Rīgas Tehniskā Universitāte

  • Wanted
    0

    Pāris dienas atpakaļ izveidoju šo miniblogu
    https://exs.lv/say/8531/3389753-vai-te-ir-kads-kas-macas-rtu
    lai saņemtu atbildes uz pāris jautājumiem, tomēr pēc @25x52 ieteikuma vēršos šeit, jo tas laikam būs jēdzīgāk.

    Citāts:
    gan specializācijas priekšmetus Rīgas Tehniskās universitātes Transporta un mašīnzinību fakultātes Autotransporta institūtā.


    Pirmais jautājums, vai kāds var īsumā paskaidrot kas ir šīs programmas pamatā? Par ko tu īsti vari kļūt, ja tur mācies?
    Otrais jautājums, cik sapratu, visa pamatā ir fizika, ar kuru es ne visai draudzējos. Kā man teica, tur visu tāpat sāks mācīt no sākuma(?), taču saprotams, ka priekšzināšanas normālā līmenī netraucētu. Kādas tēmas es varētu pats tagad sākt apgūt vismaz teorētiskā līmenī?
    Ja saņemšu atbildes uz šiem jautājumiem, gan jau būs daudz ko vēl paprasīt.

    • krabz
      0

      1) Samērā plaša izvēle profesijām. Cik noprotu, pēctam varēs transportēt visu ko var transportēt sākot ar pasažieriem, kravu, naftu pa cauruļvadiem u.c.

      2) Ne tikai fizikai, bet arī matemātikai jābūt samērā labā līmenī. Piemēram es ņemu privātskolotāju matemātikā. Fizikai jāzina proncipā viss sākot no ātruma, paātrinājuma līdz viļņiem.
      Šeit ir fizikas lekciju saraksts. +/- līdzīgi kā mums ir.

      https://estudijas.rtu.lv/course/view.php?id=42627


      • Wanted
        0

        1)''Sākot ar pasažieriem, kravu''- tas taču nav domāts kā šoferis? biggrin_mini2.gif
        2)Par matemātiku es tik ļoti neuztraucos, protams, nav perfekti, bet nav tā, ka nesaprotu. Tātad par ļaunu nenāktu tagad pastudēt mehānikas un elektronikas pamatus, ja?

        • krabz
          0

          1) Par šoferi tu mācies autoskolā crazy.gif

          2) Principā jā.

    • Wanted
      0

      Kāds no šejienes tur mācās?

    • Wanted
      0

      Ok, esmu nolēmis pamazām sākt darboties, ar ko iesākat sākt? Reāli lasīt vienkāršus teorijas pamatus un mēģināt iezubrīt vai skatīties kaut ko vairāk praktiski? Varbūt varat arī ieteikt kādus materiālus, ja ir iespēja.

      • krabz
        0

        Otrajā semestrī mums sākas jau kaut kas no mehānikas. Tīri interesantāk nekā pirmajā.

        Bet tas, ko tev pagaidām ir jāzina ir fizika(uz ko jau devu linku) un matemātika. Sākot no atvasinājumiem, matricām, vektoriem un vēl kaut kas (https://estudijas.rtu.lv/course/view.php?id=38111).

        • Wanted
          0

          Skaidrs, paldies! Nezinu vēl, kas ir matricas un atvasinājumi, par vektoriem atkārtošu. Vēl man ir šāda grāmata, būs arī jāpastudē

          • krabz
            0

            Par vektoriem tur jau būs kaut kas cits, nekā vidusskolā.

      • Ramekin
        0

        Ja domā studiju laikā nopietni uztvert mācības un ja tiksies kaut cik normāli pasniedzēji, tad neuzskatu, ka ir vispār tagad dižā jēga ņemt un pašam burties cauri augstskolas vielai fizikā un matemātikā. Galvenais turpini normāli mācīties, riktīgi atkārtot iepriekš mācīto un pabeigt vidusskolas vielu, tad arī studiju laikā tā visa padarīšana ies bez īpašas aizķeršanās. Protams, ja uzskati, ka visu jau labi pārzini un ir daudz brīvā laika, vari jau kaut ko ņemt un skatīties patstāvīgi (kaut vai tajos pašos saitos, ko krabz iemeta).

        • Wanted
          0

          Kā jau augstāk minēts, man fizika ne ļoti padodas un ir jauna skolotāja, kas māca ar tādu attieksmi, ka mēs jau to visu zinām. Tagad vajadzētu tikai optiku pabeigt, bet mēs jau visu gada vielu esam izrāvuši. Tāpēc es gribu pats labi apgūt pamatus, kas būs vajadzīgi augstskolas vielas apgūšanai, nevis tagad mācīties pašu augstskolas vielu.