Ēdieni, to receptes un veidi

  • Ronalds
    0

    Čau Rītiņi!
    Gribēju uzzināt - kā skatīties pannas un kur pirkt?
    Mājās biju atradis jaunu pannu (keramikas), kuru paņēmu uz kojām un pēc 4mēnešiem jau sjo.

    Kur pirkt? CIk maksās? Pašam tuvākie veikali ir pie Rīgas plazas viens un gemoss, kur, manuprāt, varētu jēdzīgākās pannas atrast, nevis rimi uz skitkām/uzlīmēm. biggrin_mini2.gif
    Izmēra ziņā - vidēju

    • White Rose
      +1

      Ko nozīmē "sjo"? Man neviena panna nav RIP pēc 2~3 gadu lietošanas, tāpēc nesaprotu kā tu to domā.

      • Ronalds
        0

        Nu, redz, ja cilvēki pērk normālas pannas, tad pat 20 gadus gan jau var izvilkt. bija pagadījies kaut kāds brāķis / topshop panna kaut kāda mētājās mājās.
        Panna jau ir - cept jau var, bet dūres lielumā (10 gadīga) pieķer ēdienu klāt, kas ir tieši vidū pannai. Pēc katras reizes arī to piedegumu jādabū saudzīgi nost, gan jau maigi dabūjot nost tālāk un tālāk skrāpējās.

        • White Rose
          +2

          Jāmāk arī lietot, ja kojās dzīvo tad tā arī ar metāla švabri gan jau berz nost 2 dienas piekaltušo. Paņem, nopērc parastu normālu pannu ar to gludo virskārtu, nešvīkā ar dakšām, nažiem un nesvilini uz maksimālās liesmas. Galu galā - nedod lietot citiem, ja dod tad dod veco, ko nelietosi vairs.

    • Hibs
      +2

      Ja pēc 4 mēnešiem jau ir kirdik, tad drīzāk problēma ir tajā, kā tu kop pannu. Čuguna pannas vispār kalpos 3x ilgāk par tevi pašu, ja tās uzturēs kārtībā.
      Gemosā izvēle noteikti būs plašāka, bet arī Tefal pannai rimčikā/maksimā nebūs ne vainas. Lielākā daļa manu pannu/katlu ir bezbrenda nonstick pannas un viss ir kārtībā. Es vairāk uzmanību pievērstu tam, cik biezs pannas dibens un kā rokturis piestiprināts.

      Sidenote: nonstick>keramikas pannas.

      • Ronalds
        0

        Nennene čaļi @white Rose (kā var ietago ar space?) un @Hibis . Es pannas māku lietot, gan arī kopt tās. Es neesmu tāds dunduks, kurš ar nazi skrāpē pannas. Es jau esmu izskolots, ka pannas var aiztikt tikai un vienīgi ar plastmasu/koka lāpstiņām. Un lietoju (godīgi sakot) maz viņu (mēdzu vairāk vārīt) un neviens cits tai pannai nav pirkstu pat pieskāris. Tā kā - neesmu tāds po**jists par pannām, tās ir man svētas (nosacīti) lietas.

        Tātad, rezumējums, nonstick tefal pannas? Un kādās cenās jūs skatīsieties? Es minēšu - 30-40e vidēja izmēra pannai būtu ok? Muļķīgi jau skatīties tikai uz cenu, bet nu mūsdienās diez vai pa 10e var nopirkt pannu, kura pie tam dzīvo mūžīgi

        • Hibs
          +2

          Nu neviena nonstick/keramikas panna nedzīvos mūžīgi jebkurā gadījumā. Ja vēlies ko mūžīgu - nerūsošā tērauda un čuguna pannas ir opcijas. Abām gan ir savi plusi un savi mīnusi, pilns internets ar to. Arī IEVĒROJAMI dārgāk un ikdienā piņķerīgāka kopšana.
          Personīģi es tavā vietā paņemtu gemosā no-name pannu. Paprasi pārdevējam, kuru pērk visvairāk (95%, ka restorānu parastā izvēle) vai lai iesaka kādu budžeta variantu. Tērēties baigi nav vērts, tāpat pārklājumi parasti 5 gadus max nokalpo un pannas mūžs pamatā ir atkarīgs no kopšanas, nevis brenda. Varbūt vienīgi jāskatās, lai rokturis nešķiet shady.

      • Mahjarrat
        0

        Dzīvo vienkārši un visas pannas iedali kā es - Čuguna un Visas Pārējās.

        Visas pārējās ir lielākajā mērā vienādas. Tās par 100+ eiro necepts maģiski ātrāk vai labāk par tām, kas maksā 20 eiro. Viss atkarīgs kā kopj.

        Es nesen nopirku Rimi Wok pannu par uzlīmēm. Neteikšu, ka pati labākā panna pasaulē, bet savu funkciju pilda.