Ēdieni, to receptes un veidi

  • Ridiculus
    0

    Izvārīju makaronus un uztaisīju siera-tomātu salātus. Mmm, cik garšīgi!

    • Ridiculus
      0

      Vienīgi gaļas pietrūkst.. Ja būtu kotletīte, es vienkārši beigtu.

      • Persepolis
        0

        Tieši šodien atvedu vistiņu un kotletītes no vevecvecākiem, pašlaik gan cenšos pataupīt līdz vēlākam.

    • Hibs
      0

      Kā taisīji makaronus?

      • Ridiculus
        0

        Vienkārši izvārīju, pieliekot klāt dažas garšvielas. Bija doma sarīvēt sieru un uztaisīt makaronus ar sieru, bet pataupīju to siera-tomātu salātiem.

        • Hibs
          0

          Cik garlaicīgi. sad_mini.gif
          protip - turi mājās konservētu tomātu krājumus. No tiem makaroniem var pagatavot tūkstošiem debešķīgu mērču veidu. Mana īpašā specialitāte ir konservētu tomātu un rucolas-mascarpones mērce.
          Lielo bundžu konservēto tomātu un vienu 250g mascarpones siera var nopirkt pa aptuveni 2 latiem, no tā sanāk mērce kilogramam makaronu (jeb 2 ēdienreizēm 4 cilvēkiem). Rukolu arī nopirku kaut kur ap latu, bet izlietoju abām reizēm vien aptuveni pusi.
          Jā, ir tie lielāki izdevumi, bet rezultāts ir debešķīgs un krietni sātīgāks! @durvis var apstiprināt. cerams

          • Ridiculus
            0

            Vari pastāstīt sīkāk, kā pagatavot to mērci?

            • Hibs
              +1

              1. Sablenderē konservētos tomātus (400g) kopā ar rukolu (aptuveni sauja) un garšvielām (es lieku klāt melnos piparus un nedaudz bazilika un raudenes jeb oregano)
              2. Uzkarsē pannu, ielej tajā nedaudz olīveļļas.
              3. Ielej pannā 9pēc iespējas lielākā) sablenderēto mērci.
              4. Pieliek pusiepakojumu (125g) mascarpones siera klāt, maisa, līdz tas viss ir izkusis un mērce ir kļuvusi tāda oranžīga
              5. Pievieno pēc garšas sāli, turpina maisīt mērci uz lēnas uguns
              6. Nokāš makaronus (es iesaku izmantot fusilli jeb spirālītes) un liek tos pannā, uzmanīgi iecilā, lai mērce vienmērigi samaisās.
              7. Pasniedz, kamēr vēl karsts.

              Labu apetīti!

              Mazi ieteikumi: ja vēlies pavisam fancy, var likt klāt mazāk sāls un pie pasniegšanas ēdienu pārkaisīt ar parmezāna siera skaidiņām. Vēl pie mērces ļoti labi iet klāt arī vistas fileja, kas sagriezta sīkos gabaliņos.

            • Ridiculus
              0

              Izklausās super, paldies!