, Multiplayer

 


Prasības:

Operētājsistēma: Windows XP SP2, Windows Vista vai Windows 7

Procesors: 2.0+ GHz Core 2 Duo

RAM(operatīvā atmiņa): 2 GB

Brīvā atmiņa: 3 GB

Video karte: Shader Model 3 – un pielāgota video karte

DirectX®: 9.0c vai labāka

Skaņa: DirectX 9.0c, 16-bit

 


Spēles apskats:

Sanctum ir pirmās personas šaušanas spēle ar torņa aizsardzības (tower defense) elementiem. Tu spēlē ieņem personāža Skye lomu, kā ļoti labs karavīrs, kurš ir sūtīts cīņā pret pretiniekiem un Tev jānosargā sava mājas pilsēta, Elysion One, no tiem, šaušalīga paskata citplanētiešu radībām.

Lai nosargātu savu pilsētu, tev ir jābūvē sarežģīts cietoksnis/labirints, jābūvē ieroči, kuri Tev var palīdzēt kaujā pret citplanētiešu radībām. Tev arī ir dota iespēja uzlabot savus ieročus, lai labāk un efektīvāk nogāztu pretiniekus no kātiem.

 

Kā spēlēt? Tev no sākuma, kā jau iepriekš minēju, ir jāuzbūvē labirints. Neizklausās nemaz tik grūti, bet viegli arī nav. Tev jāuzbūvē tāds labirints, kur pretinieki „iesprūst” vai pavada ilgāku laiku, tā, lai Tu varētu paspēt viņus nogalināt. Visu nemaz arī nevar tā viegli sabūvēt, ir resursi, kurus Tu uzlieto ceļot sienas, ieroču struktūras un uzlabojot pats savus ieročus.

Ir vairāku veidu līmeņi, ieroči un pēdējais, bet ne mazāk svarīgais – pretinieki! Tie ir visdažādākajās formās, izskatā, krāsās un galvenais – uzbūvē! Katram pretiniekam ir sava vājā un stiprā vieta, jeb viņu „unikālā” īpašība, kas tos vienu no otra atšķir, piemēram, ir sīki perdelīši, kuri skrien kā traki, ir arī lieli, bet nesteidzīgi radījumi, kuriem priekšā ir neiznīcināmas bruņas, bet, kā jau visiem, viņiem ir sava vājā vieta, šajā gadījumā mugura, kura ir pilnībā neaizsargāta...


Manas domas:

Spēle, manuprāt, ir ļoti interesanta! Ir savi foršie knifi, kuri jāiegaumē un tikai palīdz spēlēt, piemēram, katru briesmoņu vājās vietas. Ļoti patīk grafika, nepiespiesta, skaista 3D, nav uzbāzīga, kā arī, nav kā NFS ‘Carbon’, kur viss izskatījās glancēts (spīdīgs, atspīdošs) Patīk skaņas, pati ‘balss’, kas ir kā palīgs vienmēr atgādina un atgādinās ‘Portal’.


 

Vērtējumi:

  • Destructoid: 7.5
  • Mans: 8 (Iespējams domas mainīsies, jo daudz vēl neesmu spēlējis)

Traileris:


Attēli:


 

Saites: