Susuris miniblogs

  • Susuris
    0

    Labdien!

    Vēlos iegādāties pārnēsājamo datoru darbam, mācībām, interneta un filmu skatīšanai. Cenā līdz 1000 eirām. Gribētos normālu procesoru (Intel i5, piemēram), skārienjūtīgs ekrāns un visādi izlocīšanas triki ir bonuss. Ko varat ieteikt?
    Prasības:
    + 13 collu ekrāns
    + normāla baterija
    + salīdzinoši viegls
    + kvalitatīvs metāla korpuss

    + elegants pēc skata

    Man interesē, cik liela ietekme ir tam, vai cietais disks ir HDD vai SSD, kā arī gribētos Full HD monitoru, bet vai ieguvums no tā ir pietiekoši liels?

    • alberts00
      0

      SSD noteikti būtu ļoti labs ieguldījums.

    • mad
      +2

      Once you go SSD, you never go back.

      TBH pārejot no HDD un SSD sākumā tas izmaiņas nelikās nemaz TIK lielas, bet tagad, kad dažus gadus esmu lietojis tikai SSD, iestartējot datoru no vecā HDD liekas, ka izaugs bārda, kamēr iebootosies OS vai kaut kas atvērsies/uzinstalēsies. Manuprāt, tagad pērkot jaunu datoru, HDD nemaz nav apsvēršanas vērts. Īpaši tas attiecas uz portatīvajiem, jo kopā ar ātrdarbību iegūsti arī noturību pret triecieniem, uzlabotu baterejas darbības laiku un mazāku svaru.

      • tukumnieks
        0

        Tāpēc ,es nemaz nemēģinu, jo nevaru atļauties crazy.gif

      • Susuris
        0

        Vairumam laptopu ar iepriekš minētajiem rādītājiem ir 128 GB SSD. Vai nav drusku par maz? Vai ir iespējams laptopa HDD nomainīt uz SSD? Dažiem pārdevējiem jautāju, viņi nepiedāvāja tādu fīču.

        • mad
          +2

          Par vietu - atkarībā no Taviem lietošanas paradumiem. Man vairāk par 120GB nemaz neprasās, parasti kāda puse ir brīva, bet nu man nav sainstalētas nekādas apjomīgās spēles, adobes studijas un tamlīdzīgas lietas, un pati OS arī nav diez ko liela.

          HDD pret SSD nomainīt nav nekādu problēmu, tik cik atspraust un piespraust, bet nu ja pērc gatavu, ražotāja sakomplektētu datoru, pārdevējs diez vai to gribēs darīt.

          Ja datoram ir CD lasītājs, tad to var izņemt ārā un tā vietā ielikt otru HDD vai SSD.

        • alberts00
          0

          Nomainīt ir iespējams un pats lietoju 128GB SSD, pietiek lielākoties visam, ja kaut ko vairāk vajag tam man ir āreājais cietais disks.
          Ir arī laptopi, kuriem ir atsevišķa vieta, kur ielikt SSD un nebūs nepieciešams ņemt ārā cieto disku.

          https://www.1a.lv/datoru_komponentes/cietie_diski_ssd/filter/370-50672

          Vēl ir iespēja ielikt cieto disku CD/DVD diskdziņa vietā, kā jau Madars teica... apperently.

      • H5x
        -1

        Labprāt pārietu uz SSD, bet visi faili brah

    • Hibs
      0

      2. paaudzes IdeaPad Yoga ir visai labā cenā, taču tam nav SSD, ko gan vajadzētu (tāpat kā vismaz 1080p ekrānu). Ņemot vērā cenu, to gan var nomainīt un joprojām iekļauties 1000 eur. https://www.1a.lv/datortehnika/portativiedato...yoga_2_13_black
      Manuprāt, tavām prasībām vislabāk atbilstošais variants, taču tas ir ārpus tavām budžeta robežām: https://www.1a.lv/datortehnika/portativiedato...book_20c0006dmh
      Ar Yoga 3 Pro līdzīgs stāsts: https://www.1a.lv/datortehnika/portativiedato...ementine_orange
      Ja atmet vēlmi pēc skārienekrāna, Apple virzienā var skatīties.

      • obsidian
        0

        Yoga 3 Pro, tas Core M labākajā gadījumā ir ULV i3 aizvietotājs.

        Tas 2. ielinkotais ir ņemams.

        • Hibs
          0

          Thinkpads man arī noteikti ir favorīts starp visiem tiem variantiem. Par Core M - nez, man jau šķiet, ka vairumam cilvēku zemākais enerģijas patēriņš ar no tā izrietošo baterijas darbības laiku un ieguvumiem mobilitātē, atsver zaudēto processing power. Spēles neinteresē, darba lietās juristam vajadzības pēc tā īsti arī nav (cik nu man zināms - var jau būt, ka kļūdos), ar filmām un internetu arī Core M vajadzētu varēt tikt galā bez problēmām.

    • Susuris
      0

      Šis jau ir pavisam labs, nē? Cik lasu, salīdzinoši normāla videokarte, i7 procesors, ilga baterijas dzīve un matēts Full HD ekrāns.
      http://datori.dataleks.lv/lv/item/notebooks-portativie-datori:103553

      • Alt Child
        0

        Priekš laptopa tā jau ir high tier videokarte

    • Cello.
      0

      Dell xps 13