Android

  • shevijs
    0

    Ļoti iespējams, ka spontānākais pirkums manā mūžā (attiecībā pret pirkuma summa). Vakar sēdēju lekcijās un sapratu, ka man ir piegriezies vecais Sony Xperia E5 un gribu jaunu telefonu, pasūtīju un pēc dažām stundām jau izņēmu savu Xiaomi Mi A1. smile_mini.gif

    Pēc Xperias pirmā lietošana ļoti patīkama, viss salīdzinoši ātri un plūstoši. Vislielākais prieks par kameras ātrdarbību, kvalitāte arī ir visai ok. Ļoti patīkams tīrais Androids, vizuāli smukiņš, pirkstu nospiedumu lasītājs ir laba fīča. Vienīgais mazliet besī kameras pumpa, bet tā jau pavisam drīz tiks atrisināta ar maciņa palīdzību. Iegādājos par nepilniem 200e @ 1a.lv, šobrīd esmu ļoti apmierināts, viss strādā ( biggrin_mini2.gif ). Vēl vienīgi ekrāns varēja būt 5 collas, bet nu visu laikam jau visu nevar gribēt budžeta klasē. Palietošu kādu brītiņu ilgāk, tad jau uzrakstīšu vēl kādu novērojumu un viedokli par šo brīnumu. Xperia nonāks tēva rokās (būs neliels apgreids no aizvēsturiska LG).

    Pats uzstādīšanas, noformēšanas un aplikāciju ielogošanās process ir diezgan nogurdinošs un laikietilpīgs. Ne gluži darba diena, bet ne arī stundiņa vai divas. Bonusā nez kāpēc Google nebija sasinhronizējusi kādu laiku kontaktus, pazaudēju pievienotos kontaktus kopš augusta. sad_mini.gif

    • Lukijs
      0

      Xperiā kontaktiem jābūt, salabo sinhro

      • shevijs
        0

        Es jau paspēju uztaisīt Factory Reset ;c

    • obsidian
      0

      Vari eksportēt visus kontaktus uz atmiņu un tad failu pārmest caur GDrive, tavā gadījumā varētu būt ātrākais variants.
      Pats ar nesen dabūju paspēlēties ar Mi A1, mani novērojumi:
      >main kamera ir pārsteidzoši jēdzīga
      >telefoto kamera ir waste, fake bokeh ir tikpat cringe kā Sony bokeh fīča no 2013. gada, kuru viņi nošpikoja no HTC bet bez papildus dziļuma sensora.
      >ja baterija būtu vismaz 3,5 Ah tad šis varētu būt 2 dienu bezuzlādes lietošanas telefons ar manu lietošanu.
      >stock Android ar Snapdragon 625 ir varen žiperīgs.
      >Šis principā ir Nokia 6 bet ar lētāku uzbūvi, bet ašākiem dzelžiem.

    • shevijs
      0

      Hmm. Neizdevās uzinstalēt System apdeitu uzreiz un aizmirsu. Tagad visu noformēju un atcerējos par system apdeitu (man vēl december 2017 piedāvā virs 1 GB), taču vēl joprojām izmet erroru bez paskaidrojumiem sad_mini.gif Skatos google, ka šādas problēmas tiem, kas ir rootojuši vai istalējuši gcam, bet es neko tādu darījis neesmu. sad_mini.gif

      • Lukijs
        0

        Caur wifi?
        megini piemest pie pc un caur softu

        • shevijs
          0

          Jā. Šis gan nav cool. Itkā cits nebūtu ko darīt kā čakarēties ar apdeitiem. smiley-roll.png

          • shevijs
            0

            Ar kādu 10 reizi aizgāja biggrin_mini2.gif

    • Mr Raccoon
      0

      Pašam arī rokās tika Xiaomi tālruņi. Pagaidām nekas cits šo telefonu cenu grupā nestāv klāt. Vismaz līdz 300 eiro. Pircējiem labi, ka Xiaomi no viedtelefoniem neko nepelna. Tik man ļoti interesanti, cik ilgi tā turpināsies.

      • obsidian
        0

        Viņi pelna uz servisiem (Xiaomi servisi vismaz Ķīnā un DAA reģionā ir visai populāri). Google arī Android tehniski dod par brīvu visiem, bet servisi ir maksas.

        • Mr Raccoon
          -1

          Nepareizi pierakstīju. Nepelna no hardware puses.

    • MMD:LV
      0

      Tak vareji visus kontaktus uztaisit ka dokumentu, aizmirsu formātu, tad pārnest katuvai ar blutuz un visi kontakti butu

      • shevijs
        -1

        Protams, ka varēju. Nekad nebija problēmas bijušas ar Google sync, ieslēdzu jaunu telefonu, skatos, ka kontakti ir un viss pārējais ar ok, taisu Factory reset vecajam telefonam un tikai vēlāk pamanīju, ka daži, jaunākie kontakti vairs nav.

    • Janz
      -1

      Arī uz šo lēto variantu metu acis, bet tagad kādu laiciņu esmu pametis telefona meklējumus.
      Iespējams sagaidīšu tavu nākamo komentāru par šo telefonu, savādāk mana m4 aqua miskaste ir pārāk ilgi kalpojusi un radījusi sliktu iespaidu par sony.
      Visvairāk jau man tā kamera interesē, bet par 200eur jau nevar gribēt baigo šedevru. biggrin_mini2.gif

    • shevijs
      0

      Apdeiti sainstalēti, nākamajiem ar errori bija, bet ātrāk. biggrin_mini2.gif
      Nenodzēšamie notifications par baclground appiem gan nav forši.

      • shevijs
        0

        Mazliet palietots. Pirmo nedēļu ik pa laikam pilnīgā randomā restartējās, bet tas pārgāja un īsti nav par ko sūdzēties, viss strādā ātri un bez gļukiem. Vienīgi pēc system apdeitiem nekādi negrib strādāt swedbank quick bilance widgets. sad_mini.gif

        • Laciz
          0

          Nebrīnītos, ja tas ir swed gļuks, jo uz 8.1 arī neiet quick balance :/

      • LLL
        0

        Wow, nu gan populārs tas klucis palicis. Lietoju jau vairāk par mēnesi, viss apmierina (tik tas izmērs varēja būt par 0.5 mazāks). Priecē, ka tik ātri updeiti iznāk un stock pieredze ir pat ļoti brīva no lagiem un kļūmēm. Quickcharging šim būtu sapnis.