Prikulis5 miniblogs

  • Prikulis5
    -1

    Sveicināti. Vēlētos palūgt lai jūs aizpildat manu aptauju kura nepieciešana ZPD izstrādei.

    https://docs.google.com/forms/d/1TYlUUXMsRUM...AudrXY/viewform

    Aptauja ir domāta skolniekiem, taču ja tu neesi skolnieks tad vecuma grupas jautājumu vnk atzīmē ar random izvēli biggrin_mini2.gif

    Neliels apraksts par minētajiem krāpniecības veidiem.
    Loteriju un konkursu krāpniecība - Kad tu saņem ē-pastu, vai redzi kādu reklāmu kurā tev ziņo ka esi laimējis loteriju un jāspiež uz linka lai saņemtu savu balvu. Pēc tam tev prasa dažādus personas un bankas datus lai itkā saņemtu savu balvu. Taču beigās, protams, tu neko nesaņem.
    Kā ātri kļūt bagātam jeb Nigērijas shēma - Kad tu saņem ē-pastu no kāda, parasti, ietekmīga cilvēka, kurš piedāvā sadarboties pārskaitot naudu "pāri jūrām", jeb atmazgāt naudu, pretī saņemot daļu no šīs naudas, kura parasti ir diezgan iespaidīga summa. Protams, šai shēmai ir daudzas variācijas, es pieminēju tikai šo.
    Datora inficēšana ar vīrusu - Kad tu saņem ē-pastu kurā ir programma, vai no interneta gribi lejupielādēt kādu failu, bet tā vietā ielādējas programma. Un šī programma, protams, datorā ievelk vīrusus, kuri dažkārt slepeni zog tavus datus un informāciju, tajā skaita bankas datus. Arī protams ir vairākas variācijas šim veidam.
    Apkrāpšana iepērkoties internetā - Šis domāju visiem saprotams, tu samaksā par preci naudu, taču pašu preci tā arī nesaņem.
    Phishing - Tu saņem vēstuli no , itkā, bankas pārstāvja ar linku uz lapu kas izskatās identiska bankas mājaslapai. Šajā lapā tev prasa "apstiprināt" savus personas un bankas datus. Taču visi ievadītie dati nonāk krāpnieku rokās.
    Labdarību krāpšana - Kad krāpnieki uzdodas par ziedojumu vācējiem kādam cēlam mērķim, piemēram, slima bērna ārstēšanai, nabadzīgu cilvēku atbalstam u.c. Taču īstenībā visu tavu ziedoto naudu pievāc sev.

    Paldies.

    • TheChristii
      0

      Done.

    • krabz
      0

      Phishing neaprobežojas tikai ar "bankas pārstāvja lapu".

      • Prikulis5
        0

        To es saprotu, vienkārši šeit ierakstīju tā lai cilvēkiem ir aptuvena nojausma kas tas ir.

        Paldies tiem kas nobalsojuši, gaidu vēl atbildes.

    • Earthquake
      0

      Vispār interesanta tēma, aizpildīju aptauju

    • pj sk1ll
      0

      Done

    • SJohnson
      +1

      "Get rich quick" shēmas ir ponzi shēmas, nevis nigērijas prinča variants.

      • Prikulis5
        0

        Jā, biju sajaucis, paldies par labojumu.

    • YEEZUS
      0

      Done