Agility

Agility ir viena no visgarlaicīgāk (ne visiem) trenējamām RuneScape prasmēm (skill), kura dod:

  • Iespēju izmantot dažnedažādus shortcutus(piem. Taverley dungeon shortcut to Blue dragons);
  • piekļuvi varākām vietām(piem. Yanille dungeon pieeja pie Sara boss);
  • ātrāku skriešanas enerģijas(run energy) atjaunošanos;
  • iespēju lietot kristāla loku un vairogu(Crystal bow un Crystal shield)

Agility tiek trenēta veicot dažādus šķēršļus, kuri dod Agility pieredzes punktus.

Vairākās vietās šie šķēršļi ir vienuviet, veidojot riņķveida Agility distanci.

Nepieciešamās un ieteicamās mantas(items)

  • Viegls vai nekāds apģērbs.
  • Ēdiens(food).
  • Energy potions vai Super energy potions(nav obligāti, bet iesaku izmantot).
  • Boots of lightness.
  • Spotted cape vai Spottier Cape.
  • Penance gloves.

Par apģērbu

Tas, cik ātri tava skriešanas enerģija samazinās, ir atkarīgs no tava svara(nē nu patiesībā masas, bet svars skan labāk) - jo tu esi smagāks, jo ātrāk tava skriešanas enerģija samazinās. Tāpēc jāvelk viegls vai nekāds apģērbs un svara samazināšanas apģērbu. Boots of lightness - samazina svaru par 4.5kg. Var dabūt kvesta Temple of Ikov sākumā(kvests nav obligāti jāpabeidz). Spotted cape vai Spottier Cape - samazina svaru par attiecīgi 2kg un 4.5kg. Nepieciešams ir attiecīgi 40 un 66 Hunter līmenis, lai vilktu. Penance gloves - samazina svaru par 5kg. Var dabūt spēlējot minispēli Barbarian Assault

.

Par ēdienu

Pārvarot šķēršļus, ir iespēja, ka tas neizdosies, zaudējout Hitpoints, kas var novest arī līdz nāvei. Tāpēc ik pa laikam ir jāieēd ēdiens. Ieteicamie ēdieni ir Chocolate cake, Cake, Summer pie(ja tev ir zemāks Agility līmenis), Salmon un citus. Nelietojiet smagu(nevis kuņģim smagu, bet gan svara ziņā) ēdienu, kā Shark, Lobster, lai svaru turētu pēc iespējas mazāku.

No līmeņa 1 līdz 25 - Gnome Stronghold Agility Course

Ejiet vai kā savādāk nokļūstiet uz Gnome Stronghold un sāciet skriet. Uz šo distanci nekādu ēdienu ņemt līdzi nevajag, jo nokrist šeit nevar. Šeit ir iespējams dabūt līdz pat 7k pieredzes punktus stundas laikā.

No līmeņa 25 līdz 40...45 - Werewolf Skullball

Lai iekļutu šajā vietā ir nepieciešams Ring of Charos no kvesta Creature of Fenkenstrain. Šī nav gluži distance, kurā tev ir jāskrien un jāpārvar šķēršļi. Šeit ir jādzenā galvaskauss pa riņķi. Šeit ir iespējams dabūt līdz pat 15k pieredzes punktus stundā. Es ieteiktu palikt šēi līdz 42 Agility līmenim.

No līmeņa 40...45 līdz 47..60 vai pat 70 - Brimhaven Agility Arena

Ejiet un sakrājiet 100 biļetes. Ja jums ir Karamja gloves 2, tad dabūsiet vairāk pieredzes punktus(par 10%). Šēit jūs varat dabūt aptuveni no 15k - 25k pieredzes punktus stundā(iespējams nedaudz vairāk pie lielākiem Agility līmeņiem). Es ieteiktu šeit palikt līdz 52 Agility līmenim. Tālāk seko vairāki varianti, kā trenēties tālāk.

No līmeņa 47...52 līdz 60..70 - Wilderness Agility Course

Ņemiet līdzi nazi vai pat dragon dagger p++ un teleportējieties no pilsētas Ardougne uz Deserted Keep. Tālāk ejiet uz rietumiem līdz Wilderness Agility Course. Ja jums ir mazāks Agility līmenis par 52, tad lietojiet Agility potion vai Summer pie iekšā, lai tiktu. Uzmanieties no revenantiem, jo viņi var pārvietoties gan pa pašu Agility distanci, gan uzbrukt tev pāri sētai. Šei ir iespējams dabūt līdz pat 28-30k pieredzes punktus stundā. Es ieteiktu šeit palikt līdz 60 Agility līmenim.

No līmeņa 60 līdz 67...70 - Werewolf Agility Course

Atrodas tur pat, kur Werewolf Skullball, tikai šoreiz skriesiet pa īsto distanci pretējā pusē Skullball. Vienkārši ejiet un skrieniet. Un neaizmirstiet savu Ring of Charos. Es vērtētu, ka šeit ir iespējams iegūt līdz pat 37k pieredzes punktus stundā. Es ieteiktu šeit palikt līdz aptuveni 67 vai 68 līmenim.

No līmeņa 65...70 līdz 85...99 - Ape Atoll Agility Course

Nepieciešams izpildīts Monkey Madness kvests līdz vietai, kur var dabūt monkey greegree. Uztaisiet vienu no ninja monkey kauliem. Līdzko ir sasniegts 75 Agility līmenis, tu šajā distancē vairāk nekritīsi, un, līdz ar to, nebūs nepieciešams ēdiens Atkarībā no Agility līmeņa, šajā distancē tu iegūsi 40k - 53k pieredzes punktus stundā(lietojot super energy potions). Šeit var palikt līdz pat 99 Agility līmenim, bet es ieteiktu pie līmeņiem 85-90 apdomāt par Dorgesh-Kaan Agility Course.

No līmeņa 85...90 līdz 99 - Dorgesh-Kaan Agility Course

Nepieciešams kvests Death to the Dorgeshuun, kā arī paņemiet līdzi gaismas avotu. Lai tur nokļūtu var izmantot fairy ring kodu AJQ. Šinī distancē katru reizi ir jāatnes viens priekšmets priekš viena goblina. Šeit ir iespējams dabūt 54k-60k pieredzes punktus stundā. Nu tā, 99 Agility līmenis ir sasniegts un kātojam pie Cap'n Izzy(atrodas pie Brimhaven Agility Arena ieejas) pēc Agility skillcape

.

BUJ un Mīti

Vai Agility darbojas arī uz f2p serveriem?
Jā. Lai gan uz f2p serveriem nevarēs izmantot shortcutus, Agility iespaido enerģijas atjaunošanās ātrumu arī f2p serveriem.
Jo lielāks man svars ir mīnusos, jo ātrāk es skrienu un/vai ātrāk atjaunojas enerģija.
Nē, tā nav patiesība. Nav nekādas atšķirības starp svaru -2kg un 0kg.
Jo lielāks man ir svars, jo vairāk man neizdodas pārvarēt šķēršļus.
Jā, tā ir patiesība. Vēlviens iemesls, lai turētu svaru pēc iespējas mazāku.
Karamja gloves 2
dod papildus pieredzes punktus tikai mainot biļetes pret pieredzi.

Nē, tā nav patiesība. Karamja gloves 2 dod lielāku pieredzi arī pārvarot šķēršļus arī pašā Brimhaven Agility Arena.
Pie ļoti maziem līmeņiem Agility ir ātrāk trenēt ar Toy mouse.
Nepareizi, nepareizi un vēlreiz nepareizi. Tā bija agrāk, kad par peles noķeršanu deva 15xp. Tagat dod tikai 3xp.

Nu tā, tas arī viss. Būšu pateicīgs par kļūdu, neprecizitāšu norādījumiem, kā arī padomiem, kā uzlabot šo padarīšanu. Izmantotie resursi:

Laboja Kordiljers @ 13 Nov 2008 05:01 pm

Laboja , labots 1x