Ēdieni, to receptes un veidi

  • Whisper
    0

    Kad jūs vārāt olas, jūs aukstā ūdenī metat tās vai no sākuma uzkarsējat? Līdz šim visu laiku nosakuma sildīju ūdeni līdz vārīšanās temp un tad metu olas un sali. Sāls itkā nedod iztecēt, ja pārplīst, bet zb, ka 50% olu plīst..

    • Arnis
      0

      Šodien vāriju pirmo reiz olas, karsētā liku, var arī nekarsētā.

    • Mahjarrat
      0

      Vārot olu ar čaumalu, nedrīkst mest karstā ūdenī. Tas ir loģiski. Sāli bērt arī nav pilnīgi nekāda jēga.

       

      • Fidoo
        +1

        Olu bez čaumalas arī mēdz vārīt?

        • Twī
          0

          Vispār jau jā. Tas ir atsevišķs gatavošanas veids.

        • Mahjarrat
          0

          Jap. Tādejādi var izveidot dažādas formas.
          Vārošā ūdenī ieliec piparkūku formu(Formai jābūt augstākai par ūdens daudzumu), un iesit tajā iekšā olu. Ola izvārīsies tajā formā. Būs smuka.

          • Fidoo
            0

            Nice. smile_mini.gif

    • Rufus
      0

      Es vienmēr no auksta vāru.Piemetu kādu pusminūti taimerim vienkārši klāt.

    • obsidian
      0

      Vienmēr aukstā ūdenī liku, ~1% gadījumu plīst, jo aizmirstu atnākt izslēgt gāzi laikā.
      Vispār 1. reizi dzirdu par olu mešanu karstā ūdenī, tas skan tāpat kā silts alus. biggrin_mini2.gif

    • Zveraboj
      +1

      Olas lieku, nevis metu siltā, vai aukstā ūdenī.
      Sāli lieku klāt pa retam, domāts lai neplīstu čaumala vārot.
      Gadījumos, kad vāroties ola plīst sāls neko neietekmē. Sarecē tā pat, kā ar čaumalu, tikai ar olas baltuma bumbiņām pie plaisām.

    • Whisper
      0

      9 olas, 400g auzu pārslu, bet es tik un tā gribu ēst.

      • Whisper
        0

        + rīt vel kontriks matene, es neko nesaprotu... visu jaucu, jau nežēlīgi besī ārā!

      • obsidian
        0

        Tā ir, ka rij vien 1 vai 2 reizes dienā. biggrin_mini2.gif

        • Whisper
          0

          5 līdz 7 negribēji?

    • Hibs
      0

      Lieku aukstā ūdenī. Un es parasti kaut kad vārīšanās procesā olas speciāli pārsitu - saplīsušās vieglāk lobās, jo starp čaumalu un pašu olu nedaudz tiek klāt ūdens.