Rīgas Tehniskā Universitāte

  • Athe
    0

    Kur var apskatīties par budžeta vietām? apsveru domu iet tālāk studēt uz RTU, bet nespēju atrast par budžeta vietām.

    • Whisper
      +1

      Paga, tgd moš arī vel nav tādas info.

    • Ramekin
      +1

      Tu domāji, cik katrā programmā ir budžeta vietu? Šeit ir pēdējā gada info: https://www.rtu.lv/content/view/1168/1145/lang,lv/
      Nākamajā mācību gadā gan jau kkur to skaits pamainīsies, bet gan jau tikai nedaudz. Svarīgāk ir zināt uzņemšanas statistiku tb cik daudzi tajā programmā piesakās. To var uzzināt, kad jau ir nosūtīti pieteikumi un vēl pāris mēnešus pēc tā visa, tagad tā statistika jau nav pieejama. Ja tev ir nojausma, kur tu varētu iet, vari pateikt, mby zināšu, cik +/- daudzi piesakās uz tām programmām.

      • Athe
        0

        Pagaidām doma ir uz kādu no šiem
        Datorsistēmas
        Finanšu inženierija
        Transporta elektronika un telemātika
        Automātika un datortehnika
        Telekomunikācijas

        kkā tā. bija gan doma arī par būvniecību un robotizētajām sistēmām. būšu ļoti pateicīgs, ja varēsi sniegt aptuveni ieskatu tajā statistikā.

        • Ramekin
          +1

          Varu pateikt, ka datorsistēmās, automātikā, telekomunikācijās un būvniekos ir garantēta budžeta vieta, ja matemātikā un fizikā/angļu valodā būs kaut cik ciešams rezultāts (pieņemsim virs 60%). Par pārējām 3 programmām gan nav ne jausmas.

          Gribu piebilst, ka tiešām nekas labs nesanāks, ja iesi studēt tikai ar domu: ''Mani interesē, kas pašlaik visvairāk vajadzīgs darba tirgū ar puslīdz labu atalgojumu.'' It kā jāsaprot, ka ir jābūt interesei, ko tu mācies.. Anyway iesaku http://www.nacstudet.lv/ , varbūt tie testi un cits info, kas tajā saitā ir, tev palīdzēs nonākt uz pareizā ceļa.

          • Athe
            0

            Man pēc tiem testiem velk uz kkādu vadību, statistiku un ārstiem. lol. tho, uz ārstiem ar ir doma mēģināt.

            btw, kā tad tur īsti ir ar to fiziku? tad man viņa nav obligāti jāliek? pašlaik baigā dilemma - likt bioloģiju vai fiziku. abus zinu puslīdz labi, domāju, ka eksāmenā varētu dabūt 70-80%. pieņemsim ja man eksāmenā būs 70-85% angļu valodā, tad tik un tā ir labas iespējas tikt budžetā?

            • Athe
              0

              @25x52 likt abus, manuprāt, būtu baigais overkills. vismaz tā, lai pieklājīga atzīme galu galā. un vai ir jēga spiest uz abiem, ja galu galā vēl nokārtošu fiziku uz 50-60%, tad jau būs kkur grūtāk tikt, ne?

            • Ramekin
              0

              Jep, rezultāti man arī tad sanāca interesanti - pirmajā vietā bija viss, kas saistīts ar sociālo drošību (ugunsdzēsējs, policists utt), kas man ir galīgi offtopic, bet sekudārais bija būvniecība, uz kuru tad arī aizgāju (precīzāk, studēju siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas).
              Saviem tuvākajiem radiniekiem (kaut vai saviem vecākiem) jau jautāji, lai iesaka, uz kurieni iet? Tici vai nē, bet arī viņi dažreiz tev var dot labus padomus.

              Par fiziku un bio - ja saki, ka diezgan labi zini fiziku, tad liec abus.

            • Athe
              0

              @Ramekin nosacīti labi, drīzāk. bet mani biedē tas, ka es zinu to, ko tuvākajā laikā mācīja, bet to kas bija jau 11. klasē un agrāk jau sen esmu aizmirsis. līdz ar to man ir jāurbjas cauri visam atkal no jauna.

               

              un par vecākiem un radiem - tā jau ir, esmu daudz ko labu uzzinājis, bet neko, kas mainītu manas domas.

            • Ramekin
              +1

              @Athe Ja iepriekš zināji mācīto vielu, tad gan jau nebūs tik smagi. Vienkārši atsvaidzināsi to, ko jau biji samācījies. Domāju, kā jau 25x52 teica, ar 5 dienām stabili pietiks, lai mierīgi izietu visam cauri.

            • Athe
              0

              Bet vai fizikas eksāmens nav baigi smags? Esmu jautājis diviem pilnīgi atšķirīgiem fizikas skolotājiem un abi ir teikuši vienu un to pašu - sarežģīts, ja grib likt, tad jau ļoti laicīgi jāgatavojas. Vienā vārda sakot - grūts.

            • Ramekin
              +1

              Jā, vispār arī man fizikas eksis bija smags. Testa daļā parādījās daži punkti, kas netika mācīti stundās. 2. daļa vēl bija kaut cik ciešama, bet 3. daļa ir radoši uzdevumi, kur čakars totāls. Man arī bija līdzīgi, kā tev - 12. klases vielu zināju diezgan labi, pārējie gadi piemirsās. Jā, pirms eksāmena pamazām atsvaidzināju atmiņu, bet diemžēl nepietika laika riktīgi izskatīt bik 10. un visu 11. klases vielu. Jap, laikam tad piekrītu tām skolotājām, ka tomēr ir jāsāk laicīgāk gatavoties, jo informācijas ir pietiekoši daudz.