Android

  • Styrnucis
    0

    Sveiks exiņ. Briestu atgriezties no WP pie android un skatos uz pieejamajām opcijām. Domāju, ka paķeršu kaut ko no lmt caur darba vietas korporatīvo piedāvājumu, ņemot vērā, ka arī numurs jau kādu laiku piesaistīts kompānijai, kas arī veic maksājumu manā vietā.

    Galīgi neorientējos androīdos vairs, bet šis tas no aktuālā piedāvājuma iekrita acīs:
    Samsung A5 (2017) un A3 (2017)
    Xperia Z5 un XA
    Asus Zenfone 3 ZE520KL
    Huawei Honor 8

    Droši bļaujiet, kuri jāatmet uzreiz un kurus ir vērts apdomāt.
    @obsidian

    • Laciz
      +1

      Z5 - flagships, daudz labu Sony fīču, kuras visticamāk nekad neizmantosi. Teicams atjauninājumu ātrums. Vecais USB, tātad nevajadzēs tērēt papildus naudu jauniem aksesuāriem.

      Asus nē, jo vājāks procesors un ASUS UI ir drausmīgi neglīts.
      A5 - mediatek (Ja snapdragon versija, tad var padomāt, ja viņiem tāda vispār nāca)
      Honor nē, jo kirin un tas ir tāds budžeta variants, salīdzinājumā ar Z5. Kā arī tas UI reti kuram patīk. 
      A3 - jo ir A5.
      XA - jo mediatek.

      • Styrnucis
        0

        Amm, kas ir mediatek?

        EDIT: NVM, uzzināju.

         

        Tātad Z5 ir safe bet un vērts?

        • Laciz
          +1

          Procesors, kuru izmanto tad, ja grib samazināt viedtālruņa izmaksas. Performance ziņā diezgan atpaliek no Snapdragon, kas nozīmē, ka var ik pa laikam ielagot un ātrāk jutīsi sistēmas bremzēšanu, nekā izmantojot līdzvērtīgu Snapdragon. Samērā bieži nav arī tik plašas root modifikācijas u.t.m.l. lietas vai arī ja ir, nav tik vienkārši izdarāmas. Bieži sastopams ķīnas ierīcēs.

           

          Kaut kāds source: http://neurogadget.net/2016/08/27/mediatek-vs-snapdragon-one-choose/38437 

          • Styrnucis
            0

            Samsung A5 ir Exynos 7880 Octa, bet tas jau arī nav diži labāk, kā noprotu, turklāt Z5 pat ir nedaudz lētāks.

          • Laciz
            0

            Nezinu kā ir ar Exynoss uz A5, bet uz S7 tam bija minimāli labāki rezultāti uz sintētiskajiem testiem un ITKĀ minimāli labāks akumulatora darbības laiks. (Salīdzinājumā ar Snapdragon versiju)
            Tam root modifikācijas ir vel mazāk atrodamas, nekā mediatek.

             

            Enīvej, Z5 vienīgais ko varētu ņemt.

          • Styrnucis
            0

            Jap, itkā A5 ir labāka baterija, pēc testiem spriežot (gsmarena), bet man iekšējā sajūta velk uz Xperia Z5. Nu nepatīk man īsti samsungi - negribas laikam barot viņus.

    • Lukijs
      -1

      Tikai Z5 vērts ņemt.

    • Styrnucis
      0

      Vienīgais, kas Z5 ziņā biedē - tomēr teju 2 gadus atpakaļ izlaists aparāts, bet ja exiņš saka, ka ir vērts - nopietni apdomāšu smile_mini.gif Jāpagaida obsīša verdikts.

    • Hibs
      0

      Man jau aptuveni pusgadu ir Z5c, kas ir lielā mērā tāds pats, tikai mazāks kā z5. Par gigabaitu mazāk rama (tur gan problēmas neesmu izjutis), mazāks ekrāns (kas mani tieši iepriecināja), minimāli mazāka baterija, ko mazākais ekrāns ar zemāku izšķirtspēju gan atspēko ar uzviju. Pamēģināšu uzskaitīt lietas, kas man nepatīk, plusu jau tā ir pilns internets.

      Abiem procesors ir Snapdragon 810, kas ir bēdīgi slavens ar karšanu un tā rezultātā arī samērā čābīgu baterijas dzīvi, sevišķi tas izjūtams filmējot 4k video vai spēlējot prasīgākas spēlītes. Pēc apdeitošanās uz Nougat situācija ir draņķīgāka kā pirms tam, tagad arī visai daudz ēd dīkstāvē. Izvelk 4-5 stundas ekrāna laika, lielākoties nākas lādēt katru nakti. Z5 situācija būs draņķīgāka kā z5c. Par ātrdarbību gan sūdzēties nevaru, viss notiek plūdeni un nekas negļuko.
      Man ne līdz galam patīk aparāta kantainums un tas nav diez ko ērts rokā, skaņas regulēšanas podziņas ir pavisam dīvaini novietotas un neērtas. Pirkstu nospiedumu sensors bloķēšanas pogā gan ir diezgan super un strādā pat ļoti labi - jo īpaši pēc Nougat apdeita. Uzbūves kvalitāte arī ir lieliska un man ļoti patīk izmantotie materiāli. Citiem gan ir pretenzijas pret plastmasas apmalēm un stiklu aizmugurē, kas varot saplīst. Aparāts arī ir samērā biezs, pret ko gan man nav iebildumu. Platums un garums mani vairāk uztrauca, jo manas kabatas un plaukstas nav bezizmēra. Joprojām gribētu mazāku, bet dzīvot var.
      Par Sense UI arī kaut kur jau biju pirms tam rakstījis sūdzības, pēc Nougat gan ir bišķīt labāk un daļa varbūt bija tīrs pieradums.
      Kamera sagādā vilšanos, jo sevišķi tās lēnā darbība - flagmanim tas tomēr ir nepiedodami. Krāsas arī nav tik dzīvīgas kā vēlētos, automātiskais režīms ir diezgan draņķīgs. Prasmīgās rokās manuālie režīmi gan ļauj pietiekoši labi izvērsties un var pat uzņemt visai sakarīgus attēlus.
      Ņemot vērā visu iepriekšminēto un to, ka tas tomēr ir jau gandrīz 2 gadus vecs modelis, es neieteiktu. Varbūt es esmu pārāk skarbs savos vērtējumos un pieķeros sīkumiem, bet līdz galam manas cerības neattaisnoja. Varbūt bija vērts ņemt iPhone SE - citu opciju mazajā segmentā nebija tobrīd vispār un SE iztrūka putekļu/ūdens noturība.

      Māsa pirms nedēļas-pusotras nopirka 2017. gada A3. Ja neskaita to, ka tas ir vēl lielāks, man viņas aparāts šķiet pat veiksmīgāks, ja godīgi. Bet nu tie ir tikai pirmie iespaidi, parasti kaitinošās lietas atklājas tikai laika gaitā.

      • Styrnucis
        0

        Jā, gan A3 gan A5 ir 2017 versijas.
        Eh, es esmu tik neizlēmīgs tehnoloģiju ziņā, jo pats tās slikti pazīstu sad_mini.gif

        Domāju gan, ka beigās paņemšu vai nu A5 vai Z5 - par 320 eiro neko prātīgāku droši vien neatradīšu.

    • obsidian
      +1

      A5-17 un A3-17 ir okey, ja nebesī fakts, ka tie ir samsungi.
      Z5 - mans paša daily driver, nevar sūdzēties, ja iepriekš neesi lietojis iPhone SE vai Sony Xperia Z3 Compact.
      Xperia XA - priekš low end tīri labs, bet tomēr, kāpēc met low end pie mid range + high end piedāvājumiem?
      Zenfone 3 HVZBLEGWTF - es pat rokās neesmu turējis un man nevienam čomam tāds nav, nevaru neko teikt, iesaku GSMArena un notebookcheck apskatus apskatīt.
      Honor 8 - tikpat slidens kā SGS6 un tas man ir liels red flag. Kā arī Huawei interfeiss ir tikpat traks kā Samsung un izskatās, ka Samsung savas kļūdas tūlīt sāks labot.

      Vairāk iemetīšu vēlāk.

      • Styrnucis
        0

        Xperia ir bijuši 2 aparāti pirms pārgāju uz lumia, ir patīkamas nostaļģiskas atmiņas, tomēr lasot par A5 reviews - izskatās, ka varētu būt labs pirkums (par spīti tam, ka samsungs). Cenu lmt piedāvā pietiekoši pievilcīgu - 320 eiro, kas ir tikpat cik par teju 2 gadus veco Z5 Dual, kam specifikācija ir lielā mērā līdzīga (lielākā atsķirība šķiet ir procesorā). Vienīgais - Z5 Dual ir daudz sūdzību pēc apdeita uz Nougat, kamēr A5 Nougat gaidāms vasarā.

        Kas attiecas uz XA - iemetu visu, kas piesaistīja uzmanību robežās no 220 līdz 320.

        • obsidian
          0

          Damn, Z5dual par to naudu liek man būt želejai.
          Apskatīju lmt piedāvājumu un reāli sanāk izvēle starp A5 un Z5.
          A5 > Z5:
          * baterijas darbības ilgums
          * USB type C
          * labāka selfiju kameru

          Z5 > A5
          * labāka aizmugures kamera
          * stereo skaļruņi priekšpusē
          * pirkstu nospiedumu lasītājs jēdzīgākajā vietā
          * 4k video

          • Laciz
            +1

            Pie Z5>A5 aizmirsi - Sony UI ir lietojamāks, nekā neglītais Samsung UI un lieki izdevumi aksesuāriem ar Type-C. T.i. Ja Tev viedtālrunis izlādēsies un būsu aizmirsis vadu, maza iespēja, ka ne-Rīgas centrā tiksi pie tāda vada un iespējas uzlādēt. Vismaz tā ir pagaidām.

            Bet jā, parastie consumeri - jo neglītāks UI, jo labāk.

          • kapteje
            -1

            @Laciz, ar ko tev nepatīk Samsung Experience, jeb jaunais Samsung UI @Android N?

          • obsidian
            0

            @Laciz ir dažādi "use case" neērtums ir tieši pa vidu starp objektīvo un subjektīvo. Objektīvi spriest par to cik nesmuks interfeiss nevar (subjektīvi arī pēc Touchwiz aizvietošanu ar Grace UI man tas interfeiss joprojām liekas fugly). Es cenšos vairāk objektīvi aprakstīt plusu un mīnusus. Man liekas Styrnucis ir punktuālāks par mani un pat es nekad neaizmirstu uzlādes vadu. biggrin_mini2.gif

          • Laciz
            0

            Man personīgi, nepatīk notification menu krāsas, kā arī gandrīz visas krāsu kombinācijas, gandrīz visos menu. Cellular network un Wifi ikonas arī liekas "meh" salīdzinājumā ar stock. Kopējais izskats vispār liekas tāds pārāk ''meh''.
            Neesmu izracies cauri visiem Samsung settingiem, bet tā kā ir SA ekrāns, prasītos vairāk melni menu etc., nevis akumulatora taupīšanai, bet gan tapēc, ka tad, manuprāt, viss izceļās daudz labāk un nav lieka gaisma, kas spīd acīs.
            Okay, var launcherus un root etc., bet kapēc lai lieki noslogotu ierīci?

            @obsidian par to cik punktuāls viņš ir, nezināju, bet ja vienmēr vari atcerēties paņemt līdzi lādētāju un mājās ir vismaz divi tādi, tad problēmu nav.

    • rastavalca
      0

      Kuru beigās paņēmi, vai vēl neesi paņēmis ? Pats domāju par A5.

      • Styrnucis
        0

        A5 par 322 eiro. Pagaidām cenšos atkal pierast pie androīda.