aaartis1 miniblogs

  • aaartis1
    0

    So... Sanāca, tā, ka pagājušo pirmdien dabūju rakstīt paskaidrojumu pašvaldības policijai par to, ka būdams nepilngadīgs smēķēju.

    Vienu protokolu viņi uzrakstīja, es parakstīju un man tika pateikts, ka 10 dienu laikā man atsūtīs manu protokolu pa pastu.

    Par cik iepriekš pārkāpumu nebija bijis un policisti bija diezgan forši džeki, kas ieteica kā labāk rakstīt paskaidrojumu, man teica, ka visdrīzāk būs tikai brīdinājums.

    Tātad mans jautājums ir, kas varētu būt rakstīts tajā protokolā, kas atnāks pa pastu? Būs vajadzība iet uz policijas iecirkni un vai būs nepieciešami kkādi vecāku paraksti or something?

    • strelis
      +2

      Protokolā būs aprakstīts pārkāpums un aicinās tevi uz administratīvo sēdi, kur tevi ņems priekšā visādi psihologi, policisti, nepilngadīgo lietu inspektori utt, šajā sēdē izlems kādu sodu tev piešķirt. Ja tev jau ir 16, tad uz sēdi drīksti ierasties bez aizbildņa. Uz sēdi vari arī neierasties, šādā gadījumā tavas soda sankcijas izlems bez tavas klātbūtnes un atrakstīs vēlvienu vēstuli. Ja neierodies uz sēdi, visticamāk, ka sodu uzliks nedaudz lielāku, par attieksmi.

      • aaartis1
        0

        Nu jā, man ir 16. Tad laikam nebūs vajadzība iesaistīt vecākus, ar kādu naudas sodu jārēķinās?

        • strelis
          +1

          Vecāki tāpat uzzinās, tikai nebūs jāvelk viņi visur līdzi. Ja pirmā reize un aiziesi uz sēdi, tad rēķinies ar summu, kas nepārsniedz Ls 10. Visticamāk gan, ka nāksies šķirties tikai no <5 Ls, bet sodu ietekmē daudzi faktori - tavu vecāku ienākumi, tavs ģimenes stāvoklis, tavi ienākumi. Sēdē vari izmest tādu frāzi kā: "Es ļoti nožēloju izdarīto, jūtos atbildīgs un negribu likt vēcākiem ciest, tādēļ esmu gatavs pats nopelnīt soda atmaksai caur piespiedu darbu". Piespiedu darbu tev nevar piemērot, jo esi nepilngadīgs, bet iežēlinās drusku sēdes dalībniekus gan.

          Es protams tik smalki nezinu visu, kas un kā, tikai no dzirdētajām cilvēku pieredzēm stāstu.