Ēdieni, to receptes un veidi

  • Hibs
    +1

    Šodien (nu labi, tehniski jau vakar) izmēģināju nelielu eksperimentu - taisīju ābolu strūdeli. Sanāca patiešām lieliski, pats esmu pārsteigts! Pie tam, tas nebija nemaz tik sarežģīti, viss bija pat ļoti vienkārši pagatavojams.
    Ko vajag:
    1 iepakojumu ar kārtaino rauga mīklu (ja vēlies, var arī pats čakarēties ar mīklas taisīšanu, bet, manuprāt, veikalā nopērkamās saldētās mīklas ir gana labas, lai varētu arī tā grēkot)

    Marmelādei:
    2-3 palielus ābolus
    Cukuru (bēru "uz aci", bet vajag diezgan daudz. noķēru gan ideāli uzreiz)
    Kanēli
    Ūdeni

    Pie pasniegšanas:
    Plombīra saldējumu
    Pūdercukuru

    Pagatavošana:
    Nomizo ābolus, iztīra no serdēm un sagriež mazākos gabaliņos. Ielej katliņā ūdeni (kaut kur puslitru? Nezinu, cik daudz ielēju), uzrauj līdz burbulim un ber iekšā ābolus. Ļauj tiem kādu brītiņu pavārīties, tad ber klāt cukuru un maisa. Kad tie āboli smuki jūk ārā, paņem kartupeļu stampiņu un smuki visu sastampā viendabīgā masā. tad pieber klāt kanēli garšai/smaržai, pie reizes nogaršo, vai neprasās vairāk cukura, tad atkal visu apmaisa un slēdz plīti ārā.

    Rauga mīklas izliek uz galda (pusotru tāfelīti atliec malā), nedaudz parullē, lai ir garenākas, un tad tajās liek iekšā iepriekš sagatavoto marmelādi (diezgan biezā kārtā). Uzloka maliņas uz augšu tādā kā laiviņā. No tās atliktās izgriez šauras strēmelītes un dekorē pārējām augšu tādā pīnītes rakstā. (galarezultāts man atgādināja pastalu) Liek sakarsētā cepeškrāsnī (~200 grādos) uz ~15 minūtēm. Pasniedz karstu ar 1-2 saldējuma bumbiņām un pārkaisītu ar pūdercukuru.

    Sarežģītības un laika patēriņa attiecība pret galarezultāta izskatu un garšu - smieklīgi maza. No dotā var uztaisīt 14 normāla izmēra porcijas (es taisīju 8 porcijām un palika pāri vēl mīkla un ābolu marmelāde) un pašizmaksa arī nav nekāda dižā.

    Bildes gan man šoreiz nav, varbūt rīt uztaisīšu vēl un tad varēšu ielikt. Katrā ziņā tiešām iesaku izmēģināt!

    • Hibs
      0

      Piezīme - zinu, ka tā nav īsti tāda strūdele, kā no austriešu pavārgrāmatām, bet vismaz man šāda te garšo vairāk, tā ir arī krietni vieglāk pagatavojama.

    • Rocky__Lv
      0

      Liels paldies, bija ļoti, ļoti garšīgi! smile_mini.gif

    • Mahjarrat
      0

      Ja kas iesaku to ābolu masu sablenderēt katram gadījumam. Es pat arī izrautu caur sietu, esmu sikumains. Un tu abolu masu neatdzesē?

      Izklausās labi, kaut gan es vēl pieliktu māsai mazliet saldā krējuma, kas piešķirs smukaku krāsu.

      • Hibs
        0

        Sākumā biju plānojis arī blenderēt, bet nu galīgi nebija vajadzības pēc tā tomēr, man ļoti patika iegūtā konsistence.
        Par saldo krējumu - būs jāizmēģina arī tā, kaut gan krāsa man ļoti patika arī bez tā.

        • Mahjarrat
          0

          Vēl eksperimenta pēc krāsai var pielikt klāt mazliet svaigi spiestu spinātu sulu vai aragulu sulu.