Ievads:

Beidzot izdomāju, ka pastāstīšu jums par savu RuneScape vēsturi. Daži jau to ir darījuši, citi vēl nav paspējuši, bet, nu, ir pienākusi mana kārta. Vēlāk visu pārkopēšu uz šo diskusiju. No sākuma rakstu savā blogā, jo var rasties misēkļi, bet te es to varēšu ātri vien izlabot, te arī ir pārskatāmāk, kā arī es vēlētos dzirdēt jūsu domas un viedokļus par manu RuneScape vēsturi. Tad nu, aidā, manā ceļojumā.

I daļa: Mana RuneScape aizvēsture.

Pasaules Aizvēsturē cilvēki tikai iepazina šo skaisto zemi. Tāpat arī es, sāku iepazīt RuneScape zemi. Viss aizsākās tālajā 2002. gada rudenī. Jā, tas bija tik sen, kad RuneScape pastāvēja tikai gadu. Es tad mācījos 3. klasē. Iedomājaties, cik maziņš es biju? Kā jau daudzi citi, mēs ar RuneScape saskārāmies, spēlējot Miniclip spēlīti "RobotRage". Klasesbiedrs Artūrs ieraudzīja reklāmu par RS. Ieintriģēja arī tas, ka toreiz RuneScape atradās TOP3 Miniclip spēļu topā. Izmēģināja un pateica otram klasesbiedram Tomam. Pēc nedēļas viņi man stāstīja, ka atraduši foršo spēli, bet vispirms ir jāiziet apmācība. Pastāstīja, kā to izdarīt un vakarā jau reģistrējos un izgāju apmācību. Īpašas grūtības man tas nesagādāja, kaut arī biju tikai 9 gadus vecs. smiley-roll.png Protams, ja jau izgājām apmācību, sapratām ~ kas un kā. Artūrs bija gudrākais šajā jomā. Es mazliet atpaliku saprašanas ziņā no pārējiem, bet tomēr gāju uz priekšu. Diemžēl mūsu bērnu stiķi un niķi liedza mums attīstīties pilnvērtīgi. Par General Store no sākuma vispār nezinājām, tāpēc katru reizi, kad goblins mūs nosita, taisījām jaunu ACC. Katru reizi, kad pazaudējām Tinderbox, taisījām jaunu ACC. Katru reizi, kad mums nepatika cilvēciņa niks, taisījām jaunu ACC. Neizskaitīt, cik ACC man bija! connie_mini_huh.gif Bet tā tas turpinājās ~ divus gadus, kuros RuneScape mijās kopā ar RobotRage.

II daļa: Nopietnā RuneScape pirmsākumi.

Tā čakarējāmies ~ 2 gadus, līdz mums piebiedrojās vēl 3 klasesbiedri Artis, Kurts un Kristaps, kurš spēlēja kopā ar savu brāli Nauri. Bijām paaugušies, zinājām, kas ir General Store un Varroka. Zinājām, ka ārā no Al Kharidas ir divi ceļi - maksājošais un brīvais. Vairs netaisījām entos ACC, pat ja nomirām. Tolaik vairs neaizrāvāmies ar RobotRage, bet gan spēlējām tikai RS. Atceros, ka nebija vēl ne Dungeoneering un Construction, ne Slayer un Hunter, ne Farming un Summoning. Bija kvesti, bet Achievment diary nebija. Tolaik spēlēju ar Jaanis93. Ja nemaldos tiku pat līdz 36. Combat līmenim. Izdomājām, ka varētu pārmest mantas no vecajiem ACC uz jaunajiem (katram bija jauns ACC). Toms ar Artūru it kā turējās kopā, taisīja ~ līdzīgus nikus - Maaceklis, Apustulis, Streelnieks, Archer utt. Pārmetām mantas mēs samērā vienkārši (toreiz nebija Trade Limit) - ienācām iekšā ar vienu ACC, nodropojām mantas, ātri log out, ienācām ar main un savācām mantas, kad tās parādījās uz zemes. Mjā.. tie tik bija laiki! smiley-roll.png Ar laiku arī sākām iet kvestus. Man vienmēr palīdzēja Toms, jo viņam kvesti bija aizraušanās. Viņš lietoja Zybez pamācības, jo tolaik par latviešu komūnu nezinājām. Artis, kā par brīnumu, mūs momentāli apsteidza. Lai arī kluss būdams, drīz vien kļuva par mūsu grupiņas līderi. Ja pareizi atceros, viņam bija tikai 2 ACC kautkādaome un Artis10 (MazderX pēc nika nomaiņas). Augstākais viņa skill bija Woodcutting. Pa vasarām neviens nespēlēja, tāpēc tas viss tā ieilga.

III daļa: Latviešu RuneScape komūna.

Atkal pēc ~ 2 gadiem pēc vasaras - septembrī - izdomājām turpināt / atsākt spēlēt, jo kā jau teicu, pa vasaru nespēlējām. Daži turpināja spēlēt ar veciem ACC, bet daži iesāka jaunus cilvēciņus. Es izveidoju Lauveens, Toms - tzeltins (Ikabite pēc nika nomaiņas), Artūrs - Tribal BMX, Artis turpināja spēlēt ar Artis10, Kurtam bija Kurtskurmis0 (Sadam pēc nika nomaiņas), bet Kristapam kaut kāds Kristaps*entiecipari*. Pēc pavisam īsa brīža Toms atrada latviešu RuneScape komūnu - runescape.ex.lv. Izrādījās, ka te ir kvestu pamācības latviski! :o Protams ar jaunizveidotajiem čarakteriem mums bija pat ļoti viegli iziet kvestus, jo klāt likām gan personīgo pieredzi, gan arī šīs pamācības. Ar Lauveenu situ visus rekordus - ar 29. Combat līmeni tiku Champion's Guild, bet ar 39. - 43. nositu DS pūķi. Protams tajā pat 2006. gada septembrī reģistrējos runescape.ex.lv ar niku Lauveens, bet nepierakstīju nevienu komentāru, jo lapu izmantoju tikai priekš kvestu pamācībām. Tā nu mēs visi attīstījāmies. Vienu reizi Kristaps uz zemes atrada baigo piķi (dažus simt tūkstošus, priekš 44. Combat tas bija ļoti daudz). Tas mums visiem bija kā brīnums. Protams naudu tērēja bruņām. Vēlāk Kristaps apvienojās ar Kurtu, spēlējot ar Kurtskurmis0 ACC. Pārmeta visas mantas un spēlēja laimīgi.

IV daļa: Pirmie membership.

Bija pagājis Jaunais Gads, bija jau 2007. gads. Toms, Artūrs un Kristaps ar Kurtu nolēma kļūt par memberiem. Toms protams ka pildīja kvestus. Palīdzēja arī tos pildīt Kristapam ar Kurtu. Pēc laiciņa arī Artis pasūtīja membership'u. Es vienīgais paliku kā F2p. Viņi ar laiku jau par P2p padarīšanu zināja krietni daudz, bet es to pat redzējis nebiju. Kristaps atceroties, ka pirmā lieta, ko viņš darīja, būdams memberis, bija pasaules apstaigāšana. Viņam viss bija tik jauns. Pa visu savu F2p mūžu P2p pasauli redzēju tikai 2 reizes - pirmo reizi redzēju Artūra banku, pilnu ar membermantām, un otru reizi, kā Kristaps staigāja pa kaut kādiem dokiem (ostu). Atceros, kā Artūrs man stāstīja par Kingdom of Miscellania, kurā varēja nopelnīt, neko nedarot. Diemžēl es galvā biju iedzinis to, ka naudas izmešana spēlē tiešām ir absurdi. Vēlāk pārvarēju slāpēs pēc P2p, iestāstot sev, ka būšu labs F2p spēlētājs ar ļoti augstiem līmeņiem. Pēc gada pārējie quitoja, īsti pat nezinu kāpēc, iespējams tāpēc, ka beidzās membershipi, apnika RS, pieauga.

V daļa: Mani pirmie soļi @ rs.ex.lv.

Atgriezīsimies, kad vēl neviens nebija quit, ~ martā. Reģistrējos rs.ex.lv ar šo niku - Ugunsputns. No paša sākuma centos rakstīt sakarīgi, lai mani kāds pamanītu un manu viedokli ja ne cienītu, tad vismaz ievērotu. Savu darbību sāku tikai 2007. gada rudenī, jo martā - aprīlī turpināju tikai skatīties no malas, bet vasarā, kā parasti, nespēlēju. Pirmās manas tēmas bija samērā tādas, kādas bija toreizējiem jauniņajiem: bezjēdzīgas aptaujas, bank sale (toreiz taču nebija G/E) un protams darba piedāvājumi. lol_mini.gif Pa vasaru biju aizmirsis Lauveena paroli, tāpēc uztaisīju arī RuneScape Account ar niku Ugunsputns, pa rudeni un ziemas sākumu biju uztrenējis pietiekoši labi. Bija arī dažas Rune Guthix mantas, bet diemžēl neilgi pēc mantu iegādāšanās mani apskamoja latvietis ar niku Gigabite15. Tā bija pirmā un vienīgā reize, kad mani apskamoja. Bet es pārdzīvoju un spēlēju tālāk. 2008. gada sākumā ieguvu savu blogu. Kad bija pagājis gads šajā lapā (martā), uztaisīju spamtopiku, kurā visi varēja izteikt savas domas par mani. Pārsvarā bija pozitīvas domas, bet atradās arī kadri (Toms - mans klasesbiedrs lol_mini.gif ), kuri visu izbojāja. Pārņēmu Kilsantas biznesu - Modesskati, kuru rīkoju vēl šobaltdien. Vispār ir bijušas 11 Modesskates, no kurām 9 rīkoju es. 2008. gada sākums (līdz vasarai) vispār man bija ļoti ražīgs - veidoju pasākumus, rakstīju stāstus, liku dažādus video savā blogā. Pa vasaru, kā parasti, atkal nozudu, jo braucu uz laukiem.

VI daļa: Lv Miners un jaunie RuneScape draugi.

Kā jau aktīvs lietotājs @ exs.lv, baigi sadraudzējos ar Kristapu - rpgRA (uzturam kontaktus arī pašlaik). 2008. gada aprīlī pēc rpgRA un Zveraboj idejas pievienojos clanchat'am (cc) Lv Miners. CC strauji auga un attīstījās. CC varēja runāt par pilnīgi visām tēmām, jo tas palīdzēja skillojot, nebija tik garlaicīgi. Es tad vēl biju F2p. rpgRA kopā ar Zveraboj gāja SH (StarHunt'os). Drīz vien tas ieinteresēja citus maksājošos spēlētājus, kuri arī pievienojās mūsu CC. No sākuma man bija Silver Star, ar laiku tiku arī pie Gold Star un tiku uzskatīts par vienlīdzīgu CC izveidotājiem. Mani klasesbiedri jau vairs nespēlēja RS, es biju palicis pēdējais eksemplārs, tāpēc tagad vairāk kontaktējos ar CC sastopamajiem cilvēkiem. Un, patiešām, es tolaik sadraudzējos ar ne mazums sakarīgiem, jautriem un saprotošiem cilvēkiem. Nosaukšu dažus: Reprezurka, Skarlis, Slepkava, Neji_196, Gachicho, Girts Lv5, Trakais18 (Rocky__Lv @ exs.lv), Extrime2005, Obsidian, Ahilejs11, Grinder411, Slepkava1188. Protams, sadraudzējos ar dažiem no Lv Event čata: Hibs, Latgals16, Nazii, Kordiljers, nedrīkst aizmirst Ropsīti, kā arī Stroķi94 no VV (VidVilkiem). Ja kādu nenosaucu, atvainojos. Tā, nu, laiks gāja, cilvēki nāca un aizgāja, bet manis nosauktie palika savās vietās. Tas tikai stiprināja mūsu draudzību. Tad jau es spēlēju ar atgūto Lauveenu. Biju uztrenējis samērā labi priekš F2p cilvēciņa. Latviešu RuneScape komūnā gan notika milzīgas pārmaiņas: 2008. gada maija beigās rs.ex.lv beidza pastāvēt. Tas pārgāja uz jaunu domēnu, kurš turas vēl šobaltdien - www.exs.lv.

VII daļa: Mans pirmais iznāciens lielajā RuneScape pasaulē un Lv Mineris.

Pēc vasaras, kā parasti, atsāku spēlēt RS. Beidzot arī nolēmu pasūtīt savu pirmo membership. Jā, vajadzēja paiet 6 gadiem, lai es beidzot pasūtītu membership. Tas bija man pavisam kas jauns. Protams kā nu bez izslavētā Minigame SH (StarHunt). Pirmo reizi aizgāju ar Zveraboj un rpgRA, un, protams, man uzreiz iepatikās šis Minigame, jo Mining bija mans mīļākais skill. Ja nemaldos, tad pirmā lieta, ko es izdarīju, members būdams, izpildīju "Priest in Peril". Tolaik kvesti man nelikās tik forši, tāpēc pildīju, lai gūtu no tiem piedāvātās iespējas - trenētu kādu jaunu skilu, pārvietotos pa kādu jaunu zemi u.c. Ar laiku sāku trenēt arī P2p līmeņus. Novembrī jau dabūju savu pirmo 70. līmeni, protams, Mining. Sasniedzu arī 1000. Total līmeni, 60. Fishing un 60. Cooking līmeni, kā arī 60 QP (Quest Points). Pēc kāda laika izveidojās strīds starp Zveraboj un rpgRA, kura rezultātā rpgRA pameta spēli, bet Zveraboj izveidoja jaunu CC Lv Mineris (atšķīrās ar galotni -is). Mani ielūdza kā administratora palīgu (gold star), es arī piekritu. Apmeklētāju sastāvs mazliet mainījās, bet galvenie varoņi (bez rpgRA) tomēr palika. wink_mini.gif

VIII daļa: Turpmākās membership gaitas un jaunais CC.

Bija jau 2009. gads. Ex'ā turpināju rīkot dažādus pasākumus - Modesskati, Attēlu spēli (kura nedzīvoja ilgu mūžu). Uz laiku biju ieguvis arī speciālo statusu (kā Moderators, Administrators). Tas bija GameMaster. Cik es sapratu, tas bija tāpēc, ka veidoju entos pasākumus. Pēc vasaras man šis statuss tika noņemts. Sāku rakstīt arī kvestu pamācības, jo RS'ā sāka patikt kvesti. Tikai to dēļ trenēju un cēlu savus status. Beidzot biju izvirzījis arī mērķi - iegūt QP Cape. Kopā biju uzrakstījis 4 Kvestu pamācības, no kurām 3 vēl eksistē (1 pārveidoja / uzlaboja cits čalis). RuneScape'ā sākās īstākā nolifošana. Līdz vasarai jau biju ieguvis 150 QP, 1200. Total līmeni, 75. Combat, 60. Hitpoints (tolaik vēl nebija Constitution) un 65. līmeņus Cooking'ā un Fishing'ā. Priekš manis tas bija iespaidīgi. RuneScape man iepatikās kā vēl nekad. Maija beigās tas man pat netraucēja nolikt 9. klases eksāmenus. Rezultāti eksāmenos bija ~ tādi, kādus arī vēlējos: citur par balli augstāk, bet gadījās arī vienā priekšmetā (Latviešu valodā) par balli zemāk - 7. Neatceros īsto datumu, bet zinu droši, ka tas bija pavasarī. Uzturēju kontaktus ar Hibu. Tad, nu, lūk, man viņš uzrakstīja vēstuli RS'ā, vai es nevēloties pievienoties vienam latviešu CC - Janis Vimba. Nu, es piekritu pamēģināt. Tā arī bija pirmā reize, kad nokļuvu @ JV. Tauta tiešām bija sakarīga, pārsvarā no Lv Event apmeklētājiem, bet vispār zināmi gan RS'ā, gan exs.lv. CC man ļoti iepatikās, bet par Lv Mineris pienākumiem neaizmirsu. No tā brīža arī sāku sēdēt divos CC.

IX daļa: Pilnīga pāreja uz JV.

Pēc labas vasaras atpūtas gribējās arī uzraut RS. Kad iegāju iekšā, konstatēju, ka nevaru ieiet JV Clanchat'ā. Arī pa exs.lv klīda baumas, ka JV esot miris. Nu, neko darīt, turpināju sēdēt Lv Minerī. Ar laiku manīju, ka tomēr cilvēki no Lv Mineris pazūd. Ne jau jauniņie, bet gan veterāni. Nospriedu, ka beidzot nolēmuši beigt spēlēt. Tad kaut kur dzirdēju, ka baumas par JV izjukšanu palaiduši paši Janis Vimba apmeklētāji, jo viņiem bija apnikuši uzbāzīgie jautājumi par pieņemšanu JV CC. Daudziem nepieleca, ka JV var nonākt tikai ar ielūgumu no iekšienes, tāpēc turpināja lūgties. Pēc tam pajautāju Latgalim16, kas tad īsti notiek. Viņš man pastāstīja, ka JV esot sveiks un vesels, bet baumas klīda tāpēc, lai beidzot tiktu vaļā no stulbajiem lietotājiem. Beidzot tiku skaidrībā, ka veterāni pāriet uz JV CC. Tad kādu dienu, runājot ar Hibu, nonācām pie sarunas par JV, viņš man jautāja, kāpēc es nesēžu @ JV, es paskaidroju, ka neesmu pievienots. Tad Hibs man atbildēja, ka pa vasaru bija izformēts, pārkārtots JV saraksts, bet man vajadzēja tikai pateikt, lai mani pievieno, kas arī tiktu izdarīts. Pēc tam Hibs mani pievienoja listei, un es laimīgs atkal iegriezos JV cc. Tā kā pārsvarā visi veterāni no Lv Mineris pārnāca uz jauno clanchat'u, tad arī es te biežāk pavadīju savas gaitas, nekā Lv Minerī. Tajā laikā exs.lv biju nosēdējis jau 1000 savas dienas. Uztaisīju diskusiju, kurā lietotāji atkal varēja izteikt viedokli par mani. Citādi exs.lv turpināju rīkot Modesskates un līdz Jaunajam Gadam sanāca uzrīkot veselas trīs Modesskates (7. - 9.). Runājot par Janis Vimba CC - pavadīju tur tik daudz laika, ka Lv Minerī vispār vairs neiegriezos. Ar Zveraboj sarunājām, ka noņems man administratora tiesības (Gold star), kas nozīmēja, ka tikšu atbrīvots no Lv Mineris pienākumiem. Tajā laikā tika mainīta gandrīz visa Lv Mineris vadība, jo daudzi atteicās no Kārtībnieku statusiem. Par Administratora palīgu kļuva Latvian1111. Tā arī beidzās mans 2009. gads. RS'ā pa to laiku jau biju guvis 240 QP un 1300. Total līmeni.

X daļa: NHL, RuneScape un CS uzplaukums, RA iegūšana.

No jaunā gada es biju vēl aktīvāks nekā iepriekš @ exs.lv. Es turpināju veidot ne tikai Modesskates, bet arī rakstīju dzimšanas dienu apsveikumus draugiem un pazīstamiem eXs.lv lietotājiem. Palīdzēju Nikomanam rīkot NHL turnīrus, pats arī tajos piedalījos. Veidoju tabulas, kā arī NHL Turnīra apskatus, kas daudziem tā patīk. wink_mini.gif 2. Turnīra beigās spēlētājiem izveidojās konflikti pret Nikomanu, tāpēc jau 3. Turnīra vadību pārņēmu es. Diemžēl turnīrs sanāca nepilnīgs, jo daudzi beigās atteicās no spēlēšanas 9. klases eksāmenu dēļ. Tā arī turnīrs netika nospēlēts līdz galam. Bet apsolu, ka vairāk šādi gadījumi nepiepildīsies un NHL Turnīrus atkal varēsiet redzēt septembrī. wink_mini.gif Kopā jau esmu apsveicis 11 cilvēkus šajā lapā. RS'ā arī biju stipri paaudzies un attīstījies. Biju izpildījis vēl dažus kvestus un ieguvis 260 QP, kas priekš 90. Combat līmeņa ir ļoti labi. Pa jūniju spēlēju un sasniedzu jau 1600. Total līmeni, esmu izpildījis vairākas Clue Scroll. Esmu noapaļojis vairākus līmeņus, kādi 5 tik vien palika. Tā kā Jūlijā braucu uz dziesmu svētkiem un membership's bija beidzies, RuneScape neesmu spēlējis vairs, bet septembrī noteikti atgriezīšos. wink_mini.gif Maija beigās ieguvu arī RA statusu šajā lapā. Jūnijā jau izveidojās arī eXs.lv CS serveris. Protams arī es pieteicos uz administratora statusu serverī, ko arī 1. Jūlijā ieguvu. Kopš tā laika serverī sēžu ļoti daudz. Esmu 2. pēc visvairāk nosēdētām stundām serverī, ja neskaita HLTV Spy. wink_mini.gif

Nobeigums.

Šis bija mans ceļojums pa RuneScape un eXs.lv vēsturi. Ja godīgi, kad sāku rakstīt, nezināju, ka sanāks tik liels stāsts, lai gan zināju, ka mēģināšu pēc iespējas vairāk iekļaut faktus un ziņas par manu ceļojumu laikā. Bija forši atcerēties visu, kas un kā notika. Mani pārņēma mazliet nostaļģiskas sajūtas par šo visu padarīšanu, bet tomēr tas ir jauki. Esmu sarakstījis pilnīgi visu, līdz pat šai dienai. Ceru, ka atradīsies vismaz kāds lietotājs no visiem 14'000, kurš izlasīs visu šo garo penteri, nevis tupa spamos "Nice", neesot izlasījis kaut vienu daļu. smiley-roll.png Tas man patiešām sagādātu prieku, ka kādam būtu drosme izlasīt manu stāstu. Ja būtu RA konkurss, ar šo es varētu būt labs kandidāts, kā jūs domājat? crazy.gif Paldies par mazo uzmanību! wink_mini.gif Uz drīzu tikšanos!

EDIT: Aizmirsu piemetināt statistiku par lietotājiem. Esmu sadraudzējies ar visu JV komūnu, kā arī cilvēkiem, kuri ir manos draugos @ exs.lv. Tie cilvēki man ir ļoti tuvi. Dzīvē esmu saticis gan Viesty, gan Wanted, gan arī Gangz. Čaļi dzīvē ir vnk super. wink_mini.gif Protams es vēl vēlētos satikt vēl dažus tuvus cilvēkus no exs.lv. Bet gan jau, vēl visa dzīve priekšā! wink_mini.gif

P.S. Vērtējiet manu rakstu ar 10/10 zvaigznītēm, kā arī visiem lieciet plusiņus. Šis ir pozitīvais raksts. wink_mini.gif

Laboja Ridiculus, labots 8x