Hidden driver miniblogs

  • Hidden driver
    0

    Skatos aizliegto paņēmienu un domāju kādi lohi ir visi tie cilvēki kas nemaksā nodokļus.
    Bet, bet valsts viņus met miskastē un es nespēju izdzīvot hurr durr

    • Styrnucis
      +3

      Iespējams kaut kas nodokļu sistēmā nav gluži kārtībā (neesmu ekonomikas eksperts), bet tas neattaisno likumu pārkāpšanu. Principā tā nodokļu nemaksāšana ir tāda savdabīga pieeja problēmas risināšanai - valstij nav naudas un viss ir slikti, tāpēc es darīšu tā, lai naudas nekļūtu vairāk.
      Tad nākošais solis situācijā, kurā 50% izvēlās nemaz nepiedalīties vēlēšanās, ir sūdzēšanās, ka Saeimā sēž nepareizie cilvēki, kas neko negrib mainīt. Indivīds pie nespējas kritiski izvērtēt politiķu piedāvājumu un izdarīt izvēli, kas ļautu veikt pārmaiņas, var vainot tikai sevi.
      Tas pats Tokyo city man tīri labi patīk, bet tā brutālā un atklātā krāpšanās ar visu mani šobrīd nedaudz atbaida no viņiem.

      • tukumnieks
        -5

        Ja jau būtu tā, ka varētu samaksāt tad arī maksātu, ekonomiski mūsu valsts ir dziļā pakaļā, tas tak visiem ir skaidrs.

        • Amorphis
          +3

          Pārspīlēti, draudziņ. Un nodokļu nemaksāšana tagad jau vairāk ir pieradums pie augstākām naudas summām, lai arī lielai daļai nemaksātāju pilnībā pietiktu ar to summu, ko saņemtu maksājot nodokļus.
          Tieši tāds pats piemērs kā citās problēmās ārvalstīs, kur cilvēki vaino valdību pie sūdiem, kas notiek cilvēku starpā, taču nespēj aizdomāties tik tālu, ka tās problēmas viņi var risināt tikai paši. Un tieši tāpēc demokrātija ir daļējs autisms, jo vidējais cilvēks nav spējīgs rast atbildes uz problemātiskiem jautājumiem.

        • shevijs
          +3

          Lol, to pašu skandināja Tokyo City augša kamēr strādāja ar diezgan iespaidīgu peļņu. Un kā tas nākas, ka ir uzņēmumi, kuri tajās pašās nozarēs var samaksāt gan nodokļus, gan nopelnīt.

          Kāds pārsteigums, ka galvenokārt nodokļu nemaksāšana ir biznesa pamatideja krieviem un citiem austrumu valstu pārstāvjiem.

        • tukumnieks
          -2

          Varbūt muļķīgi no Tokyo City puses nemaksāt nodokļus. Bet citām kompānijām tas ir pilnībā saprotoši. Ja beigās to ar visu nodokļu maksāšanu ieej mīnusos vai maz nopelni, tad vai vispār ir jēga ko tādu darīt?

          • Styrnucis
            +4

            Bet ar ko sliktāki tie idioti, kas maksā nodokļus, bet spēj izdzīvot un attīstīties tajās pašās nozarēs?

          • Amorphis
            +2

            Nodokļu nemaksāšanā nav pilnīgi nekā, ko varētu nosaukt par "saprotami". Tas ir pret likumu. Ja neesi spējīgs izveidot biznesu, kas neiet konstantos mīnusos - neveido vai arī atmet ar roku esošajam. Ja ar vidējā cilvēka darbu neesi spējīgs izvilkt - acīmredzot pieņēmi ne tos pareizākos lēmumus savā dzīvē ar ko arī būs jārēķinās.

      • Brētlainis
        -2

        @Aikis0

      • Caine
        0

        Jo neesi maksimālists