Ko lai uztaisa no cūkgaļas? Kādi ir jūsu mīļākie cūkgaļas ēdieni?
Ēdieni, to receptes un veidi
- +2
Fancy stuff:
Sagriež cūkgaļu nelielās strēmelītēs, pielej nedaudz soju, pieliek klāt medu un pieber klāt sezama sēkliņas un nedaudz sāli. Visu samaisa un atstāj ledusskapī marinēties uz kādām 2-3h.
Izņem no ledusskapja, pieber klāt kartupeļu cieti un maisa, līdz faktiski visi gabaliņi ir apklāti ar to cieti un izskatās balti. Uzkarsē vokpannu (ja nav, tad var arī kādā dziļākā pannā, bet vokpanna ir ideālais variants), ielej nedaudz eļļu un ļauj apcepties, maisot.
Kad nedaudz apcepušies, pieliec klāt burkānus un pavisam nedaudz galda etiķa. Sablenderē konservētos tomātus (tos vajag diezgan maz) un tad gāz tos klāt gaļai, vajadzētu iznākt, ka viss ir nedaudz sakaramelizējies un ir tāda staipīga mērce. Pievieno klāt čili piparus/čili mērci, garšvielas pēc garšas. gatavojot visu laiku jāmaisa, citādi apakšā medus dēļ piedegs. Ja vēlies nedaudz vairāk mērces faktūru - pielej ūdeni. Šajā brīdī es gatavoju visu pēc izjūtām, cenšoties noķert to, kas ir manā galvā.
Gatavs ir tad, kad burkāni ir mīksti.
To pašu var gatavot arī ar vistu, starp citu, arī sanāk ļoti labi. Garšo un izskatās visai līdzīgi Gan Bei ēdieniem, kuriem galā ir "Pekinas gaumē". Tas gan ir visai laikietilpīgs process, bet sanāk tiešām garšīgi.




