Lanky miniblogs

  • Lanky
    0

    LU studenti - kā ir ar maksāšanu sesijā? Ja gadījumā nenolieku kādu eksāmenu un kārtoju viņu atkārtoti sesijas laikā, man ir jāmaksā tie 23e vai nē? Vai tas atkarīgs no fakultātes? Studēju LU MF. 

    • e35
      0

      Vnk noliec uzreiz smile_mini.gif )

      • Lanky
        0

        Es laikus nodrošinos, ja nu kas. biggrin_mini2.gif

    • BluePrints
      0

      Atkariba kads pasniedzejs.

    • Moondefender
      +7

      Šis no DF, bet gan jau princips tāds pats.

      Labvakar dārgie pirmkursnieki,
      janvāris jau iegāja savā otrajā pusē un sākās sezonālie "kodarītjanenokārtoju" plūdi kā kursa čatā, tā arī daļa ieplūst senāk rakstītajā epastā.
      Tāpēc piedāvāju jums:
      The one and only magnificent explanation of further actions after shit hit the fan.

      Kāda ir situācija?
      Tu neesi nokārtojis eksāmenu/atrādījis darbu/vai neesi izdarījis citu obligātu lietu/esi nesekmīgs kādā priekšmetā/kādā citā veidā esi lohs un nezini ko darīt, bet gribi turpināt studēt DF.

      Kāpēc tas tā notika?
      Visticamāk tāpēc, ka esi lohs biggrin_mini2.gif Bet neuztraucies, visi tādi ir bijuši un turpinās būt, tāpēc universitāte ir izdomājusi veidu kā mūs paturēt sevī. Pats esmu viens no lielākajiem tādiem lohiem, man ir pieredze, bet par to varbūt zemāk. (No šīs nodaļas nav nekādas jēgas, es vnk gribēju būt nejauks)

      Kādas ir perspektīvas?
      Ceļi ir divi:
      1. Savākties un nokārtot astes
      2. Tikt eksmatrikulētam.

      Ko darīt?

      Ja tev ir kurss, kurā nav ielikta kāda obligātā atzīme (nav nodots darbs, nav kārtots vai nav nokārtots eksāmens) un vēl ir iespēja ierakstīta sesijas grafikā, lai to nokārtotu.
      Savācies un samācies un nokārto, brauc uz LU Akadēmiskais centrs Torņakalnā un mācies tur, ja mājas atmosfēra pārāk atslābina. DAC strādā 24/7, tikai jāņem līdzi studenta apliecība.
      Ja vairs nav iespējas kārtot sesijas grafikā.
      Uzraksti epastu pasniedzējam, pasaki, ka esi lohs un pajautā vai vai tomēr var vēl janvārī atbraukt uz pasaules malu nakts vidū un nokārtot. Jo vairāk cilvēku uzrakstīs, jo lielāka iespēja, ka laiks pasniedzējam atradīsies.
      Ja pasniedzējs saka "nē, vecīt, nebūs".
      Apsveicu, esi laimējis džekpotu - izkrišanu no budžeta + sesijas pagarinājumu + 2 vizītes pie Ārijas + par aptuveni 25eiro tukšāku bankas kontu + kredītpunktu parādu. Labs komplekts, ne?
      Ja šī ir tava mūža pirmā sesija, un parādu nav daudz, tad tev izpaliek izkrišana no budžeta, bet šī izkrišana ir tikai formalitāte, ja nokārto parādus februāra laikā.
      Tāpēc:
      Ej pie Ārijas reģistrācijas nedēļas laikā (30.01.2017. - 02.02.2017.), obligāti ņemot līdzi studenta apliecību, saki, ka esi lohs un palūdz reģistrēt sevi nākamajam semestrim. Ja tev piedāvā noslēgt maksas studiju līgumu, piekrīti (lasi tālāk). Papildus, pirms ej pie Ārijas ieej LUISā un apmaksā tur visus priekšmetus, kurus neesi nokārtojis (~25eur/gab). Tas tev dos iespēju nokārtot šos priekšmetus. Tad Ārija tev iedos "parādu lapiņu" (tas, par ko maksāji 25 eur, oficiālo nosaukumu neatceros) un reģistrēs nākamajam semestrim, varbūt arī pastāstīs kādu stāstu, ja viņai būs labs garastāvoklis biggrin_mini2.gif . Kopš lapiņas saņemšanas brīža tev ir mēnesis (30 dienas), lai nokārtotu to priekšmetu, kas rakstīts uz lapiņas.

      Tālāk tu savācies un nokārto [kredītpunktu] parādus.
      Piebilde: ja tev ir ārsta zīme, tad tu to parādi Ārijai un saņem parādu lapiņu bez maksas.

      Kad tu esi nokārtojis parādus, tu ej pie Ārijas otro reizi, raksti iesniegumu ar lūgumu pārcelt tevi atpakaļ budžetā, jo esi nokārtojis visus parādus un tevi pārceļ atpakaļ. Ja neesi aizgājis pie viņas ar nokārtotiem parādiem, neesi rakstījis iesniegumu un neesi apmaksājis studiju maksu (atceries punktu par pāriešanu "maksas klubiņā") līdz februāra pēdējai dienai, tevi eksmatrikulē.

      Ko darīt, ja ir februāra pēdējā diena un parādi nav nokārtoti es šeit nerakstīšu. Un visticamāk arī neteikšu privāti.

      Ceru, ka daudz maz saprotami un ka neko neaizmirsu.

      Man ir bijis 16 kredītpunktu parāds (semestrī ir 20KP) un es tam tiku pāri, jūsu KP parādi pat tuvu šim nestāvēs, tāpēc mācieties.

      NB: Iesaku paskatīties LUISā vai visas atzīmes, kurām ir jābūt ieliktām, ir ieliktas. Pasniedzējiem sistēma neļauj ielikt gala atzīmi, ja nav aizpildīta kursa anketa. Ja nav anketa -> nav gala atzīme -> ir parāds. Jā, var nākties maksāt naudu, ja neesi aizpildījis anketu laicīgi!

      • Lanky
        0

        Oky, šis izklausās diezgan smagi. Paldies liels biggrin_mini2.gif

      • Ričards
        -5
        Citāts:
        Tikt eksmatrikulētam.


        knapi izburtoju

      • Lanky
        0

        Tbh, diezgan ļoti tagad sabijos par divu eksāmenu nenolikšanu. Ugh. Ardievu miegs uz 2 ned

      • RolX
        +1

        Deniss, 1 love

    • shevijs
      +2

      Katrā fakultātē, pie katra pasniedzēja ir citādāk.
      Sesijas laikā vismaz vēl vienu reizi noteikti tiksi pie iespējas nokārtot eksāmenu. Man bija ķīmijas pasniedzēja stipri principiāla un par katru reizi katram atprasīja atmaksāt rēķinu. Ar pārējiem pasniedzējiem varēja visu cilvēcīgi sarunāt. Šādās lietās pēc pirmā kursa gan vairs nav sanācis ielaisties.
      Tā kā vairumā gadījumu faķim katrs students no svara, tad arī var ļaut kārtot eksāmenus pēc sesijas. Ja tas ir B vai C daļas kurss, tad akadēmiskā gada vidū var arī neiespringt, ja apstākļi spiež. Var Tev būt KP parāds un no budžeta ārā nemetīs, šāda situācija gan nevar būt vasarā un ar KP parādu pie stipendijas netiksi.

      Pēc @Moondefender rakstītā par DF pat bik nopietni izklausās tās studijas. biggrin_mini2.gif

      • PainFoinmr
        0

        Approvoju šī vīra teikto. Budžeta rotacija ir uz rudens semestri.

      • Lanky
        0

        Kā sauc ķīmijas pasniedzēju, ja nav noslēpums? @shevijs

      • Lanky
        0

        Nu, par cik mums ir 15 budžeti, kursā esam 37 un man teica, ka pēc 1.kursa budžetu paliek 9, izredzes nav super spīdošas biggrin_mini2.gif jādabū visur normālas atzīmes

    • Amorphis
      0

      Uz labu vai ļaunu, bet mūsu sistēmā gandrīz visur tas viss ir atkarīgs no pasniedzēja. Drošības pēc to eiriku paturi kabatā, bet nu pašam labāk jāzin pie kuriem pasniedzējiem var atlaist un kuri Tevi drāzīs.

    • Lanky
      0

      Runājot par dacu sesijas laikā, daudz cilvēku tur? pārpildīts viss jeb var mierīgi pamācīties?

      • PainFoinmr
        -1

        Diezgan daudz cilvēku, kuri netraucē macīties.

         

        also tava teikuma ir jabūt ''vai'', nevis ''jeb''

        • Lanky
          0

          Ui,točna. biggrin_mini2.gif also, tavā teikumā ir jābūt "mācīties", nevis "macīties" un "tavā teikumā", nevis "tava teikuma"

          • PainFoinmr
            -2

            Atpisies, man nav gara a

        • Lanky
          0

          Bet paldies par atbildi biggrin_mini2.gif